Shawn Huff siirtyy Fraport Skylinersiin

5.1.2017 Susijengin kapteeni ja linkkuveitsi Shawn Huff on purkanut sopimuksensa Ranskan ProA-liigan Le Portelin kanssa ja siirtyy Saksan Bundesliigaan Fraport Skylinersin riveihin. Huffin sopimus kattaa loppukauden ja sisältää option ensi kaudesta.

Shawn Huff palaa Bundesliigaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Huhvi" jatkaa Skylinersin suomalaisperinteitä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Susijengin linkkuveitsestä tuli myös joukkueen kapteeni kesällä 2015. (Kuva: Ville Vuorinen)

Huff siirtyi kesällä kolmen Bundesliigaseura Ludwigsburgin viettämänsä kauden jälkeen Ranskaan ProA-liigan Le Portelin joukkueeseen. Aika Ranskassa ei ollut kuitenkaan odotusten mukainen kentällä eikä sen ulkopuolella, ja osapuolet päätyivät lopulta sopimuksen purkuun.

- Ranskassa roolitus oli vähän huono ja minulla oli vaikeuksia ranskalaisen pelityylin kanssa. En oikein ikinä päässyt kunnolla pelirytmiin ja lopulta loukkaantuminenkin tuli siihen päälle. Kentän ulkopuolellakin sopeutuminen oli hankalaa, kun seuralta ei hirveästi apua tullut, Huff kertaa aikaansa Ranskassa.

Viime vuoden lopulla Huff kärsi alaraajavammasta, mutta on kuntouttanut nyt itsensä kuntoon.  Huff siirtyy uuteen seuraa intoa puhkuen.

- Nyt tuntuu hyvältä päästä taas treenaamaan ja pelaamaan, kun sain itseni kuntoon ja terveeksi.

Skyliners on suomalaisille tuttu joukkue vuosien varrelta. Joukkuetta valmentaa Suomen kansalaisuuden omaava Gordon Herbert ja seurassa ovat aiemmin pelanneet myös Jukka Matinen, Kimmo Muurinen, Carl Lindbom ja Mikko Koivisto.

- Hyvillä mielin jatkan täällä suomalaisperinnettä. On hieno olla osana sitä jatkumoa.

Viime kaudella Skyliners voitti FIBA Europe Cupin ja taistelee tällä hetkellä tiukasti jatkopaikasta Mestarien liigassa. Bundesliigassa se eteni viime kaudella välieriin ja on tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä. Loppukaudelle Huffilla on selvät tavoitteet.

- Hieman vanhempana pelaajana tuon ryhmään kokemusta ja yritän auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta ottelua, jotta pääsisimme pudotuspeleihin. Mestarien liigassa jatkopaikka on vielä omissa käsissä. On hienoa asia päästä pelaamaan pari kertaa viikossa. Siihen rytmiin tottui jo viime vuonna, Ludwigsburgin kanssa Eurocupia pelannut Huff iloitsee.

Yhdeksäs vuosi ammattilaisena menossa

SM-sarjalegenda Leon Huffin poika Shawn pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunsa Suomessa kaudella 1999/2000 kasvattajaseuransa ToPon edustusjoukkueen paidassa.

Huffin varsinainen pääsarjaura pyörähti käyntiin kuitenkin 2001-04 Mihailo Pavicvicin valmentamassa Espoon Hongassa. Huff kasvatti peliaikaansa tasaisesti jokaisella Honka-kaudellaan, juhli kahdesti Suomen mestaruutta sekä kerran cupin kultaa ja viimeisteli toistaiseksi viimeisellä Suomen kaudellaan 9,8 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.

Vuosina 2004-08 Huff edusti USA:n yliopistoliiga NCAA:n Valparaiso Crusadersia ja kehittyi tasaisesti kausi kaudelta. Viimeisellä yliopistokaudellaan 2007/08 Huff takoi ”Valpolle” 12,6 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelussa.

Ammattilaisuransa Huff aloitti kaudella 2008/09 kreikkalaisessa Maroussissa, joka pelasi Kreikan pääsarjaa ja Eurocupia. Huffin minuutit Maroussissa jäivät vähiin, joten hän siirtyi syksyllä 2009 Kreikan pääsarjan keskikastin BC Kavalaan.

Puolentoista vuoden jälkeen Huff siirtyi kevääksi 2011 Italian kakkosliigan Forliin, jonka hän siivitti huikeaan voittoputkeen hurjilla suorituksillaan.

Pelikaudella 2011/12 Huff viimeisteli Forlille 15,5 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden sekä sai kutsun Italian kakkosliigan All Stars -otteluun. Huffin hyvät otteet poikivat hänelle myös pestin Italian Serie A:n Cremonaan, mutta Huff joutui Cremonassa pelaamaan väärällä pelipaikalla ja palasi kevääksi 2013 Italian kakkosliigan Orlandinaan.

Vuosina 2013-16 Huff edusti Saksassa MHP Riesen Ludwigsburgia ja kirjautti parhaalla kaudellaan 10,9 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Viimeisellä Saksan kaudellaan 2015/16 Huff pelasi Ludwigsburgin paidassa myös Eurocupia keskiarvoinaan 8,1 pistettä ja 2,9 levypalloa ottelussa.

Le Portelissa Huff ehti tilastoida 11 pelissä keskimäärin 2,5 pistettä ja 1,3 levypalloa.

”Huhvi” on vetänyt Suomen maajoukkuepaidan ylleen 160 kertaa ja heittänyt pelaamissaan maaotteluissa yhteensä hurjat 1400 pistettä. Huff on kuulunut maajoukkueen kokoonpanoon vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa.

Huff nimitettiin kesällä 2015 Susijengin kapteeniksi Hanno Möttölän manttelinperijänä.

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia