Shawn Huff siirtyy Fraport Skylinersiin

5.1.2017 Susijengin kapteeni ja linkkuveitsi Shawn Huff on purkanut sopimuksensa Ranskan ProA-liigan Le Portelin kanssa ja siirtyy Saksan Bundesliigaan Fraport Skylinersin riveihin. Huffin sopimus kattaa loppukauden ja sisältää option ensi kaudesta.

Shawn Huff palaa Bundesliigaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Huhvi" jatkaa Skylinersin suomalaisperinteitä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Susijengin linkkuveitsestä tuli myös joukkueen kapteeni kesällä 2015. (Kuva: Ville Vuorinen)

Huff siirtyi kesällä kolmen Bundesliigaseura Ludwigsburgin viettämänsä kauden jälkeen Ranskaan ProA-liigan Le Portelin joukkueeseen. Aika Ranskassa ei ollut kuitenkaan odotusten mukainen kentällä eikä sen ulkopuolella, ja osapuolet päätyivät lopulta sopimuksen purkuun.

- Ranskassa roolitus oli vähän huono ja minulla oli vaikeuksia ranskalaisen pelityylin kanssa. En oikein ikinä päässyt kunnolla pelirytmiin ja lopulta loukkaantuminenkin tuli siihen päälle. Kentän ulkopuolellakin sopeutuminen oli hankalaa, kun seuralta ei hirveästi apua tullut, Huff kertaa aikaansa Ranskassa.

Viime vuoden lopulla Huff kärsi alaraajavammasta, mutta on kuntouttanut nyt itsensä kuntoon.  Huff siirtyy uuteen seuraa intoa puhkuen.

- Nyt tuntuu hyvältä päästä taas treenaamaan ja pelaamaan, kun sain itseni kuntoon ja terveeksi.

Skyliners on suomalaisille tuttu joukkue vuosien varrelta. Joukkuetta valmentaa Suomen kansalaisuuden omaava Gordon Herbert ja seurassa ovat aiemmin pelanneet myös Jukka Matinen, Kimmo Muurinen, Carl Lindbom ja Mikko Koivisto.

- Hyvillä mielin jatkan täällä suomalaisperinnettä. On hieno olla osana sitä jatkumoa.

Viime kaudella Skyliners voitti FIBA Europe Cupin ja taistelee tällä hetkellä tiukasti jatkopaikasta Mestarien liigassa. Bundesliigassa se eteni viime kaudella välieriin ja on tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä. Loppukaudelle Huffilla on selvät tavoitteet.

- Hieman vanhempana pelaajana tuon ryhmään kokemusta ja yritän auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta ottelua, jotta pääsisimme pudotuspeleihin. Mestarien liigassa jatkopaikka on vielä omissa käsissä. On hienoa asia päästä pelaamaan pari kertaa viikossa. Siihen rytmiin tottui jo viime vuonna, Ludwigsburgin kanssa Eurocupia pelannut Huff iloitsee.

Yhdeksäs vuosi ammattilaisena menossa

SM-sarjalegenda Leon Huffin poika Shawn pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunsa Suomessa kaudella 1999/2000 kasvattajaseuransa ToPon edustusjoukkueen paidassa.

Huffin varsinainen pääsarjaura pyörähti käyntiin kuitenkin 2001-04 Mihailo Pavicvicin valmentamassa Espoon Hongassa. Huff kasvatti peliaikaansa tasaisesti jokaisella Honka-kaudellaan, juhli kahdesti Suomen mestaruutta sekä kerran cupin kultaa ja viimeisteli toistaiseksi viimeisellä Suomen kaudellaan 9,8 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.

Vuosina 2004-08 Huff edusti USA:n yliopistoliiga NCAA:n Valparaiso Crusadersia ja kehittyi tasaisesti kausi kaudelta. Viimeisellä yliopistokaudellaan 2007/08 Huff takoi ”Valpolle” 12,6 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelussa.

Ammattilaisuransa Huff aloitti kaudella 2008/09 kreikkalaisessa Maroussissa, joka pelasi Kreikan pääsarjaa ja Eurocupia. Huffin minuutit Maroussissa jäivät vähiin, joten hän siirtyi syksyllä 2009 Kreikan pääsarjan keskikastin BC Kavalaan.

Puolentoista vuoden jälkeen Huff siirtyi kevääksi 2011 Italian kakkosliigan Forliin, jonka hän siivitti huikeaan voittoputkeen hurjilla suorituksillaan.

Pelikaudella 2011/12 Huff viimeisteli Forlille 15,5 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden sekä sai kutsun Italian kakkosliigan All Stars -otteluun. Huffin hyvät otteet poikivat hänelle myös pestin Italian Serie A:n Cremonaan, mutta Huff joutui Cremonassa pelaamaan väärällä pelipaikalla ja palasi kevääksi 2013 Italian kakkosliigan Orlandinaan.

Vuosina 2013-16 Huff edusti Saksassa MHP Riesen Ludwigsburgia ja kirjautti parhaalla kaudellaan 10,9 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Viimeisellä Saksan kaudellaan 2015/16 Huff pelasi Ludwigsburgin paidassa myös Eurocupia keskiarvoinaan 8,1 pistettä ja 2,9 levypalloa ottelussa.

Le Portelissa Huff ehti tilastoida 11 pelissä keskimäärin 2,5 pistettä ja 1,3 levypalloa.

”Huhvi” on vetänyt Suomen maajoukkuepaidan ylleen 160 kertaa ja heittänyt pelaamissaan maaotteluissa yhteensä hurjat 1400 pistettä. Huff on kuulunut maajoukkueen kokoonpanoon vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa.

Huff nimitettiin kesällä 2015 Susijengin kapteeniksi Hanno Möttölän manttelinperijänä.

 
6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

Näytä lisää vastaavia