Shawn Huff siirtyy Fraport Skylinersiin

5.1.2017 Susijengin kapteeni ja linkkuveitsi Shawn Huff on purkanut sopimuksensa Ranskan ProA-liigan Le Portelin kanssa ja siirtyy Saksan Bundesliigaan Fraport Skylinersin riveihin. Huffin sopimus kattaa loppukauden ja sisältää option ensi kaudesta.

Shawn Huff palaa Bundesliigaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Huhvi" jatkaa Skylinersin suomalaisperinteitä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Susijengin linkkuveitsestä tuli myös joukkueen kapteeni kesällä 2015. (Kuva: Ville Vuorinen)

Huff siirtyi kesällä kolmen Bundesliigaseura Ludwigsburgin viettämänsä kauden jälkeen Ranskaan ProA-liigan Le Portelin joukkueeseen. Aika Ranskassa ei ollut kuitenkaan odotusten mukainen kentällä eikä sen ulkopuolella, ja osapuolet päätyivät lopulta sopimuksen purkuun.

- Ranskassa roolitus oli vähän huono ja minulla oli vaikeuksia ranskalaisen pelityylin kanssa. En oikein ikinä päässyt kunnolla pelirytmiin ja lopulta loukkaantuminenkin tuli siihen päälle. Kentän ulkopuolellakin sopeutuminen oli hankalaa, kun seuralta ei hirveästi apua tullut, Huff kertaa aikaansa Ranskassa.

Viime vuoden lopulla Huff kärsi alaraajavammasta, mutta on kuntouttanut nyt itsensä kuntoon.  Huff siirtyy uuteen seuraa intoa puhkuen.

- Nyt tuntuu hyvältä päästä taas treenaamaan ja pelaamaan, kun sain itseni kuntoon ja terveeksi.

Skyliners on suomalaisille tuttu joukkue vuosien varrelta. Joukkuetta valmentaa Suomen kansalaisuuden omaava Gordon Herbert ja seurassa ovat aiemmin pelanneet myös Jukka Matinen, Kimmo Muurinen, Carl Lindbom ja Mikko Koivisto.

- Hyvillä mielin jatkan täällä suomalaisperinnettä. On hieno olla osana sitä jatkumoa.

Viime kaudella Skyliners voitti FIBA Europe Cupin ja taistelee tällä hetkellä tiukasti jatkopaikasta Mestarien liigassa. Bundesliigassa se eteni viime kaudella välieriin ja on tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä. Loppukaudelle Huffilla on selvät tavoitteet.

- Hieman vanhempana pelaajana tuon ryhmään kokemusta ja yritän auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta ottelua, jotta pääsisimme pudotuspeleihin. Mestarien liigassa jatkopaikka on vielä omissa käsissä. On hienoa asia päästä pelaamaan pari kertaa viikossa. Siihen rytmiin tottui jo viime vuonna, Ludwigsburgin kanssa Eurocupia pelannut Huff iloitsee.

Yhdeksäs vuosi ammattilaisena menossa

SM-sarjalegenda Leon Huffin poika Shawn pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunsa Suomessa kaudella 1999/2000 kasvattajaseuransa ToPon edustusjoukkueen paidassa.

Huffin varsinainen pääsarjaura pyörähti käyntiin kuitenkin 2001-04 Mihailo Pavicvicin valmentamassa Espoon Hongassa. Huff kasvatti peliaikaansa tasaisesti jokaisella Honka-kaudellaan, juhli kahdesti Suomen mestaruutta sekä kerran cupin kultaa ja viimeisteli toistaiseksi viimeisellä Suomen kaudellaan 9,8 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.

Vuosina 2004-08 Huff edusti USA:n yliopistoliiga NCAA:n Valparaiso Crusadersia ja kehittyi tasaisesti kausi kaudelta. Viimeisellä yliopistokaudellaan 2007/08 Huff takoi ”Valpolle” 12,6 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelussa.

Ammattilaisuransa Huff aloitti kaudella 2008/09 kreikkalaisessa Maroussissa, joka pelasi Kreikan pääsarjaa ja Eurocupia. Huffin minuutit Maroussissa jäivät vähiin, joten hän siirtyi syksyllä 2009 Kreikan pääsarjan keskikastin BC Kavalaan.

Puolentoista vuoden jälkeen Huff siirtyi kevääksi 2011 Italian kakkosliigan Forliin, jonka hän siivitti huikeaan voittoputkeen hurjilla suorituksillaan.

Pelikaudella 2011/12 Huff viimeisteli Forlille 15,5 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden sekä sai kutsun Italian kakkosliigan All Stars -otteluun. Huffin hyvät otteet poikivat hänelle myös pestin Italian Serie A:n Cremonaan, mutta Huff joutui Cremonassa pelaamaan väärällä pelipaikalla ja palasi kevääksi 2013 Italian kakkosliigan Orlandinaan.

Vuosina 2013-16 Huff edusti Saksassa MHP Riesen Ludwigsburgia ja kirjautti parhaalla kaudellaan 10,9 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Viimeisellä Saksan kaudellaan 2015/16 Huff pelasi Ludwigsburgin paidassa myös Eurocupia keskiarvoinaan 8,1 pistettä ja 2,9 levypalloa ottelussa.

Le Portelissa Huff ehti tilastoida 11 pelissä keskimäärin 2,5 pistettä ja 1,3 levypalloa.

”Huhvi” on vetänyt Suomen maajoukkuepaidan ylleen 160 kertaa ja heittänyt pelaamissaan maaotteluissa yhteensä hurjat 1400 pistettä. Huff on kuulunut maajoukkueen kokoonpanoon vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa.

Huff nimitettiin kesällä 2015 Susijengin kapteeniksi Hanno Möttölän manttelinperijänä.

 
16.1.2020 07:57 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Sasu Salin oli selättänyt viime aikoina vaivanneen sairastelun ja palasi tehokkaana pelikentille heittäen Teneriffalle 14 pistettä Mestarien liigan ottelussa Nymburkia vastaan. Tappiosta huolimatta Teneriffa varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

15.1.2020 10:44 Susijengi

Lauri Markkanen kolmatta kertaa vuoden koripalloilija

Suomi-koriksen ykköstähti, kolmatta kauttaan NBA:n kaikkien aikojen organisaatioihin kuuluvassa Chicago Bullsissa pelaava Lauri Markkanen, 213 cm ja 22 vuotta, nimettiin Suomen urheilutoimittajien vuotuisissa valinnoissa vuoden koripalloilijaksi jo kolmatta kertaa peräkkäin.

13.1.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen debytoi vahvasti uudessa joukkueessaan – ”Tuntui heti hyvältä”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen pelinsä uuden joukkueensa CD Magec Tiasin kanssa ja hän onnistui heti erinomaisesti. Tulonen oli johdattamassa joukkuetta samalla sen kauden avausvoittoon. Veera Pirttinen ja Kaisa Kuisma lukeutuivat myös viikon suomalaisonnistujiin.

11.1.2020 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa - Koponen, Seppälä ja Nuutinen vireessä

Sasu Salinin Teneriffa käytännössä varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa jatkamalla hyvää kauttaan kreikkalaista Peristeriä vastaan. Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin parhaimmistoa Euroliigassa, Matti Nuutinen punnersi tupla-tuplan Espanjassa ja Ilari Seppälä auttoi joukkueensa voittoon Ranskassa.

7.1.2020 08:25 NBA

Dončić ja Mavericks liikaa Bullsille, Markkanen liekitti 26 pistettä

NBA:ssa Chicago Bulls hävisi vieraissa Dallas Mavericksille, joka jylläsi 110-118-voittoon Luka Dončićin tripla-tuplan myötä. Lauri Markkanen oli erinomaisessa vireessä pussittaen 26 pistettä.

6.1.2020 09:07 NCAA

Jantusen puhtaalla heittopelillä tekemät 10 pistettä eivät riittäneet Utahille

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen nakutti kaikki heittonsa sisään tehden 10 pistettä, mutta Utah hävisi Oregonille Pac-12-konferenssissa. Andre Gustavson taas loisti puolustusvoittoisessa roolissa Richmondin voitossa.

6.1.2020 08:38 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa seuraa Espanjassa, uudeksi osoitteeksi Genero

21-vuotias Susiladies-pelaaja Helmi Tulonen vaihtaa seuraa Espanjan kakkossarjassa Liga Femenina 2:ssa. Aiemmin tällä kaudella RC Celtaa edustanut Tulonen on tehnyt sopimuksen laspalmaslaiseen Magectias Contra Violencia Generon kanssa.

5.1.2020 21:25 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella hurja heittopäivä – ”Muutama upposi aika kaukaakin”

Petteri Koposen 19 pistettä olivat Bayern Münchenin voiton takeena, kun joukkue säilytti tappiottoman tilinsä Saksan Bundesliigassa. Viikonlopun ilonaiheisiin kuuluivat myös suomalaisvalmentajien saavuttamat maukkaat voitot sekä Matti Nuutisen paluu kentille.

4.1.2020 07:15 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Ahonen aloittivat vuoden vahvasti

Carl Lindbom ja Roope Ahonen aloittivat vuotensa vakuuttavasti. Lindbom lähenteli tupla-tuplaa Puolassa ja Ahosen vahva heittovire sai jatkoa Espanjassa.

3.1.2020 08:27 NBA

Jazz voitti Bullsin niukasti, Markkanen 18 pistettä

Chicago Bulls hävisi toisen peräkkäisen kotiottelunsa, kun vieraileva Utah Jazz oli parempi numeroin 102-98. Lauri Markkanen jatkoi hienoja otteitaan säkittäen 18 pistettä ja repien kahdeksan levypalloa.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

31.12.2019 08:24 NBA

Idän kärkijoukkue Bucks karkasi Bullsilta, Markkanen 18 pistettä

NBA:ssa Chicago Bulls taipui kotikentällään itäisen konferenssin kärkijoukkueen Milwaukee Bucksin käsittelyssä 123-102. Lauri Markkanen oli jälleen pelipäällä säkittäen 18 pistettä.

29.12.2019 10:50 NCAA

NCAA-tulokas Lotta Vehka-aho nauttii kovasta vaatimustasosta ja lämpimästä joukkuehengestä

Ensimmäistä kauttaan Florida Atlanticin riveissä pelaava Lotta Vehka-aho, 19, kokee olevansa oikeassa paikassa. Mainioon alkukauteen on sisältynyt runsaasti peliaikaa, paikka avausviisikossa ja viimeisimpänä kunniamaininta konferenssin Viikon tulokkaana.

29.12.2019 08:55 NBA

Bulls jyräsi Hawksin Markkasen säkittäessä 25 pistettä

NBA:ssa Chicago Bulls palasi parketille neljän päivän tauon jälkeen ja kellisti ylivoimaisesti Atlanta Hawksin 81-116. Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies heittäen 25 pistettä vajaassa 22 minuutissa.

29.12.2019 08:22 Suomalaiset ulkomailla

Ahonen ja Seppälä päättivät vuotensa tehokkaasti

Roope Ahonen ja Ilari Seppälä päättivät vuotensa vahvasti molempien ollessa tarkkakätisinä ja Jamar Wilson pääsi niin ikään voiton makuun.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

24.12.2019 09:58 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat tehokkaina joulun alla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Edon Maxhuni avittivat joukkueensa voittoihin tehokkailla esityksillä viimeisissä peleissä ennen joulua. Jamar Wilsonilta ja Ilari Seppälältä nähtiin myös vahvat pelit Ranskassa.

23.12.2019 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds hurjana Saksassa

Anissa Pounds päätti vuoden komeasti heittämällä 23 pistettä Bergische Löwenin jatkaessa vahvaa kauttaan 2. Bundesliigassa. Veera Pirttinen, Annika Holopainen ja Kaisa Kuisma olivat niin ikään tehokkaina.

22.12.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset hyvässä vireessä joulun viettoon

Sasu Salin ja Roope Ahonen olivat jälleen tarkkakätisiä Espanjan sarjoissa. Carl Lindbomin hyvät otteet saivat niin ikään jatkoa Puolan liigassa ja Jamar Wilson sekä Ilari Seppälä esiintyivät vahvasti Ranskassa.

19.12.2019 08:05 NBA

Markkanen 31 pistettä Bullsin jatkoaikavoitossa

Lauri Markkanen oli koko kentän pistekuningas, kun Chicago Bulls onnistui kellistämään jatkoajan jälkeen Washington Wizardsin 110-109. ”Finnisher” säkitti 31 pistettä ja napsi yhdeksän levypalloa.

Näytä lisää vastaavia