Suomen Unified-koripalloilijat Abu Dhabissa: ”Pelejä, aurinkoa ja kavereita!”

14.3.2019 13:52 Arabiemiirikuntiin kuuluvassa Abu Dhabissa kirjoitetaan parhaillaan suomalaista koripallohistoriaa. Suomi on lähettänyt ensimmäistä kertaa sekä miehissä että naisissa Unified-koripallon edustusjoukkueensa punnitsemaan taitojaan Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Kisat pelataan 14.-21.3.

Anni Pihlström ja Kalle Paasonen Abu Dhabissa. Kuva: Ulla Karlsson / Basket.fi

Maailmankisojen koripalloturnaus otti varaslähdön jo 12.-13.3., jolloin Suomenkin joukkueet ryhmittyivät mittaamaan taitojaan luokittelupelien merkeissä.

Tiedossa oli heti kättelyssä kaste kansainväliseen koripallokulttuuriin, kun naisten joukkue sai vastaansa Pakistanin, Arabiemiirikunnat ja Saudi-Arabian ja miehet kohtasivat seitsemän pelin ja seitsemän tunnin rutistuksessa Singaporen, Nigerian, Pohjois-Makedonian, Malin, Saudi-Arabian, Belgian sekä Serbian.

- Tähänastinenkin kokemus täällä Abu Dhabissa on ollut unohtumaton. Unified-piireissä ihmiset ovat vilpittömästi ja tunteella mukana, mikä on ihan parasta, hehkuttaa naisten joukkueen partneripelaajana kisoihin lähtenyt Emma Kivistö.

Naisten joukkueessa pelaava Anni Pihlström (PuHu Juniorit) ja miesten joukkueessa pelaava Kalle Paasonen (PuHu Juniorit) eivät peittele innostustaan puhuessaan turnausodotuksistaan ja kokemuksistaan.

- Tiukkoja pelejä ja kunniallisia voittoja. Olisi kiva saada myös onnistumisia. Lisäksi odotan vesipuistovierailua ja uusia tuttavuuksia eri maista, Kalle Paasonen pohtii.

- Pelejä odotan tietysti eniten, mutta lisäksi aurinkoa ja kavereiden kanssa olemista! Anni Pihlström kertoo turnausta koskevista toiveistaan.

Iloa ja onnistumisen kokemuksia

Unified-koripallo on kuluvan vuosikymmenen aikana vahvistanut jalansijaansa niin suomalaisessa kuin kansainvälisessäkin koripalloperheessä.

Kansainvälisessä Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa, kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat pelata Unified-koripalloa.

Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät kuitenkaan saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa.

Koripalloliiton Special Olympics Unified -sarjassa pelattiin 2018-19-pelikaudella jo viidessä eri divisioonassa 20 joukkueen voimin. Abu Dhabin turnaus on jälleen yksi osoitus siitä, että Unified-koripallon kaltaiselle toiminnalle on kasvava kysyntä. Tätä alleviivaa omalla tapausesimerkillään miesten joukkueen partneripelaaja Samuli Pajulahti.

- Kävin osana toimintaterapian opintojani tutustumassa erilaisiin erityisliikunnan harrastuksiin ja yksi näistä oli Unified-koripallo. Tutustumiskerralla osallistuin normaalisti harjoituksiin ja koin pitkästä aikaa samaa iloa, jota koripallo oli itselleni nuorempana antanut, Pajulahti kiittelee.

Pajulahden mukaan Unified-koripallo tarjoaa harrastajilleen parhaimmillaan positiivisen kierteen, joka kasvattaa fyysistä kuntoa, tukee itsetuntoa ja kasvua, laajentaa sosiaalisia ympyröitä ja opettaa ryhmädynamiikkaa.

- Innostavinta on nähdä, kuinka pelaajat kehittyvät kentällä ja iloitsevat onnistumisistaan sekä kokemus siitä, että voi omalla toiminnallaan tukea pelaajien kehitystä, Pajulahti hymyilee.

”Kivointa on kun voittaa välillä mitaleita”

Suomen miesten ja naisten joukkueen pelaajille Unified-koripallo on kuulunut säännölliseen päiväjärjestykseen jo vuosien ajan. Anni Pihlströmin ja Kalle Paasosen tapauksessa kipinän leimahtamiseen vaadittiin vain kerta.

- Äiti näki ilmoituksen netissä ja vei minut ensimmäisiin treeneihin ja innostuin heti. Uudet kaverit, paras yhteishenki ja uuden oppiminen ovat olleet Unified-koriksessa kaikkein parasta, Pihlström hymyilee.

- Kivointa on kun voittaa välillä mitaleita. Joukkuekavereista on tullut kavereitani myös lajin ulkopuolella. Yhteistyö ja joukkuehenki, hyvä ilmapiiri ja harjoittelun tavoitteellisuus motivoivat, täydentää Paasonen.

Pihlström ja Paasonen ylistävät myös saumatonta joukkuetoveruutta partneripelaajien kanssa.

- On kiva pelata yhdessä ja viettää aikaa kentän ulkopuolellakin, Paasonen kuvailee.

- Koko kisojenkin ajan ollaan huonekavereita! huomauttaa Pihlström ja viittaa partneripelaajaansa Emma Kivistöön.

Suomen miesten ja naisten Unified-joukkueiden urakkaa Abu Dhabin kisoissa voi seurata Facebookissa Special Olympics Unified koripallo -sivustolla.

 
22.3.2019 17:16 Pääjuttu

Suomen Unified-korisjoukkue voittoon Abu Dhabissa: ”Isompi porukka eli kahta hauskempaa!”

Suomi lähetti ensimmäistä kertaa sekä miehissä että naisissa joukkueet Unified-koripallon Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Naisten joukkue juhli oman divisioonansa voittoa – kisat olivat jättimenestys.

13.2.2019 15:14 Unified-koripallo

Unified-joukkueet Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin

Naisten ja miesten Unified-joukkueet suuntaavat maaliskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -kesämaailmankisoihin.

23.3.2019 00:10 Miesten I divisioona B

PeU-Basket, Honka ja MuKi miesten Divari-B:n välieriin

Miesten I divisioona B:n puolivälierissä kamppailtiin tänään kolmen otteluparin voimin ja voittajajoukkueet varmistivat paikkansa divisioonan välierissä.

22.3.2019 22:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

22.3.2019 20:45 Korisliiga

Seagulls maksoi Lapualla potut pottuina, Blackshear tylytti pisteen voiton kaaren takaa

Karsintaottelut välttääkseen taisteleva Korihait haki arvokkaan vierasvoiton Kouvolasta.

22.3.2019 06:48 Susijengi

Petteri Koponen ratkaisi Bayernille tärkeän voiton summerin soidessa

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin sankari, kun saksalaisjoukkue otti elintärkeän voiton Euroliigassa Barcelonasta. Koponen pääsi kuittaamaan entistä seuraansa vastaan upottamalla voittoheiton sisään summerin soidessa.

21.3.2019 23:15 Miesten I divisioona A

HBA-Märsky nujersi Torpan Pojat Divari-A:n pudotuspeliavauksessa

Miesten I divisioona A:n illan ainoa puolivälieräkohtaaminen päättyi HBA-Märskyn voitonjuhlaan, kun ToPo kaatui avausottelussa murskalukemin 66-101 (33-55).

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

21.3.2019 08:33 NBA

Markkanen hurjat 32 pistettä, Bulls kellisti Wizardsin jatkoajalla

Lauri Markkanen oli tulessa 32 pisteellä, 13 levypallolla ja 5 syötöllä, kun Chicago Bulls voitti jatkoajan jälkeen Washington Wizardsin 120-126 (60-60, 113-113).

21.3.2019 08:22 Susijengi

Petteri Koposen 15 pistettä eivät riittäneet Bayernille

Petteri Koponen palasi lievän keskivartalovamman jäljiltä pelikentälle tehokkaasti, mutta hänen 15 pistettä eivät riittäneet siivittämään Bayern Müncheniä voittoon Olympiakosista Euroliigan ottelussa. Saksassa, Espanjassa ja Puolassa sen sijaan suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

20.3.2019 21:48 Naisten I divisioona

Tapiolan Honka naisten I divisioonan finaaleihin

Honka varmisti paikkansa naisten Divarin finaalissa onnistuessaan kaatamaan Turun Riennon kolmannen kerran välierissä. Voitto irtosi jatkoajalla lukemin 78-67. Toisessa otteluparissa Ringside kavensi voitot 1-2:een.

20.3.2019 21:04 Naisten Korisliiga

Hongan vahva aloitus ei riittänyt loppuun asti – Peli-Karhut avausvoittoon

Tapiolan Honka pisti kovaa kampoihin ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessaan hallitsevalle mestarille vieraskentällä, mutta Peli-Karhut ei luopunut avausvoitosta pelin päättyessä niukasti 75-67.

20.3.2019 21:03 Korisliiga

Sarjakärki Vilppaan alun kolmosshow oli lopulta liikaa Pyrinnölle

Kouvot haki vierasvoiton Nokialta. Seagulls ja Kataja puolestaan kotivoittoihin.

20.3.2019 14:44 Susijengi

Antti Kanervo aloittaa Islannin liigan mestaruusjahdin

Islannin liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Antti Kanervon, 29, Stjarnan valloitti runkosarjan ykköspaikan ja lähtee hyvistä lähtökohdista havittelemaan Islannin mestaruutta.

19.3.2019 22:05 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva piti kotietunsa - Espoo Basket Team ja Kouvottaret taipuivat kotihallissa

Naisten Korisliigan pudotuspelien ensimmäiset puolivälierät polkaistiin käyntiin. Hyvinkään Ponteva rynnisti voittoon HBA:sta käsittämättömän päätösneljänneksen avulla ja Catz puolestaan nappasi voiton EBT:stä hyvän avauksen ansiosta. Kouvottaret joutui taipumaan tasaisessa ottelussa Forssan Alulle.

19.3.2019 20:39 Korisliiga

KTP katkaisi viiden ottelun tappioputkensa – Kobrat taistelee yhä pudotuspelipaikasta

KTP:n päämääränä on saalistaa pudotuspeleihin kotietu.

19.3.2019 16:44 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan pudotuspeliennakko 2/2: Peli-Karhut iskee yhteen Tapiolan Hongan kanssa

Viime vuoden mestarijoukkue Peli-Karhut sijoittui runkosarjan kakkostilalle ja saa vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan.

19.3.2019 15:48 Pääjuttu

Miesten Divari-A:n pudotuspelien otteluohjelmaan muutoksia

Koripalloliiton kilpailujaos on vahvistanut I-divisioona A:n puolivälieräsarjan Lahti Basketball – Jyväskylä Basketball Academy ottelusiirrot sekä ottelujärjestyksen.

19.3.2019 15:27 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B:n puolivälieräparit selvillä

Miesten Divari-B:n pudotuspelirupeama pyörähtää käyntiin keskiviikkona täydellä neljän ottelun kierroksella. Puolivälierien ottelupareina kamppailevat Tapiolan Honka ja Äänekosken Huima, PeU-Basket ja Hyvinkään Ponteva, Raiders ja Karkkila sekä Munkkiniemen Kisapojat ja Raholan Pyrkivä.

19.3.2019 13:05 Miesten I divisioona A

Miesten Divari-A:n runkosarja päätökseen - pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Miesten I divisioona A:n vaiherikas runkosarja saatiin päätökseen sunnuntaina ja tiensä puolivälieriin selvittivät Lahti Basketball, LoKoKo Bisons, Kristika Turku, ToPo, HBA Märsky, Oulun NMKY, Helsingin NMKY sekä JBA.

Näytä lisää vastaavia