Suomen Unified-koripalloilijat Abu Dhabissa: ”Pelejä, aurinkoa ja kavereita!”

14.3.2019 13:52 Arabiemiirikuntiin kuuluvassa Abu Dhabissa kirjoitetaan parhaillaan suomalaista koripallohistoriaa. Suomi on lähettänyt ensimmäistä kertaa sekä miehissä että naisissa Unified-koripallon edustusjoukkueensa punnitsemaan taitojaan Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Kisat pelataan 14.-21.3.

Anni Pihlström ja Kalle Paasonen Abu Dhabissa. Kuva: Ulla Karlsson / Basket.fi

Maailmankisojen koripalloturnaus otti varaslähdön jo 12.-13.3., jolloin Suomenkin joukkueet ryhmittyivät mittaamaan taitojaan luokittelupelien merkeissä.

Tiedossa oli heti kättelyssä kaste kansainväliseen koripallokulttuuriin, kun naisten joukkue sai vastaansa Pakistanin, Arabiemiirikunnat ja Saudi-Arabian ja miehet kohtasivat seitsemän pelin ja seitsemän tunnin rutistuksessa Singaporen, Nigerian, Pohjois-Makedonian, Malin, Saudi-Arabian, Belgian sekä Serbian.

- Tähänastinenkin kokemus täällä Abu Dhabissa on ollut unohtumaton. Unified-piireissä ihmiset ovat vilpittömästi ja tunteella mukana, mikä on ihan parasta, hehkuttaa naisten joukkueen partneripelaajana kisoihin lähtenyt Emma Kivistö.

Naisten joukkueessa pelaava Anni Pihlström (PuHu Juniorit) ja miesten joukkueessa pelaava Kalle Paasonen (PuHu Juniorit) eivät peittele innostustaan puhuessaan turnausodotuksistaan ja kokemuksistaan.

- Tiukkoja pelejä ja kunniallisia voittoja. Olisi kiva saada myös onnistumisia. Lisäksi odotan vesipuistovierailua ja uusia tuttavuuksia eri maista, Kalle Paasonen pohtii.

- Pelejä odotan tietysti eniten, mutta lisäksi aurinkoa ja kavereiden kanssa olemista! Anni Pihlström kertoo turnausta koskevista toiveistaan.

Iloa ja onnistumisen kokemuksia

Unified-koripallo on kuluvan vuosikymmenen aikana vahvistanut jalansijaansa niin suomalaisessa kuin kansainvälisessäkin koripalloperheessä.

Kansainvälisessä Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa, kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat pelata Unified-koripalloa.

Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät kuitenkaan saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa.

Koripalloliiton Special Olympics Unified -sarjassa pelattiin 2018-19-pelikaudella jo viidessä eri divisioonassa 20 joukkueen voimin. Abu Dhabin turnaus on jälleen yksi osoitus siitä, että Unified-koripallon kaltaiselle toiminnalle on kasvava kysyntä. Tätä alleviivaa omalla tapausesimerkillään miesten joukkueen partneripelaaja Samuli Pajulahti.

- Kävin osana toimintaterapian opintojani tutustumassa erilaisiin erityisliikunnan harrastuksiin ja yksi näistä oli Unified-koripallo. Tutustumiskerralla osallistuin normaalisti harjoituksiin ja koin pitkästä aikaa samaa iloa, jota koripallo oli itselleni nuorempana antanut, Pajulahti kiittelee.

Pajulahden mukaan Unified-koripallo tarjoaa harrastajilleen parhaimmillaan positiivisen kierteen, joka kasvattaa fyysistä kuntoa, tukee itsetuntoa ja kasvua, laajentaa sosiaalisia ympyröitä ja opettaa ryhmädynamiikkaa.

- Innostavinta on nähdä, kuinka pelaajat kehittyvät kentällä ja iloitsevat onnistumisistaan sekä kokemus siitä, että voi omalla toiminnallaan tukea pelaajien kehitystä, Pajulahti hymyilee.

”Kivointa on kun voittaa välillä mitaleita”

Suomen miesten ja naisten joukkueen pelaajille Unified-koripallo on kuulunut säännölliseen päiväjärjestykseen jo vuosien ajan. Anni Pihlströmin ja Kalle Paasosen tapauksessa kipinän leimahtamiseen vaadittiin vain kerta.

- Äiti näki ilmoituksen netissä ja vei minut ensimmäisiin treeneihin ja innostuin heti. Uudet kaverit, paras yhteishenki ja uuden oppiminen ovat olleet Unified-koriksessa kaikkein parasta, Pihlström hymyilee.

- Kivointa on kun voittaa välillä mitaleita. Joukkuekavereista on tullut kavereitani myös lajin ulkopuolella. Yhteistyö ja joukkuehenki, hyvä ilmapiiri ja harjoittelun tavoitteellisuus motivoivat, täydentää Paasonen.

Pihlström ja Paasonen ylistävät myös saumatonta joukkuetoveruutta partneripelaajien kanssa.

- On kiva pelata yhdessä ja viettää aikaa kentän ulkopuolellakin, Paasonen kuvailee.

- Koko kisojenkin ajan ollaan huonekavereita! huomauttaa Pihlström ja viittaa partneripelaajaansa Emma Kivistöön.

Suomen miesten ja naisten Unified-joukkueiden urakkaa Abu Dhabin kisoissa voi seurata Facebookissa Special Olympics Unified koripallo -sivustolla.

 
2.12.2021 12:09 Unified-koripallo

Katso upea minidokumentti Unified-koripallosta

Parhaillaan vietetään kansainvälistä Special Olympics -viikkoa. Special Olympics –koripallo on nostanut suosiotaan jatkuvasti Suomessa ja parhaillaan syyskaudella viiden eri seuran joukkueet pelasivat tosiaan vastaan.

26.8.2021 09:15 Unified-koripallo

Koripalloliitto järjestää Unified-koripalloleirin Kisakalliossa marraskuussa

Olympics-unified-koripalloleiri järjestetään 20.-21.11.2021 Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla yhteistyössä Paralympiakomitean kanssa.

27.5.2021 09:18 Unified-koripallo

Unified-koripallo Planet Companyn yhteiskunnallisten vaikuttavien tekojen listalle

Unified-koripallon lisäksi vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta tukeva We deliver -rahasto on aiemmin valittu Planet Companyn asiantuntijoiden toimesta vaikuttavaksi teoksi.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

23.2.2021 17:35 Eteläinen alue

Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla maaliskuun loppuun asti, aluefinaalit perutaan

Kilpailujaos on tehnyt 23.2.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 31.3.2021 asti.

4.12.2020 13:03 Unified-koripallo

Katso minidokumentti Unified-koripallosta: ”Täällä oppii kaikkea uutta ja saa uusia kavereita!”

Parhaillaan vietetään jokavuotista kansainvälistä Special Olympics -viikkoa. Laurea-ammattikoulun fysioterapeuttiopiskelijat tekivät hienon videon Puhu Junioreiden Unified-joukkueesta.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

2.5.2020 08:49 Unified-koripallo

Tietovisoja ja treenimotivaatiota etänä – Unified-joukkue pitää yhtä myös poikkeusaikana

Vaikka koris on tauolla, ei joukkueesta tarvitse luopua. PuHu Punaisten Unified-joukkue pitää yhteishenkeä yllä tapaamalla toisiaan viikoittain videon välityksellä. Joukkueen valmentaja Pirjo Pellikka pitää säännöllistä yhteydenpitoa erittäin tärkeänä Unified-toiminnan osalta.

11.4.2020 09:58 Unified-koripallo

Nuoret Unified-korisaktiivit haluavat levittää lajin iloa koko Suomeen

Teemu Salmenaho ja Laura Hamdi ovat nuoresta iästään huolimatta Unified-koripallon konkareita. Ulkomaita myöten kokemusta kerännyt kaksikko haluaakin nyt jakaa tietoisuutta ja lajin riemua entistä laajemmalti koko maahan.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

13.9.2019 10:17 Unified-koripallo

Koripalloliitto järjestää Unified-koripalloleirin Kisakalliossa

Special Olympics -unified-koripalloleiri järjestetään 23.–24. marraskuuta Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla yhteistyössä VAU ry:n kanssa.

22.3.2019 17:16 Pääjuttu

Suomen Unified-korisjoukkue voittoon Abu Dhabissa: ”Isompi porukka eli kahta hauskempaa!”

Suomi lähetti ensimmäistä kertaa sekä miehissä että naisissa joukkueet Unified-koripallon Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Naisten joukkue juhli oman divisioonansa voittoa – kisat olivat jättimenestys.

13.2.2019 15:14 Unified-koripallo

Unified-joukkueet Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin

Naisten ja miesten Unified-joukkueet suuntaavat maaliskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -kesämaailmankisoihin.

5.10.2022 20:10 Korisliiga

Kauhajoki vihki upean hallinsa käyttöön voitolla – Kouvot ja Lahti kamppailivat jatkoajalle asti

Korisliiga-voitot tänään Kouvoille, Kobrille ja Kauhajoelle, joka juhlisti samalla uutta kotihalliaan 2000 katsojan edessä.

4.10.2022 21:49 Korisliiga

Honka otti avauspisteensä Korisliigassa – Nokia ja KTP jatkavat voittojen tiellä

Illan Korisliiga-kierroksen voittajia olivat Tapiolan Honka, BC Nokia ja KTP Basket.

4.10.2022 20:07 Naisten Korisliiga

Honka haki voiton Kouvolasta

Tapiolan Honka matkasi tiistain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Kouvottarien vieraaksi. Espoolaisjoukkue karkasi emänniltä jo avausjaksolla ja nappasi kauden toisen voittonsa 86-64.

4.10.2022 17:06 Susijengi

Susijengin MM-jatkokarsintaottelut marraskuussa siirtyvät päivällä eteenpäin

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on tehnyt päätöksen siirtää MM-jatkokarsintalohkojen I ja J otteluita tulevassa karsintaikkunassa päivällä eteenpäin. Susijengi kohtaa uuden aikataulun mukaan Saksan vieraskentällä perjantaina 11.11. ja Viron kotikentällä Espoo Metro Areenalla maanantaina 14.11.

4.10.2022 13:13 Yhteistyökumppanit

We deliver -tuet jaettu, 200 000 tukieuron rajapyykki rikkoontui

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi syyskuussa 77 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

3.10.2022 19:00 Susijengi

Susijengin Game Worn -pelipaidat EM-kisoista huutokaupataan vähävaraisten tueksi

Lauantaihin asti käynnissä olevassa huutokaupassa on myynnissä Susijengin EM-kisojen viralliset pelipaidat. Huutokaupan tuotto käytetään lyhentämättömänä vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta tukevaan We deliver -rahastoon.

Näytä lisää vastaavia