Teemu Rannikko: ”Liettua on mittarina aikamoinen”

4.8.2014 22:36 Susijengin pelinrakentajavelho Teemu Rannikko, 33, sai maanantaina peliaikaa koko rahan edestä Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelussa Liettuaa vastaan. Rannikko arvioi Suomen selviytyneen maailmanluokan haasteestaan melko hyvin ja jakoi rutkasti tunnustusta debyyttinsä tehneelle Erik Murphylle.

Suomen yllä pitkään leijunut helle ja Jäähallin täyttänyt 7,300-päinen kotiyleisö toivat Helsinkiin maanantaiksi koripallopelille poikkeukselliset olosuhteet, arvioi Rannikko.

– Aika lämmintä oli. Vaativaa pelata, kun 7,000 ihmistä huutaa katsomossa ja ulkona on 30 astetta. Tuon enempää ei olisi jaksanutkaan pelata, Rannikko puhkui pelin päättymisen jälkeen.

– Olemme menneet taas eteenpäin eri asioissa. Liettua on tietenkin aikamoinen mittari, nyt puhutaan maailman top 5 -joukkueesta. Vastustaja rankaisi pienistäkin epäonnistumisista.

Läpi ottelun tappavan tehokkaasti vapaita heittopaikkoja viisikkohyökkäyksessään jauhanut Liettua upotti kakkosensa 60% ja kolmosensa 40% tarkkuudella.

Susijengi eli pelissä

Vaikka jäätävällä rutiinilla rankaissut Liettua oli kentällä olleesta kahdesta joukkueesta vahvempi, Rannikon mielestä Suomella oli selkeät vahvuutensa.

– Pystyimme pelin aikana muuttamaan juttujamme ja huomasimme, että jotkut toimivat, Rannikko mietti.

– Elämme kolmesta asiasta: puolustuspelin kautta saamme riistoja ja pakotamme vastustajat vaikeisiin tilanteisiin. Hyökkäyksessä aseemme ovat pallonliike ja kolmoset.

Suomi kuroi tiensä 16 pisteen varhaisesta tappioasemasta parhaimmillaan viiden pisteen päähän. Liettuan heittorutiini sekä tilannekovuus erityisesti korien alla tekivät EM-hopeamitalista lopulta paremman.

– Suurin vaikeutemme oli levypallopelaaminen, viittasi Rannikko irtopallotuoksinaan, jonka Liettua vei 38–24.

Murphy vakuutti heti

Rannikon ja Susijengin tuorein tulokas, päättyneellä seurajoukkuekaudella NBA:ta Chicago Bullsissa ja Utah Jazzissa pelannut Erik Murphy, sai Teemu Rannikon kehut osakseen jo avauspelin perusteella.


”Susi-Erkki” nosteli yhdeksän pistettä ja kaapi viisi levypalloa.

– Hattua pitää kaverille nostaa. Neljä yhteistä treeniä takana, kun taas muut ovat olleet yhdessä pitkää ja käyneet tämän junnumyllyn läpi. Todella lupaava debyytti, Rannikko kehui.

– Erik on hyvän koulun käynyt fiksu pelaaja. Jos hän pystyy jo ensimmäisessä ottelussaan pelaamaan näin, mitähän on tulossa neljän viikon päästä?

 

Lisätietoja: Teemu Rannikko
 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

16.2.2018 Haastattelu

Susijengi-debytantti Elias Valtonen täynnä odottavaa innostusta

Perjantaina julkistetussa Susijengin helmikuun MM-karsintaringissä kuopuksen paikan vie helsinkiläistä HBA-Märskyä miesten divarissa edustava 18-vuotias Euran Veivin kasvatti, 198-senttinen Elias Valtonen. Kunnioittavan uran nuorten maajoukkueissa tehnyt Valtonen ottaa paikan Susijengissä vastaan nöyrästi, mutta ennakkoluulottomasti.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

3.2.2018 11:10 Haastattelu

Kapteeni Huff: ”Kiinan MM-kisat on luonteva osa jatkumoa”

Koperin hurmos Slovenian kisoissa, Susijengin fani-ilmiön räjähdysmäinen lisääntyminen Bilbaon MM-kisoissa, koko Suomen yhdistäneet EM-kisat Helsingissä – Susijengi on kokenut kuluvalla vuosikymmenellä ikimuistoiset kisat toisensa perään. Kapteeni Shawn Huff, 33, pitää Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja luontevana jatkumona arvokisaputkelle ja Susijengin tarinalle.

28.1.2018 Haastattelu

Linda-Lotta Lehtoranta: ”Kentälle pääseminen itsessään jo aika hienoa”

Susiladiesin kulmakivi Linda-Lotta Lehtoranta, 26, teki lauantaina paluun parketeille puolentoista vuoden tauon jälkeen, kun Peli-Karhut voitti Espoo Basket Teamin vieraskentällä. Euroopan ammattilaissarjoissa marinoitunut Lehtoranta oli ottelun jälkeen äärimmäisen iloinen, että pääsi jälleen pelaamaan

Näytä lisää vastaavia