ToPo rakentaa vahvaa paluuta, tavoitteena SM-Koris

1.6.2004 Suomen yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä koripalloseuroista, helsinkiläinen ToPo, on tekemässä paluuta maamme koripalloeliittiin. ToPo on hankkinut ensi kaudeksi nimekkään joukkueen sekä vahvistanut taustojaan toiminnanjohtajalla. Seuran edustusjoukkue lähteekin tulevaan miesten I divisioonakauteen vain yksi asia mielessään: divisioonan voitto ja suora nousu takaisin SM-Korikseen.

ToPo on kasannut divisioonaan kaudeksi 2004-05 varsin kovan sikermän. Viime kauden pelaajista jatkavat Jussi Airas, Tero Laitinen, Turo Lehtonen, Vesa Linturi, Panu Pursiainen, Arto Rekonen sekä Panu Vertio, jotka ovat pääosin ToPo:n oman juniorimyllyn tuotoksia.  

Takapelaajien tontille ToPo on hankkinut muutaman kovan luokan vahvistuksen. Kaksi vuotta SM-Korista Team Componentassa pelannut oma kasvatti Ville Tuominen tekee paluun ToPo-paitaan. Toinen vahvistus takalinjoille on vuosia Euroopan ammattilaiskenttiä kiertänyt ja maajoukkueen tukipilareihin kuulunut Maurizio Pratesi. Viime kaudella Pratesi kuului porvoolaisen Tarmon vahvuuteen, muttei pelannut otteluakaan parannellessaan vuosi sitten leikattua selkää.  

- Kun kuulin ToPo:n nousutavoitteista, ei minulla ollut vaihtoehtoja. Olen kahta vuotta lukuun ottamatta pelannut koko urani ToPo:ssa, enkä voinut kuvitellakaan pelaavan kasvattajaseuraani vastaan. Lisäksi opinnot vetivät takaisin, perusteli Tuominen siirtoaan.  

- Pidän tätä kevyenä tapana aloittaa pelaaminen vuoden tauon jälkeen. Lisäksi pidän helsinkiläisen joukkueen saamista SM-Korikseen tärkeänä asiana koko suomaiselle koripallolle. ToPo:ssa on nyt hyvä meininki ja uskon nousumahdollisuuksiimme, sanaili puolestaan Pratesi.  

Myös Hemdahlin veljekset ToPo:n riveihin  

Pratesin sanojen tueksi ToPo on vahvistunut myös muilla saroilla. Se on saanut kaksi merkittävää vahvistusta vuosien 2001-03 mestarijoukkue Hongasta, kun Suomen puolustusaateliin lukeutuvat Hemdahlin veljekset Markus ja Jukka ovat päättäneet jatkaa uriaan ToPo:n väreissä. Veljesparista Jukka oli SM-Koriksen paras kuudes pelaaja vuonna 1999  ja isoveli Markus on pokannut  mm. finaalien arvokkaimman tittelin 2002 sekä sarjan parhaan puolustajan pystin vuonna 2003. Sekä Markus että Jukka Hemdahl siirtyvät sarjaporrasta alemmas henkilökohtaisista syistä.  

- Viime kausi oli SM- ja euro-otteluineen urani vaikein ja rankin. Motivaationi ei enää yksinkertaisesti riittänyt siihen mitä Hongassa pelaaminen vaatisi. Siirtyminen ToPo:n riveihin mahdollistaa tavallisen elämän, jossa voi tehdä muutakin kuin pelata koripalloa. Aloitin tänään uuden siviilityön, jonka lisäksi minulla on talonrakennusprojekti käynnissä, lateli Markus Hemdahl.  

- Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ToPo:ssa pelaamisesta tavoitteita löytyisi. Nousutavoite ja ToPo:n nostaminen takaisin parrasvaloihin motivoivat. On turha ajatella vielä vuoden päähän, mutta pitkällä tähtäimellä tätä projektia ollaan tultu tekemään, jatkoi Hehdahlin veljeksistä vanhempi eli Markus.  

ToPo:n rinki tulee muodostumaan noin 15 pelaajasta, joista 11 julkaistiin tiistaina. Tuore toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori ei sulje kotimaisten lisävahvistusten mahdollisuutta, mutta pitää epätodennäköisenä ulkomaalaisvahvistusten hankkimista. Tärkeimpänä tavoitteenaan Valavuori näkee SM-tason lippulaivan saamisen ToPo:lle ja Helsingille.  

- ToPo:ssa jos jossain on perinteikkyyttä. Seura on yli 70-vuotias ja on todella iso asia etenkin Munkassa – sitä tulee kunnioittaa. On ollut hienoa huomata jo lyhyessä ajassa olemassa oleva ToPo-henki. Perinteikkyyttä tullaan vaalimaan, siitä osoituksena jo pelipaikkamme Munkkiniemen yhteiskoulu joka toimii samalla toisena ”kotina” ToPo:n junioreille, kertoi Valavuori.  

ToPo:n edustusjoukkue on jo käynnistänyt kesäharjoittelun päävalmentaja Timo Niemisen johdolla. Valmennusrinkiin kuuluvat myös apuvalmentajina toimivat Toni Peltola sekä Pekka Hartikainen. Peltolan vastuualueeseen kuuluu erityisesti joukkueen fyysisen harjoittelun suunnittelu ja toteutus. Joukkueenjohtajina toimivat Pia Salminen sekä pitkän ToPo-taustan omaava Mikko Vilke.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Asiat

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

Näytä lisää vastaavia