Vilma Kesänen heitti sarjajumbon voittoon Helmi Tulosen sarjakärjestä – ”Aika hyvä fiilis kyllä”

4.11.2019 22:29 Espanjan Liga Femenina 2:ssä nähtiin melkoinen yllätys, kun Vilma Kesänen pisti voittoheiton sisään johdattaen alkukauden voitoitta pelanneen Barakaldon voittoon tappioitta kauden aloittaneesta Helmi Tulosen Celta de Vigosta. Elina Koskimies väläytteli myös jälleen osaamistaan tehokkaasti, Sofia Pelander merkkautti tupla-tuplan ja Anissa Pounds heitti taas kovat pistelukemat.

Vilma Kesänen oli Barakaldon sankari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesäsen Barakaldo oli hävinnyt neljä ensimmäistä otteluaan, kun taas Tulosen Celta Vigon voittotili näytti täyttä neljän kierroksen jälkeen. Celta joutui kuitenkin tunnustamaan Barakaldon paremmakseen 53-51 (25-33). Kesänen heitti ottelun ainoat pisteensä tärkeään paikkaan, kun hän nosti Barakaldon voittokorin summerin soidessa.

- Oli kyllä tosi makea voitto. Meille kauden ensimmäinen voitto ja kotona, tähän mennessä voittamatonta sarjan kärkijengiä vastaan, ja pääsin nappaamaan voittokorin summerin soidessa viimeisellä sekunnilla. Aika hyvä fiilis kyllä, Kesänen hehkutti ottelun jälkeen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kesäsen mukaan Barakaldon voiton siemen löytyi puolustuspelistä.

- Oli meiltä tosi hyvä puolustuspeli, ja etenkin joukkuepuolustus oli hyvää koko matsin. Celta on tosi hyvä joukkue ja saimme pidettyä heidät 51 pisteessä, joten hyvä suoritus, Kesänen mietiskeli.

Kesänen tilastoi lisäksi levypallon, kolme syöttöä ja riiston. Tulosen tehosaldoksi muodostui neljä pistettä ja viisi levypalloa. Celta on edelleen toisena, mutta Barakaldo nousi pois jumbopaikalta ja hivuttautui parempiin asemiin.
Ottelutilastot

Elina Koskimiehen Ibaizabal urakoi viikonloppuna kaksi ottelua ja jatkaa ainoana Liga Femenina 2:n puhtaan pelin joukkueena voitettuaan ensin lauantaina Leganesin 76-66 (39-28). Koskimies oli vahvassa vireessä heittämällä 17 pistettä, ottamalla kuusi levypalloa ja riistämällä pallon kertaalleen vastustajalta.
Ottelutilastot

Koskimies oli joukkueensa tehopelaajia myös 70-52 (42-24) päättyneessä ottelussa Pozueloa vastaan. Koskimies tehoili monipuolisesti 10 pistettä, kolme levypalloa ja kolme riistoa ollen myös joukkueen +/- -tilaston kärkinimenä lukemalla 26. Ibaizabal on voittanut kaikki kuusi otteluaan.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen Ferrol hävisi kärkiottelussa Real Canoelle kirvelevästi 62-67 (40-36). Äijänen auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, viidellä levypallolla ja kahdella syötöllä. Tappio oli Ferrolille toinen viiden kierroksen jälkeen.
Ottelutilastot

Portugalin liigassa Kaisa Kuisman Vitoria SC voitti vieraskentällä Guifoesin 69-52 (30-28). Kuisma tilastoi ottelussa kolme levypalloa. Vitorialla on viidestä ottelusta kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Sofia Pelanderin vahva peli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigan kärkiottelussa Pelanderin A3 Basket Uumaja kärsi kotonaan niukan 66-70 (36-42)-tappion Telgelle. Pelander tilastoi komeasti 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Tilastoihin merkittiin myös yksi syöttö. A3:lla on viiden ottelun jälkeen kolme voittoa.
Ottelutilastot

Belgian liigassa Roosa Lehtorannan Antwerpen jäi Phantoms Basketin vieraana aseettomaksi häviten 53-93 (28-43). Lehtorannan tilastolakanalle kertyi kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Giants on voittanut seitsemästä ottelustaan kolme.
Ottelutilastot

Ranskan Ligue Feminine 2:ssa Annika Holopaisen Reims otti kauden toisen voittonsa kukistaessaan Chartresin 62-60 (29-28). Holopainen kasasi kaksi pistettä ja kolme levypalloa. Ranskan LF2:ta on pelattu kolme kierrosta.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Donau-Riesin hyvä alkukausi sai jatkoa joukkueen kaataessa Hernerin kotonaan 66-56 (34-32). Äijäsen tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa. Donau-Ries on viidellä voitolla ja kolmella tappiolla neljäntenä.
Ottelutilastot

Pounds oli jälleen Bergische Löwenin kantavia voimia, kun "Leijonat" paranteli asemiaan Saksan 2. Bundesliigan kärkitaistelussa 88-80 (48-46)-voitolla Neuss Tigersistä. Pounds pussitti 20 pistettä, joista 18 tuli kolmen pisteen viivan takaa. Tehotilastoihin merkittiin myös yksi levypallo. Löwenillä on tilillään kuuden ottelun jälkeen kolme voittoa.
Ottelutilastot

 
26.1.2020 21:35 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa – ”Tästä on hyvä jatkaa”

Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijänen esitti hienoja otteita Ferrolin kaataessa kärkiottelussa Elina Koskimiehen Ibaizabalin. Viikon suomalaisonnistujiin lukeutuivat myös tupla-tuplan tehoillut Helmi Tulonen sekä vahvan debyyttiviikonlopun Tallinna Ülikoolin riveissä pelannut Carolina Kert.

19.1.2020 22:19 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen Reims porskuttaa vahvassa voittoputkessa

Ranskan Ligue Feminine 2:ssa Annika Holopaisen Reims jatkaa vahvassa myötätuulessa, kun se nappasi jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijänen pääsi juhlimaan suomalaiskohtaamisen voittoa.

13.1.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen debytoi vahvasti uudessa joukkueessaan – ”Tuntui heti hyvältä”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen pelinsä uuden joukkueensa CD Magec Tiasin kanssa ja hän onnistui heti erinomaisesti. Tulonen oli johdattamassa joukkuetta samalla sen kauden avausvoittoon. Veera Pirttinen ja Kaisa Kuisma lukeutuivat myös viikon suomalaisonnistujiin.

6.1.2020 08:38 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa seuraa Espanjassa, uudeksi osoitteeksi Genero

21-vuotias Susiladies-pelaaja Helmi Tulonen vaihtaa seuraa Espanjan kakkossarjassa Liga Femenina 2:ssa. Aiemmin tällä kaudella RC Celtaa edustanut Tulonen on tehnyt sopimuksen laspalmaslaiseen Magectias Contra Violencia Generon kanssa.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

23.12.2019 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds hurjana Saksassa

Anissa Pounds päätti vuoden komeasti heittämällä 23 pistettä Bergische Löwenin jatkaessa vahvaa kauttaan 2. Bundesliigassa. Veera Pirttinen, Annika Holopainen ja Kaisa Kuisma olivat niin ikään tehokkaina.

15.12.2019 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Kylmäverinen Elina Koskimies ratkaisi Ibaizabalille voiton vapaaheittoviivalta

Elina Koskimiehen käsi ei vapissut ratkaisevalla hetkellä, kun hän nosti kolmella vapaaheitollaan Ibaizabalin tärkeään voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Sofia Pelander pelasi viikonloppuna vahvasti, kun hän auttoi joukkueensa kahteen voittoon.

9.12.2019 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen Reims voittoputkessa – ”Tuntuu erittäin hyvältä”

Annika Holopainen pelasi jälleen vahvan ottelun Ranskan Ligue Feminine 2:ssa, kun hän auttoi Reimsin viidenteen peräkkäiseen voittoon. Suomalaisonnistujiin kuuluivat myös Sofia Pelander, Helmi Tulonen, Kaisa Kuisma ja Veera Pirttinen.

2.12.2019 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Kaisa Kuisma tehokkaina voitoissa

Sofia Pelander ja Kaisa Kuisma esittivät hienoja otteita johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Veera Pirttisen vahvoja pelejä ei sen sijaan palkittu voitolla.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

11.11.2019 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin pelaajilla vahva viikonloppu ennen maaotteluita - Saara Wahlgren palasi pelikentille

Susiladiesin pelaajat esittivät lupaavia otteita europarketeilla viikonloppuna. Annika Holopainen pelasi kauden parhaan pelinsä Ranskassa, Sofia Pelander oli jälleen hyvässä iskussa ja Anissa Pounds jatkoi vahvaa kauttaan Saksassa. Ilonaiheisiin kuului myös Saara Wahlgrenin paluu pelikentille pitkän tauon jälkeen.

1.11.2019 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin vahva peli ei kantanut voittoon EuroCupissa

Sofia Pelander lukeutui A3 Basket Uumajan ykkösnimiin joukkueen päättäessä EuroCupin ensimmäisen kierroksen. A3 on voitoitta kolmen ottelun jälkeen.

28.10.2019 06:57 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten vahva meno Espanjassa jatkuu

Espanjan Liga Femenina 2:ssa juhlittiin suomalaisvoittoja kolmin kappalein, kun Helmi Tulosen Celta Vigo, Elina Koskimiehen Ibaizabal ja Anniina Äijäsen Ferrol muodostavat sarjan kärkikolmikon. Voiton makuun pääsivät myös Sofia Pelander, Veera Pirttinen ja Anissa Pounds.

21.10.2019 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies tehokkaana Espanjassa ja Lehtorannalle tupla-tupla Belgiassa

Espanjan Liga Femenina 2:ssa Elina Koskimies osoitti kovuutensa ollen Ibaizabalin tehopelaaja 17 pisteellä ja Belgian liigassa Roosa Lehtoranta tilastoi komean tupla-tuplan.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

14.10.2019 07:35 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies juhli suomalaiskohtaamisen voittoa Espanjassa - Pounds hirmuiskussa

Elina Koskimies pääsi tuulettamaan maukasta voittoa Espanjan Liga Femenina 2:ssa, kun Ibaizabal kaatoi vieraissa Anniina Äijäsen Ferrolin. Anissa Pounds, Roosa Lehtoranta, Kaisa Kuisma sekä Veera Pirttinen olivat tehokkaina ja Sofia Pelander sekä Vilma Kesänen palasivat pelikentille pienten loukkaantumisten jälkeen.

7.10.2019 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Espanjassa hienoja suomalaisonnistumisia

Espanjan Liga Femenina 2 käynnistyi viikonloppuna hienoilla suomalaisesityksillä. Helmi Tulonen oli joukkueensa paras pistetykki ja Anniina Äijänen sekä Elina Koskimies esiintyivät myös vahvasti voitto-otteluissa.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

4.10.2019 09:14 Susiladies

Veera Pirttinen aloitti vahvasti Islannissa

Veera Pirttisen ura islantilaisjoukkue Snæfellissä alkoi komeasti 20 pisteellä. Saksan Bundesliigassa Heta Äijänen pääsi juhlimaan kauden toista voitto.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

Näytä lisää vastaavia