16-vuotiaat tytöt taistelivat Latviaa vastaan

3.1.2008 Suomen 16-vuotiaat tytöt pääsivät Baltic Sea Cupissa tositoimiin päivän ottelussaan Latviaa vastaan. Hyvin alkanut ottelu päättyi Latvian voittoon lukemin 72-56. Suomen tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi Laura Saarinen, joka ei päästänyt yhtään latvialaista helpolla korin läheisyydessä.

Saarinen nosteli 12 pistettä, haki kymmenen levypalloa, antoi neljä syöttöä ja kruunasi Latvia-ottelunsa peräti kuudella torjunnalla. Helsingin NMKY:tä edustava 185-senttinen Saarinen löysi monipuolisista otteistaan huolimatta parannettavaa.

- Alku lähti todella hyvin, mutta sitten aloin väsymään pelin edetessä. Olisi pitänyt pystyä vielä puristamaan enemmän, totesi Saarinen.

Suomi aloitti ottelun hyvällä energialla ja onnistui painostamaan latvialaiset ahtaalle heti avausjaksosta alkaen. Nuorten Susi-paitojen tossut liikkuivat niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin Suomen hallinnassa 17-15.

16-vuotiaiden maajoukkueesta kymmenen pelaajaa pelasi ensimmäiset kansainväliset ottelunsa, mutta arastelusta ei juuri ollut tietoakaan. Ennen taukoa Latvian kiristäessä puolustustaan, Suomi joutui kuitenkin antamaan muutaman pisteen periksi (34-29).

- Osalla oli kyseessä ensimmäinen maaottelu ja tiedän omasta kokemuksesta, että silloin jännittää hirveästi. Ehkä osalla se vaikutti. Meillä oli paljon hyviä jaksoja, mutta sitten aloimme ratkaisemaan liian itsekkäästi, Saarinen jatkoi.

Kolmannella jaksolla Latvia repäisi karkuun, Suomi onnistui luomaan heittopaikkoja, mutta osumatarkkuus jäi liian vaatimattomaksi. Susi-paidat onnistuivat kaaren takaa neljästi 20 yrityksestä.

- Meillä oli varmaan samanverran heittoja, mutta emme osuneet omistamme. Tiedettiin myös, että he ajavat paljon, mutta emme heti lähteneet ottamaan sitä kunnolla pois, analysoi Saarinen ottelun kulkua.

16-vuotiaiden päävalmentaja Harri Jokela näki kokemattoman joukkueensa esityksen kohtalaisen hyvänä.

- Kymmenen pelaajaa pelasi ensimmäisen maaottelunsa ja se näkyi positiivisena sykkeenä. Saimme ajoittain hyviä avauksia ja osasimme laittaa pelejä käyntiin, mutta jatkuvuus pelaamisessa jäi vielä puutteelliseksi, Jokela sanoi.

- Me emme pärjää korin alla, joten tarvitsemme onnistumisia kauempaa. Joukkueessa on hyviä ja heittäjiä, joilla on lupa kokeilla. Kokemusta tarvitaan, lisäsi Jokela.

Päävalmentaja nosti esiin Taru Madekiven ja Anette Juvosen tasaiset esitykset.

- Molemmat pitivät kaikissa vaihdoissaan sen tason yllä, jota heiltä odotetaankin, kehui Jokela.

"Maajoukkue merkitsee paljon"

Saarisella on jo maajoukkuekokemusta kertynyt muutaman ottelun verran ja sentteri-laiturin toiveissa onkin, että kansainväliset ottelut sen kun jatkuvat.

- Maaottelut merkitsevät minulle paljon. On kivaa päästä pelaamaan sellaisia pelaajia vastaan, joita ei ole aiemmin kohdannut. Aluksi ei tiedä, miten he pelaavat ja vasta kentällä alkaa avautumaan, se kuka osaa heittää ja kuka taas ajaa, kuvaili Saarinen.

Saarinen nostaa myös Suomen mittakaavassa pitkänä pelaajana (185 cm) erittäin tärkeäksi asiaksi sen, että maaotteluissa pääsee pelaamaan isoja pelaajia vastaan.

- Täältä löytyy pituutta ja kovuutta, jota omissa sarjoissa ei ole, vahvistaa Saarinen, jonka tavoitteet siintävät tulevaisuudessa aluksi naisten SM-sarjassa ja tietysti aina maajoukkueen mukana.

Baltic Sea Cupin tapahtumia ja tilastoja voi seurata Koris.netistä sekä turnauksen nettisivuilta osoitteesta http://bsbc.basket.ee/. 

Baltic Sea Cup 2.-5.1. Tallinna

16-vuotiaat tytöt Latvia-Suomi 72-56 (34-29)

Nimi

pisteet/levypallot

Laura Juhola

2/1

Anette Juvonen

5/4

Hanna Auvinen

3/2

Kati Kärkkäinen

8/6

Taru Madekivi

15/0

Emma Nikula

2/3

Annika Holopainen

0/0

Evita Iiskola

5/12

Ellen Nurmi

4/5

Laura Saarinen

12/10/4syöttöä/6 torjuntaa

Tessa Jaakkola

0/0

Emmi Järn

0/0

 



Lisätietoja: /maajoukkueet/tyttojen_maajoukkueet/16-vuotiaat_tytot/
 
12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

Näytä lisää vastaavia