Catzin voittoputki jatkui täpärällä voitolla Huimasta

17.12.2011 Lappeenrannan Catzin eeppinen voittoputki naisten SM-sarjassa sai jatkoa lauantaina tiukimmalla mahdollisella tavalla, kun Catz peittosi Äänekosken Huiman vieraissa 71–74 (34–40). Peli-Karhuilla oli puolestaan helppo työ raivata tieltään HoNsU pistein 87–60 (48–34).

Vilma Kesäsen Catzille merkittiin lauantaina Äänekoskella 13. perättäinen voitto.

Lotta Richter upotti 17 pistettä PeKan lyödessä HoNsUn. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa.

Catz kasvatti perättäisvoittojensa määrän jo kolmeentoista otteluun kukistamalla lauantaina Huiman Äänekoskella pistein 71–74 (34–40).

Huima käväisi kolmannen jakson alussa 42–41-johdossa, jonka jälkeen Catz oli lyömättömällä rutiinillaan tiputtaa äänekoskelaiset täysin kyydistä viemällä seuraavat minuutit 18-4. Saatuaan Catzin karkumatkan katkaistua Huima tuli vielä kuitenkin perästä lujaa ja jyräsi Kenya Robinsonin korilla pisteen päähän, 68–69, kun ottelua oli pelaamatta kaksi minuuttia.

Kirby Copeland vei kuitenkin vapaaheitoillaan Catzin kolmen pisteen johtoon, ja Huiman hyökkäyksen epäonnistuttua venytti Dionne Pounds Catz-johdon neljään pisteeseen minuutti ennen loppua. Catz johti vielä kuudella pisteellä ennen Sanna Jämsénin viime hetken haamukolmosta.

Catzin kolmannentoista perättäisen voiton ykkösnimi oli naisten SM-sarjan hallitseva MVP Dionne Pounds (30/3/3 syöttöä). Poundsin lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Kirby Copeland (16/6) ja Jelena Reshetko (14/8).

Huiman parhaat olivat Sanna Jämsén (20/11/5 syöttöä/4 riistoa), Kenya Robinson (18/18/5 syöttöä) ja Maiju Bland (14/2/3 syöttöä).

Peli-Karhut vakuuttava HoNsUa vastaan

Hallitseva mestari Peli-Karhut jatkoi vakuuttavaa menoaan lauantaina päihittämällä kotonaan jyväskyläläisjoukkue HoNsUn 87–60 (48–34).

HoNsU esitti ottelun avauspuoliskolla kohtuullisen tasapainoista hyökkäyspeliä, mutta Peli-Karhut jyräsi silti rutiinillaan taukoeroksi 14 pistettä. Kolmannella jaksolla kotkalaiset pistivät tuulemaan ja veivät kymmenminuuttisen 23-9. HoNsU pääsi vielä lopussa kaunistelemaan lukemia.

Peli-Karhuista viisi pelaajaa ylitti kymmenen pisteen rajan: Lotta Richter (17/4), Anissa Pounds (16/3/3 syöttöä), Kamela Gissendanner (15/7/4 riistoa), Linda-Lotta Lehtoranta (14/4/4 syöttöä/3 riistoa) ja Rashanda McCants (12/8). HoNsUn pistekärki oli Charlee Underwood (15/5).

25.4.2024 08:35 Naisten Korisliiga

Peppi Tyynilä jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö on solminut jatkosopimuksen tulevasta Korisliiga-kaudesta 21-vuotiaan takapelaajansa Peppi Tyynilän kanssa.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.