Espoo Teamin naisten SM-sarjajoukkue kasassa

3.7.2006 Naisten SM-sarjassa pelaavan Espoo Teamin runko tulevalle kaudelle on valmis. Joukkueen vahvistuksiksi on hankittu amerikkalaiset Ashley Anderson ja Anne Bailey, joiden lisäksi kotimainen osasto on mennyt osittain uusiksi mm. Mia Liimon paluun sekä Henna Launiaisen Espooseen siirtymisen myötä.

Espoolaisseurat Espoo Basket Team (EBT) ja Tapiolan Honka ovat jo useamman vuoden tehneet seurayhteistyötä kaksiportaisella järjestelyllään, jossa Espoo Akatemia pelaa I divisioonatasolla ja vastaa pelaajien kehittämisestä ja tuottamisesta mestaruussarjatasolle Espoo Teamiin. 

SM-sarjajoukkueeseen ovat tänä kesänä nousseet viime kauden Akatemian joukkueesta Camilla Genberg, Kia Ignatius, Mette Scheiman ja Sandra Välikoski. Nelikosta Ignatius pelasi divisioonaa 8,6 ja Scheiman 8,4 pisteen keskiarvolla.  

Viime kauden Espoo Teamin joukkueesta jatkavat ensi kaudella Hanna Junnila, Heidi Lönnberg ja Pauliina Oksanen. Lönnberg pelasi vahvan kauden kirjautettuaan tilastoihinsa runkosarjassa 9,4 pistettä ja 6,8 levypalloa.  

Espoo Teamin viime kauden tehopelaaja Heidi Adler (os. Junnila) ei jatka pääsarjauraansa. Sen sijaan muutaman vuoden tauon jälkeen Mia Liimo tekee ilahduttavan paluun ylimmälle sarjatasolle. Liimo palkittiin SM-sarjan parhaana puolustuspelaajana vuonna 2002. Espoo Teamin joukkuetta saapuu täydentämään lisäksi nuori lupaus Henna Launiainen Kotkasta. Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Launiainen valittiin SM-sarjan vuoden tulokkaaksi 2005. Kaudella 2005-06 hän pelasi Peli-Karhuissa 6,3 pisteen keskiarvolla.  

Tuoreet amerikkalaishankinnat Ashley Anderson (185 cm, 22 vuotta) ja Anne Bailey (183, 22) saapuvat Suomeen Gonzagan yliopistosta, jota molemmat pelurit edustivat viimeiset neljä vuotta. Sekä Anderson että Bailey lukeutuivat menneellä kaudella Gonzagan luottopelaajiin. Anderson tehtaili 30 ottelussa ja 26,0 peliminuutissa 10,8 pistettä ja napsi 6,0 levypalloa. Baileyn vastaavat lukemat olivat 9,9 ja 5,6 hänen pelattua 21 ottelua ja niissä keskimäärin 24,5 minuuttia.  

Espoo Team pitää vielä ikkunaa auki vielä 1-2:lle kokoonpanoa edelleen vahvistavalle kotimaiselle pelaajalle. 

- Joukkueen kokoonpanossa näkyy vahvana espoolaisseurojen erinomainen pelaajien kasvatustyö, toteaa seurayhteistyön ohjausryhmän puheenjohtaja Pertti Myllymäki.  

- Seurayhteistyöllämme olemme voineet rakentaa tasapainoisen ja Espoon näköisen ryhmän, joka voi kasvaa nyt myös hyvin menestyväksi joukkueeksi.  

Joukkueen päävalmentajana jatkaa Nenad Stefanovic. Teamin ja Akatemianfysiikkavalmennuksesta vastaa puolestaan Martti Iivonen. Valmennusryhmään kuuluvat lisäksi Akatemian valmentajat Tuomas Anttila ja Janina Luoto. 

Espoo Teamin pelipaikka ensi kaudella on Tapiolan Urheiluhalli.  



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia