Hongan takakentällä ensi kaudella tuttu mies - Ville Wuorenjuuri jatkaa kasvattajaseurassaan

12.6.2020 11:26 Tapiolan Honka on solminut jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Ville Wuorenjuuren kanssa.

Tapiolan Hongan miesten joukkueen rakennus on käynnissä ja pelaajasopimuksia laaditaan kohti 2020-21 kautta mentäessä. Ensimmäisenä julkaisemme pelaajasopimuksen, joka tuskin tulee kellekään yllätyksenä. Kyseessä on honkalaiskasvatti, jonka otteita erityisesti kaaren takana on seurattu jo pitkään. Kapteeninviitastakin tunnetulla pelaajalla on paljon hampaankolossa menneestä kaudesta, sillä pitkän kuntoutuksen jälkeen 24-vuotias takamies ehti peliparketille vain viimeiseen otteluun ennen kesken katkennutta sarjaa. Pudotuspelihurmos jäi kokematta, mutta se ei tämän pelaajan hymyä kadota. 
Haastateltavana Ville Wuorenjuuri.

Kausi katkesi yllättäen viruspandemian takia. Millaisena kausi näyttäytyi pelaajalle, joka osallistui otteluihin kannustaen joukkuettaan penkiltä pitkän kuntoutuksen vuoksi?

- Ehdin tosiaan sairastuvalta juuri takaisin pelikentille ja vain yhteen otteluun, kun koronavirus katkoi muiden lajien tapaan myös koripallokaudet. Toki oli uskomattoman hieno fiilis pukea edes kerran viime kaudella Honka-paita päälle ja päästä pelaamaan hyvien pelaajien ympäröimänä. Kausi kokonaisuudessaan oli opettavainen, sillä se toi mukanaan uudenlaisen lähestymistavan harjoitteluun kuntoutuksen takia. Päästyäni joukkueharjoitteluun mukaan, pyrin kaikin tavoin tuomaan lisää kilpailua jo ennestään vahvaan ryhmään. Samalla pyrin kirimään kiinni loukkaantumisen jättämää rakoa kanssapelaajiin. Matka loukkaantumisesta takaisin täyteen pelikuntoon ei olisi mitenkään onnistunut ilman osaavaa kuntoutushenkilökuntaa sekä valmennusta, joiden avulla pääsin keskittymään täysin omaan henkilökohtaisen taidon kehittämiseen ja tulevien pelien valmistautumiseen. Siitä olen todella kiitollinen.

Kevät ja alkukesä ovat tuoneet paljon uutta Wuorenjuuren elämään. Seuraaviin kuukausiin kuuluu harjoittelun lisäksi uusia tuulia työrintamalla sekä kesästä nauttimista.

- On ollut erityisen hienoa päästä jatkamaan lajiharjoittelua yhdessä joukkueen kanssa. Meno treeneissä on ollut myös sen mukaista, että etätreenejä on tullut tehtyä hyvällä intensiteetillä. Uuden työn aloittaminen taasen on loistava esimerkki Honka-verkoston tarjoamista mahdollisuuksista ja koripallon ulkopuolisista asioista, sillä uuteen työnantajaani olen päässyt tutustumaan alun perin juuri nimenomaan täällä Honkahallilla.

- Kesään kuuluu totta kai paljon mökkeilyä, harjoittelua niin joukkueen kanssa kuin omatoimisestikin sekä töitä myynnin parissa. Näiden lisäksi vietän paljon aikaa golf- ja padel-kentillä. Kesä on hyvää aikaa tutustua myös muihin lajeihin, joten suosittelenkin kaikkia junnuja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja ja löytämään muunlaisia ärsykkeitä normaalin koripalloharjoittelun lisäksi, Wuorenjuuri vinkkaa.

Tapiolan Honka haki lisenssiä miesten I-divisioona A:han joukkueen voitettua runkosarja divari B:ssä menneellä kaudella. Miesten päävalmentajana jatkaa Aapo Heinonen, joka lupailikin joukkueen rakentumisesta puhuttaessa, että heittovoimaa ei tule puuttumaan tulevankaan kauden joukkueesta. Wuorenjuuri on ainakin yksi pelaajista, joka täyttää tätä lupausta.

Millaisin mielin kohti kautta 2020-21?

- Ensi kauden alkua odotan totta kai jo vesi kielellä. Fiilis on hyvä ja ennen kaikkea odotan henkilökohtaisella tasolla loukkaantumisvapaata kautta. Olen ollut täydessä pelikunnossa jo hetken aikaa ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon kevään ja kesän aikana tehty työ tuottaa hedelmää. Toivotaan, että päästään aloittamaan kaudet ajallaan. Uskon, että kasassa tulee olemaan nuori ja nälkäinen ryhmä täynnä taitavia Hongan pelaajapolun läpikäyneitä pelaajia. Ryhmä, joka on valmis haastamaan sarjan jokaisen joukkueen illasta toiseen.

Tapiolan Hongan ja Honkahallin tukikampanja on käynnissä. Hankkimalla kausikortin tulevaa kautta varten, autat seuraa ja pääset seuraamaan kaikki Hongan miesten joukkueen runkosarjan ottelut kaudella 2020-2021. Tutustu kausikortin sisältöön ja hanki omasi: www.tapiolanhonka.fi/honkasydan

Henkilöt

 
26.3.2024 15:29 Seura tiedottaa

OP Uusimaa School's Out Camp -leirin ilmoittautuminen on avattu

OP Uusimaa ja LePy järjestävät yhteistyössä kesän hauskimman leirin 2010–2018 syntyneille tytöille ja pojille. Leirille ovat tervetulleita sekä aloittajat että jo korista harrastavat lapset ja nuoret.

26.3.2024 13:01 Seura tiedottaa

Tervetuloa Keravalle Sherwoodin 3X3 -turnaukseen 18. toukokuuta

Tule mukaan viettämään kivaa korispäivää hyvän tuulen turnaukseen Keravalle!

26.3.2024 08:00 Seura tiedottaa

Sykki etsii valmentajia

Helsingissä Haagan alueella toimiva Koripallo Sykki ry etsii kaudelle 2024–2025 valmentajia ja ohjaajia erityisesti nuorempien pelaajien joukkueisiin. Tarjolla on sekä pää- että apuvalmentajien paikkoja.

18.3.2024 10:07 Seura tiedottaa

Drive Basketballille mestaruus EYBL-lopputurnauksessa

Drive Basketball Academy voitti sunnuntaina päättyneen kansainvälisen European Youth Basketball Leaguen 20-vuotiaiden lopputurnauksen Tallinnassa. Joukkue voitti sarjan Superfinals-lopputurnauksessa kaikki neljä otteluaan ja kukisti finaalissa Inter Bratislavan Slovakiasta luvuin 69-53.

12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

11.3.2024 10:29 Seura tiedottaa

Virnex Group ja Lahti Basketball Juniorit jatkavat yhteistyötä lasten ja nuorten liikuttamiseksi

Lahti Basketball Juniorit ry ja Virnex Group Oy ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen yhteistyölle, jolla pyritään liikuttamaan yhä useampaa lasta ja nuorta sekä kannustetaan lahjakkaita pelaajia tukemalla pelaajien maajoukkuetoimintaa. Tuella on vaikutettu jo lähes 150 lapsen harrastamiseen.

11.3.2024 10:08 Seura tiedottaa

Puhu Juniorit ry hakee toiminnanjohtajaa

PuHu Juniorit ry on yksi Suomen suurimmista koripalloseuroista, jonka ensisijaisena tarkoituksena on edistää koripalloharrastusta Vantaalla. Seura hakee nyt toiminnanjohtajaa vastaamaan seuratoiminnan johtamisesta, hallinnosta ja seuran kehittämisestä.

11.3.2024 10:01 Seura tiedottaa

Janne Stude lopettaa PuHun toiminnanjohtajana kauden 2023-2024 jälkeen

PuHu Junioreiden toiminnanjohtajan tehtävää kesäkuusta 2021 alkaen hoitanut Janne Stude jää pois seuran johtotehtävistä vaiheittain kevään ja kesän 2024 aikana. Seura käynnistää uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnin välittömästi ja tarkempi aikataulu muutoksille selviää, kun uusi henkilö tehtävään on löydetty.

29.2.2024 15:07 Seura tiedottaa

Opiskelu ja harjoittelu Tampereella

Tampereella voi helposti yhdistää opiskelun ja harjoittelun. Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia, joka tarjoaa valtavasti opiskelumahdollisuuksia yläkoulusta toiselle asteelle ja korkeakouluun asti.

29.2.2024 13:52 Seura tiedottaa

Talvilomaleirillä treenattiin Lahti Basketballin Harrison Clearyn ja James Padgettin opissa

Lahti Basketball Juniorit järjesti talvilomaviikolla kolmen päivän korisleirin, jonka teemat keskittyivät Lahden miesten korisliigajoukkueen vahvistusten ympärille. Reilu 60 leiriläistä pääsi oppimaan heitto- ja pallonkäsittelytaitoja Harrison Clearyltä sekä sisäpelaajan liikkeitä James Padgettilta.

Näytä lisää vastaavia