Lappeenranta järjesti kultatrillerin Joensuuhun

29.4.2006 Koripallon Suomen mestaruus ja Pantteri-patsaan osoite itärajan pinnassa ratkeaa riehakkaissa merkeissä vapunaattona Joensuun Areenassa. Hallitseva mestari Lappeenrannan NMKY järjesti jännitysnäytelmän Joensuuhun kukistamalla Katajan kotonaan selvästi numeroin 115-78 (49-39).

Finaalisarjan voitot ovat tasan 2-2. LrNMKY haki pakkovoittonsa kovalla asenteella, mistä kertoo myös tuntuvasti piristynyt levypallopeli. Namika voitti levypallot ensimmäistä kertaa finaalisarjassa luvuin 42-40.

- Puolustus toimi hienosti ja heitotkin upposivat hyvin. Meillä on hyvä itseluottamus päällä, vakuutti Pasi Riihelä, joka heitti ottelussa 13 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa.

Riihelä painottaa, että LrNMKY:n on oltava hereillä Joensuussa, jossa eteläkarjalaiset eivät ole voittoja juhlineet.

- Pelien alut ovat olleet meille siellä jostain syystä hankalia. Nyt alkuminuutteihin pitää keskittyä lujasti, korosti Riihelä.

Merzoug loistava

Tauon jälkeen lopullisesti karkuteille kirmannut kotijoukkue kuritti ensimmäistä mestaruuttaan kurottavaa Katajaa laajalla rintamalla.  Yksi voittajien hahmoista oli Yasin Merzoug, joka teki kaikki 24 pistettään kolmoskaaren takaa. Merzougin 12 heitosta vain neljä livahti ohi.

Katajan paikkapuolustusta ajoittain miltei pilkkanaan pitänyt ja vapaat heittopaikat surutta käyttänyt LrNMKY sinkosi ottelussa yhteensä 17 kolmosta hyvällä 46 prosentin osumatarkkuudella.

- Olimme selkä seinää vastaan, mutta olimme päättäneet vakaasti, että pelaamme vielä sunnuntaina Joensuussa. Ottelu osoitti, että tätä ryhmää on vaikea pysäyttää, kun se saa joukkuepelinsä kulkemaan, iloitsi Merzoug.

- Tietenkin on myös hienoa, että kauden ehkä paras pelini osuu näin tärkeään finaalivaiheeseen.

Voittajien muut hahmot Merzougin ja Riihelän lisäksi olivat vapaaheittoviivalla täysosumatyötä tehnyt Matt Williams 25/9, Chanan Colman 22/3, Andre Foreman 15/10 ja Jussi Kumpulainen 12/7. Colman tarjoili myös kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Virtanen veti viimeisen neljänneksen henkeä

Alussa 7-0 -johdon repäissyt, mutta loppua kohden taipuneen Katajan tehokkaimmat olivat Alex Wesby 21/9 ja 18 pistettä heittänyt Sami Lehtoranta. Lehtoranta sai tosin tyytyä vain yhteen levypalloon.

Viimeisen neljänneksen huilannut Petri Virtanen pelasi 30 minuuttia saaden tyytyä vuorostaan vaisumpiin tehoihin 4/1. Virtasen kaikki viisi kahden pisteen heittoa epäonnistuivat. Virtasen vartioinnista pitävät huolen erityisesti Merzoug ja Williams.

- Lappeenranta pelasi hyvän ottelun, eikä meillä ollut mitään mahdollisuutta vierasvoittoon. Viides ja ratkaiseva ottelu tulee olemaan kuitenkin aivan toisenlainen, lupasi Katajan valmentaja Timo Heinonen.

Heinosen lappeenrantalaiskollega Mika Turunen osoitti jälleen, että hänen joukkueensa osaa venyä komeasti vaikeissa paikoissa.

- Me emme halunneet hävitä missään tapauksessa viimeistä otteluamme kotiyleisön edessä.

Katajan kapteeni Mikko Kyrö myönsi, että hänen joukkueensa esitys huolestutti.

- Tämä peli on kuitenkin jo nollattu. Sunnuntaina on vuorossa taas aivan uusi peli.

LrNMKY:n sankari Merzoug ei sen sijaan ollut huolestunut Joensuun matkasta.

- Edessä on viides ja ratkaiseva ottelu, jossa kotiedulla ei ole enää merkitystä.

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia