Pantterit suosikki, haastajiakin löytyy

7.10.2004 Naisten SM-sarjakausi alkoi keskiviikkona viime kevään finalistien kohtaamisella Helsingissä. Mestari-Pantterit aloitti siitä, mihin lopettikin voittaen Espoo Teamin selkeästi luvuin 87–56 (46–27). Voitollaan Pantterit vankisti asemaansa ennakkosuosikkina. Haastajia mestaripokaalin ottajiksi löytyy silti viime kautta enemmän.

Sarjan voimasuhdepakkaa ovat sekoittaneet lukuisat pelaajien joukkuevaihdokset ja myös uudet valmentajat. Joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet käytännössä kaikilla. Vähäinen tekijä ei ole myöskään se, että kaudella 2004-05 naisten SM-sarjassa sallitaan jälleen yksi EU-/ETA-alueiden ulkopuolinen pelaaja. Hyvät vahvistushankinnat saattavat kellauttaa nopeastikin asetelmia. 

Pantterit lähtee kauteen ilman ulkomaalaisvahvistuksia, mutta on silti kotimaisten vahvistustensa myötä se joukkue, jota kaikki lähtevät haastamaan. Pantterit sai kesällä lisävoimia riveihinsä Hanna Rotisesta ja Vuokko Timolasta, jotka Lotta Koskelan jalanjälkiä seuraillen siirtyivät Vantaalta Helsinkiin. Uudet kasvot ovat tuoneet mestarijoukkueen jo ennestään vahvaan kalustoon levypallo- ja heittovoimaa. Avauspelinsä Pantterit pelasi ilman vuoden pelaaja- ja vuoden puolustuspelaaja –palkinnot keväällä pokannutta Susanna Rintaa, joka kertoo paljon ”petolauman” nykykunnosta.

- Viime vuotisia sijoituksia SM-sarjassa ja Suomen Cupissa lähdetään säilyttämään, kertoi päävalmentaja Mikko Kurki viitaten viime kauden tuplamestaruuteen.  

FoA, Huima ja PeKa ykköshaastajat 

Panttereiden suunnitelmien pilaajiksi ovat vahvimmin ehdolla Forssan Alku, Peli-Karhut Kotkasta ja Äänekosken Huima. 

Äänekosken Huima on saanut tutun vahvistuksen takaisin riveihinsä. Kenya Robinson on ollut voittamassa Suomen mestaruutta niin Panttereiden kuin Huimankin paidassa. Tällä kaudella Robinson saa apuja ruotsalaiselta Angelica Gabrielssonilta ja maajoukkueessa hyvin onnistuneelta Sanna Jämseniltä (os. Puskala). Huima hankki myös takapelaajaksi Noora Kotisaaren, joka viime kaudella pelasi BC Nokian riveissä. 

- Sarjasta odotan tasaista ja kovaa. Joukkueena lähdemme tavoittelemaan mitalipeleihin selviytymistä. Itse haluan täyttää oman paikkani vastuupelaajana, kommentoi Huiman kapteeni Jämsen. 

Forssan Alku on tehnyt kosoti töitä iskukykyisen joukkueen rakentamisessa. Niinikään kotimaisin voimin kauteen lähtevästä Alusta löytyy niin pituutta kuin kokemustakin. Viime kauden korikuningatar Saara Lind ja maajoukkuepelaaja Siiri Nuutinen muodostavat vahvan kaksikon korin alle. Vahvistusta on myös tullut takakentälle. Paluun tekevät Minna Myllylä ja Sari Puranen muodostavat yhdessä Erja Hakamäen ja Pauliina Oksasen kanssa kovan nelikon senttereiden tueksi. 

-Jokaiselle löytyy joukkueessa tärkeitä rooleja, en halua yksilöidä. Uskon joukkueemme yhdeksi vahvuudeksi tasaisuuden, kertoi Forssan valmentaja Pentti Kanerva. 

Peli-Karhut on nousemassa muutaman heikomman kauden jälkeen takaisin kärkikamppailuun. Maajoukkueen ykköspelintekijän Reetta Piiparin saaminen joukkueeseen on yksi menestyksen avaintekijöistä. Piiparin ohella maajoukkueen aisapari Auli Nyman sekä ulkomaalaisvahvistus Lindsey Hicks tulevat kantamaan suurimman vastuun. Joukkueen kyvyistä saatiin ensimmäinen näyte keskiviikkona, kun PeKa kaatoi Suomen Cupissa Huiman vieraskentällä lukemin 94-81.  

-Joukkueelta odotan parannusta viime kauden sijoitukseen ja ehjää kautta. SM-sarjalle kokonaisuudessaan voi povata mielenkiintoista kautta, jota ovat lisänneet useat pelaajasiirrot ja EU:n ulkopuolisten pelaajien salliminen, ennakoi Nyman. 

Yllätyksiä ja kovia suorituksia voitaneen odotella myös lupaavilta nuorilta pelaajilta Jutta Richteriltä, Henna Launiaiselta ja Saara Silvoselta.  

Paikallisjännitteitä 

Tampereen Pyrinnön noustua takaisin SM-sarjaan on seudulle luvassa paikalliskamppailuita, joista tuskin tulee jännitteitä puuttumaan. Naapurikaupungin BC Nokia on ollut kovan tilanteen edessä, kun joukkue menetti lähes koko aloitusviisikkonsa. Avainpelaajista Paula Penttilä, Satu Raimesalo ja Nina Sandell siirtyivät juuri paikallisvastustaja Pyrintöön. Kun Kotisaari vielä matkasi Äänekoskelle, Nokialla ollut täysi työ paikata aukkoja omilla junioreilla, joiden avuksi on löydetty myös ulkomaanapuja. Amerikkalaisen Randie Wirtin ja slovaki Renáta Kozmonován ohella suurta roolia on luvassa Nokian kokeneemmalle kotimaiselle kaartille, johon kuuluu mm. viime kaudella kentille paluun tehnyt Reetta Ojala.  

- Uuden joukkueen myötä vanhat pelaajat ovat saaneet lisää virtaa. Vahvistukset kantavat suuren vastuun joukkueen levypallo- ja pistetehoista. Reetta Ojala, Laura Koskela ja Saara Vanhalahti tuovat joukkueeseen arvokasta kokemusta, selvitti BC Nokian valmentaja Kimmo Kujansivu.

Tampereen Pyrintö koostuu pääosin nuorista lupaavista pelaajista. Ulkomaalaisvahvistus DeVonda Williams on hankittu joukkueeseen kantamaan levypallovastuuta ja tuomaan voimaa korin alle. Williams yhdessä pelintekijä Penttilän kanssa tulevat muodostamaan kaksikon, jonka avulla Pyrintö saattaa nousta kauden ”mustaksi hevoseksi”. Lisäksi Raimesalo ja Sandell tuovat tarvittavaa kokemusta nuoreen Pyrinnön joukkueeseen. Pyrintö osoitti vaarallisuutensa kaatamalla viidellä pisteellä Suomen Cupin ottelussa Forssan Alun. 

Ovet käyneet Turussa ja Vantaalla

Viime kauden pronssimitalisti Pussihukat on uudistunut isolla kädellä tulevalle kaudelle. Joukkue menetti pelaajamarkkinoille koko ison kalustonsa: Rotisen ja Timolan Panttereihin sekä Laaksosen siskokset ammattilaiskentille, Jennin Espanjaan ja Niinan Saksaan. Vastuuta on siis tarjolla.

- Uskon, että joukkueestamme tulee vahvistusten ohella esiin nousemaan nuoria ja lupaavia pelaajia. Tämä kausi on etenkin nuorille pelaajillemme todellinen mahdollisuus näyttää, mihin heidän taitonsa riittävät, kertoi PuHu-kapteeni Tiina Lehto. 

Myös Turun Riennossa on käynyt vilske. Viime kaudella joukkue luotti paljon Tiina Stenin ja Fia Ohtosen tekemisiin. Nyt molemmat pelurit ovat siirtyneet muualle. Sten lähti koripallon perässä St. John’s -yliopistoon Ohtosen suunnatessa takaisin Ruotsiin, jonka lisäksi Jaana Holm siirtyi Forssaan. Riento on ottanut pelaajia rinkiinsä omista kakkos- ja juniorijoukkueistaan. Viime vuoden joukkueesta Laura Hänninen ja Minna Sten sekä kokenut Kirsi Dietrich tulevat kantamaan osan Riennon pelin pyörittämisestä. Uutena valmentajana on Pieti Poikola. 

Kuten tunnettua, viime vuoden hopeajoukkue EBT ja Tapiolan Honka yhdistivät kesällä voimiaan, jonka seurauksena sarjassa pelaa EBT:n paikalla Espoo Team ja Hongan paikalla Espoo Akatemia. Urheilulliseen menestykseen tähtäävä Espoo Team on menettänyt viime vuoden runkopelaajistaan Heidi Adlerin ja Anu Flinkin (os. Mahlamäen), joilla on välivuosi menossa koripallosta. Joukkueen uusia kasvoja ovat mm. Tapiolan Hongan Linda Ansa ja Riikka Sario sekä Kapo Basketista siirtynyt maajoukkuepelaaja Riikka Terävä, jolle monet povaavat läpimurtokautta. Espoo Teamin pääasialliset vastuunkantajat löytynevät kuitenkin akselilta Salla Järviluoma-Heidi Lönnberg. 

- Tuleva kausi on todella mielenkiintoinen ja uskon sen olevan tasaisempi kuin pitkään aikaan. Monet joukkueet ovat vahvistuneet joko kotimaisilla tai ulkomaisilla pelaajilla ja näin useiden joukkueiden materiaali on leveämpi ja parempi kuin esimerkiksi viime kaudella. Oma joukkueeni on kokenut suuria muutoksia viime vuoteen verrattuna. Me olemme yksi niistä joukkueista, joka lähtee kauteen ilman ulkomaalaisvahvistusta ja kaudesta tulee varmasti haasteellinen, kertoi Järviluoma. 

Kuinka mielenkiintoinen sarjasta on tulossa, alkaa muotoutua paremmin tulevana viikonloppuna (9.-10.10.), kun naisten SM-sarjassa pelataan kahdeksan ottelua.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

Näytä lisää vastaavia