Tytöt seitsemänsiä, pojat 18:nneksi koululaisten MM-kisoissa

11.4.2005 Koululaisten MM-kisat Puolassa ovat päättyneet. Martinlaakson lukion tytöt kukistivat sijoitusottelussaan Israelin lukemin 47-40. Joukkueen loppusijoitus oli seitsemäs. Pohjois-Haagan yhteiskoulun poikajoukkueen taival päättyi 48-62-tappioon Irlannille lopullisen sijoituksen ollessa 18:s.

Martinlaakson päätöspelin alku oli vaikea. Vaikutti pitkään, että kapealla materiaalilla kisoissa pelanneen joukkueen bensa oli lopussa. Israel vei avausjakson 11-5. Taktiikan vaihdos puoliajalla piristi Martinlaakson. Joukkue siirtyi paikkapuolustukseen, joka vaihtui koodista kesken vastustajan hyökkäyksen miespuolustukseksi. Hyökkäyskin alkoi rullata ja tällä kertaa pelaajat pysyivät virhevaikeuksitta. Johanna Sihvonen teki voittopelissä 15 ja Laura Alhonsalo 13 pistettä.

- Tytöt näyttivät kovaa henkistä kanttia nousemalla taas takaa ohi. Monen vuoden yhdessä pelaaminen osoitti jälleen voimansa, kertoi Martinlaaksoa valmentanut Markus Makkonen joukkueestaan, joka on täynnä Pussihukkien pelaajia.

- Vieläkin potuttaa tappio Taiwanille, olimme kuitenkin niin lähellä jatkopaikkaa. Kaiken kaikkiaan loistava tapahtuma, jossa saimme pelata paljon kovia pelejä hyviä joukkueita vastaan, Makkonen summasi turnausta.

Martinlaakso kärsi niukan 69-70-tappion Taiwanille, jonka johdosta se ei päässyt pelaamaan turnauksen korkeammista sijoituksista.

Pojat taistelivat vajaamiehisenä loppuun

Pohjois-Haagan pojat joutuivat vajaamiehisenä viimeiseen otteluunsa, kun Kim Sivén joutui jättämään pelin väliin kuumeen vuoksi. Hänen poissaolonsa verotti joukkueelta senttejä, pisteitä ja levypalloja. Irlanti prässäsi koko ajan joko kolmasosakentän paikka- tai koko kentän miespuolustuksella. Pohjois-Haaga onnistui pitämään menetykset kurissa, mutta kaukoheittopeliään joukkue ei saanut uomiinsa (kolmoset 3/15).

Irlanti oli vahva yksi vastaan yksi –tilanteissa ja teki turhan monta koria tilanteista. Hyökkäyspäässä Mikko Nietosvaara (10/4), Olli Rimpiläinen (9/4) ja Olli Heinonen (8/3) tekivät pisteensä kovalla prosentilla. Ottelun ja turnauksen parhaana pelurina helsinkiläisistä valittiin Teemu Spiridovitsh, joka näytti kyntensä erityisesti puolustuspään uurtajana.

- Pelasimme suurella sydämella loppuun saakka, menimme itseämme säälimättä irtopalloihin, emmekä pelänneet mustelmien ottamista. Kaukaa olisimme voineet osua paremmin, mutta kun ei niin ei. Paikkojen rakentaminen kyllä onnistui, kertoi Harri Jokela, Pohjois-Haagan valmentaja.

- Kokonaisuutena sijoituksemme on mielestäni hiukan alakanttiin, mutta toisaalta seitsemän peliä on niin paljon, että se kertoo kyllä "totuuden" ja turnauksen tason. Upea ja erittäin kovatasoinen turnaus, Jokela pohdiskeli.

Seuraavat koululaisten MM-kisat pelataan kahden vuoden kuluttua Ranskassa.

Martinlaakson lukio, Suomi - Israel 47 - 40 (15-22), tyttöjen koululaisten MM-kisat

Henna Hietanen

-

pistettä

Salla Koponen

6

 

Ira Rantanen

2

 

Essi Liljama

-

 

Jenni Niukkanen

3

 

Stella Selinheimo

8

 

Johanna Sihvonen

15

 

Laura Alhonsalo

13

 

Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Suomi - Irlanti 48 - 62 (22-32), poikien koululaisten MM-kisat

Mikko Suutari

2/3

Kim Sivén

-

Otto Stålhammar

10/4

Mikko Tuunanen

2/0

Mikko Nietosvaara

10/4

Toivo Virtanen

2/5

Olli Rimpiläinen

9/4

Joonas Vuorela

2/1

Teemu Spiridovitsh

3/3

Olli Heinonen

8/3



Lisätietoja: http://basket2005-isf.szs.pl/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia