Kouvottaret avasi pistetilinsä

11.10.2020 19:06 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Forssan Alku matkasi Kouvottarien vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 86-79.

Roosa Frimodig upotti 14 pistettä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret aloitti ottelun vahvasti. Joukkueen kaukoheittopeli oli heti uomissaan, kun kuudesta kolmen pisteen heitosta viisi upposi sukan läpi. Varsinkin Aliyah Collier oli ensimmäisellä jaksolla elementissään ja upotti nopeasti kymmenen pistettä. Vierasjoukkue pysyi kuitenkin hyvin pelissä mukana Heta Äijäsen johdolla ja tauolle mentiin Kouvottarien johdossa 25-22.

Toisella jaksolla kouvolalaisjoukkue jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Heitot upposivat kovalla prosentilla ja Collier sai kasaan jo 19 pistettä puoliaikaan mennessä. Forssan Mia Loyd sai pelinsä kulkemaan paremmin, mutta silti Kouvottaret johti ottelua puolivälissä 52-45.

Forssalaisjoukkue tuli pukukopista todella terävästi ja kuroi seitsemän pisteen eron kiinni alle kahdessa minuutissa. Kouvottaret toipui kuitenkin tästä ja sai pelinsä takaisin raiteilleen. Viimeiselle tauolle lähdettiin jännittävästä tilanteesta 71-67.

Viimeisen jakson aloitti räväkimmin Kouvottarien Sarah Toeaina. Lyhyessä ajassa hän upotti kahdeksan pistettä ja Kouvottaret karkasi 12 pisteen johtoon. FoA ei tästä enään toipunut ja kouvolalaisjoukkue nappasi voiton pistein 86-79.

Monilla osa-alueilla ottelu oli tasainen. Suurin ero tuli kolmen pisteen heitoissa. Kotijoukkue osui kaaren takaa 11 kertaa, kun FoA jäi viiteen onnistuneeseen kolmoseen.

- Onnittelut Kouvottarille voitosta. He hyödynsivät meidän pienet virheet tänään ja heittivät todella kovalla prosentilla läpi ottelun. Omaan hyökkäämisen pitää saada lisää terävyyttä ja tämän tason matseja ei vaan voiteta jos ei heitä hyvin, FoA:n päävalmentaja Aleksi Suominen totesi.

Kouvottarien amerikkalaiskaksikko pelasi todella hyvän pelin. Toeaina kirjautti 28 pistettä ja 14 levypalloa. Paljoa huonommaksi ei jäänyt Collier, jolle kirjattiin 26 pistettä ja kymmenen levypalloa. Forssan Loyd keräsi lopulta ottelun korkeimman pistemäärän 31 pisteellä ja napsi lisäksi yhdeksän levypalloa. Hyvin ottelun aloittanut Äijänen upotti lopulta 19 pistettä.

Ottelutilasto

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.