Miesten maajoukkue parhaalla miehistöllä Tampereella 4.-6.8.

2.8.2004 Suomen koripallomaajoukkue isännöi Tampereella keskiviikosta perjantaihin (4.-6.8.) neljän maan turnausta, Baltic Sea Cupia. Pyynikin Palloiluhalliin sulloutuvalle koriskansalle tarjolla on herkkupala, sillä maajoukkue on liikkeellä parhaalla miehistöllään. Lisäksi kyseessä on Henrik Dettmannin ensimmäiset maaottelut hänen otettuaan vastaan keväällä päävalmentajan pestin.

Ruotsissa viime viikolla piipahteneen maajoukkueen vahvuuteen ovat maanantaina liittyneet euroammattilaisista Jukka Matinen, Hanno Möttölä, Antti Nikkilä, Mikko Noopila ja Teemu Rannikko. Lisäksi kuumesairaana ollut, pestiä ulkomailta tähyävä, Sami Lehtoranta on takaisin ruodussa.

Baltic Sea Cup, johon osallistuvat Suomen lisäksi Latvia, Ruotsi ja Viro, on osa maajoukkueen valmentautumista kohti syyskuussa pelattavia EM-karsintoja. Samalla ottelut ovat varaslähtö Möttölän ja Rannikon yhteistaipaleelle, joka saa maajoukkuekauden jälkeen syksyllä jatkoa. Möttölä siirtyi taannoin Rannikon edustaman Scavolini Pesaron vahvuuteen.

- Tilanne on hieno. Meillä on parhaat pelaajat mukana niin kuin pitääkin. Kaikki tiedostavat, että edessä on isot haasteet, jotka vaativat jokaisen mukanaolijan panostuksen ja onnistumisen. Meillä on lyhyt aika rakentaa kypsä joukkue. Se tulee vaatimaan kaikkien henkilökohtaisten panosten lisäksi myös onnea, mietiskeli Dettmann tulevien kuukausien valmistautumista ja tulevia EM-karsintoja.

Suomi avaa Baltic Sea Cupin keskiviikkona ottelulla Viroa vastaan. Torstaina vastassa on Ruotsi ja perjantaina Latvia. Baltic Sea Cup järjestetään Tampereella pidettävän kansainvälisen junioriturnauksen Delfin Basketin yhteydessä. Torstaina Baltic Sea Cupin otteluihin ei myydä pääsylippuja, vaan katsomot ovat varattu Delfin Basketin junioreille.

"Pelin pitää parantua"

Tuleviin maaotteluihin Dettmann ei lataa hirmuisia odotuksia, vaan on liikkeellä realistisella tavoiteasettelulla. Maajoukkue on Tampereella ensimmäistä kertaa Dettmannin uuden pestin aikana kokonaisuudessaan koossa.

- Tavoite on se, että pelaamme perjantaina parempaa koripalloa kuin keskiviikkona. Pelin pitää koko ajan parantua. Ensi viikolla pääsemme harjoittelemaan kunnolla yhdessä, joka tulee olemaan tärkeää, Dettmann jatkoi viitaten maajoukkueen tulevaan Vierumäen-leiriin.

Erityistä huomiota Dettmann ja hänen apurinsa Pekka Salminen sekä Tomi Kaminen tulevat maajoukkueen tulevien viikkojen valmistautumisessa kiinnittämään puolustuspeliin.

- Tosiasia on se, että koripallossa pelejä ei voiteta ilman puolustusta. Se tulee olemaan erittäin oleellinen asia maajoukkueen pelaamisessa. Puolustus vaatii jokaiselta asennetta, keskittymistä, intohimoa ja asialle antautumista ja omistautumista, peräänkuulutti Dettmann.

Maaotteluita myös Helsingissä, Kouvolassa, Lahdessa ja Lappeenrannassa

Baltic Sea Cupin jälkeen maajoukkueen valmistautuminen syyskuun EM-karsintoihin jatkuu vieraissa pelattavilla Belgia-maaotteluilla 18.-19.8. Kotikentälle Suomi palaa elokuun 26.-27. päivinä, jolloin vastassa on Ruotsi Kouvolassa (26.8.) ja Lappeenrannassa (27.8.). Tanska saapuu Suomen vieraaksi reilua viikkoa myöhemmin. Tanska-maaottelut pelataan Lahdessa (5.9.) ja Helsingissä (6.9.).

EM-karsintojen B-divisioonan lohkossa D Suomi kohtaa kuluvan vuoden aikana Georgian vieraissa (11.9.) ja kotikentällään Espoon LänsiAuto Areenalla Luxemburgin (15.9.) sekä Makedonian (18.9.). Karsinnan toinen puolikas pelataan syyskuussa 2005.

Suomen maajoukkue Baltic Sea Cupissa 4.-6.8.

Pelaajan seurajoukkueen kohdalla merkintä "free agent" tarkoittaa, että pelaajalla ei ole julkistettua seurajoukkuetta kaudelle 2004-05.

Nimi

Pituus

Synt.

Pelipaikka

Seurajoukkue

Huff Shawn

198

1984

2/3

free agent

Kataja Jukka

197

1982

2

Salon Vilpas

Kotti Tuukka

204

1981

3

Providence, USA

Kuisma Martti

205

1970

4/5

free agent

Lehtonen Jyri

193

1973

1/2

free agent

Lehtoranta Sami

205

1979

4/5

free agent

Matinen Jukka

202

1978

3

Frankfurt Skyliners, GER

Muurinen Kimmo

202

1981

3

free agent

Möttölä Hanno

209

1976

4

Scavolini Pesaro, ITA

Niemi Mikko

185

1985

1

Pyrbasket, Tampere

Nikitin Olli

188

1981

1

Honka, Espoo

Nikkilä Antti

210

1978

5

Ionikos, GRE

Noopila Mikko

200

1977

3/4

Braunschweig, GER

Rannikko Teemu

189

1980

1

Scavolini Pesaro, ITA

Ulander Aki

208

1981

5

Honka, Espoo

Virtanen Petri

183

1980

1

Tarmo, Porvoo

 

Päävalmentaja:

Henrik Dettmann

Valmentajat:

Pekka Salminen & Tomi Kaminen

Fyysinen valmentaja:

Jussi Hirvonen

Fysioterapeutti:

Jarmo Dementjeff

Joukkueenjohtaja:

Petri Selkee

Katso myös Koris.netin artikkeli "Baltic Sea Cupin otteluohjelma ja lipunmyynti". Lisätietoja: /maajoukkueet/miesten_maajoukkue/
 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

25.2.2018 11:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi tutulla tusinalla sunnuntai-illan otteluun, Bulgaria sai vahvistuksen Vezenkovista

Sunnuntai-illan elintärkeään MM-karsintaotteluun Bulgariaa vastaan valmistautuva Susijengi kirjauttaa pöytäkirjaan samat 12 pelaajaa kuin toissapäivänä Islannissa. Bulgaria on saanut puolestaan riveihinsä elintärkeän vahvistuksen, kun FC Barcelonaa edustava laituri Alexander Vezenkov on lentänyt Helsinkiin joukkueensa avuksi.

24.2.2018 13:01 Huippu- ja kilpaurheilu

Bostilla vahvistettu Bulgaria Susijengin kiusaksi sunnuntaina

Perjantai-iltana sydäntä särkevän kotitappion Tshekille kärsinyt Bulgaria saapuu sunnuntaina Helsingin Jäähallin ”neljän pisteen otteluun” täynnä tulta ja tappuraa. FC Barcelonan tähtipelaaja Alexander Vezenkovin pelaaminen on epävarmaa, mutta amerikkalaissyntyinen takamies Dee Bost tekee Bulgariasta vaarallisemman ja monipuolisemman vastuksen.

24.2.2018 13:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Tshekki tukevasti lohkokärjessä, Susijengillä vielä kaikki auki MM-karsintalohkossaan

Tshekki jatkoi tappiottomia MM-karsintapelejään perjantai-iltana nousemalla 16 pisteen takaa vierasvoittoon Bulgariasta. Voitollaan Tshekki tarrasi tukevan sijan paikasta vuosien 2018-19 MM-jatkokarsinnoissa, kun taas Susijengin, Islannin ja Bulgarian välillä kaikki on vielä auki. Sunnuntain kotiottelu Bulgariaa vastaan nouseekin Susijengin osalta arvoon arvaamattomaan.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

22.2.2018 12:05 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi matkustaa Islantiin 14 pelaajan laumana

Helmikuun MM-karsintaikkuna käynnistyy Susijengin osalta perjantaina, jolloin Kiinan MM-kisoihin tähtäävä joukkue kohtaa myöhäisottelussa Reykjavikissa Islannin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on komentanut matkaan 14 pelaajaa. YLE TV2:n suora lähetys MM-karsintaottelusta käynnistyy perjantaina klo 21:35 Suomen aikaa.

22.2.2018 09:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Kotiyleisönsä tukema Islanti kantona Susijengin kaskessa perjantain myöhäisillassa

Susijengin matka kohti vuoden 2019 Kiinan MM-kisoja jatkuu myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa, kun Islanti isännöi Suomea Reykjavikissa. Raivoisan kotiyleisönsä tukema Islanti hakee pakkovoittoa kahden marraskuussa kärsityn tappion jälkeen. Joukkue juoksee kotiareenalleen liki samalla kokoonpanolla kuin viime kesän EM-kisoissa Helsingissä.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

16.2.2018 13:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi helmikuun MM-karsintaikkunaan tutuin kasvoin, Elias Valtonen debytoi maajoukkueessa

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 17 pelaajaa Susijengiin helmikuun karsintaikkunaan pitkällä taipaleella kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja. Vanhojen, tuttujen Susijengi-hahmojen rinnalle Dettmann on nostanut joukkueeseen Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvan HBA-Märskyn Elias Valtosen, 18.

Näytä lisää vastaavia