WB/Capitals ja Honka Akatemia välierävoittoihin A-tytöissä, HoNsU ja HNMKY B-pojissa

6.4.2013 Koripallon nuorten SM-välierät pyörähtivät käyntiin lauantaina päivällä ja niin A-tyttöjen kuin B-poikienkin välieräavauksissa nähtiin koti- ja vierasvoitot. WB/Capitals (A-tytöt) ja HNMKY (B-pojat) ylsivät voittoihin kotikentillään, kun taas Honka Akatemia (A-tytöt) ja HoNsU (B-pojat) hakivat vierasvoitot.

Jenni Rantasen Honka Akatemia haki A-tyttöjen välieräavauksessa vierasvoiton Orimattilasta.

Lauri Markkanen kauhoi 18 levypalloa, kun HoNsU yllätti ToPon B-poikien 1. SM-välierässä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Tuomas Venhola.

A-tyttöjen välierien avausottelussa Orimattilassa OrJy ja Honka Akatemia mittelivät välierävoitosta tasaisesti kymmenen minuutin ajan.

 

Toisella jaksolla Hongan puolustus loksahti uomiinsa, ja espoolaiset karkasivat 18 pisteen taukojohtoon sallimalla OrJylle vain kaksi pistettä. Honka pysytteli noin kymmenen pisteen johdossa koko toisen puoliajan ja haki 42–56 (16–34)-avausvoiton.

 

– Pelasimme hyvällä energialla ja saimme puolustuksellamme vastustajan mukavuusalueeltaan pois. Huomenna vastassa on todennäköisesti sisuuntunut Jymy, joten edessä ei taatusti ole helppo peli, Honka Akatemian A-tyttöjen päävalmentaja Aapo Heinonen mietti.

 

Hongasta Jenni Rantanen (13/2), Taru Pekkala (10/11) ja Emilia Helle (12/1) olivat terävimmät. OrJystä Salla Pelkonen (14/5) nousi korkeimmille pisteille.

 

Samaan aikaan Helsingissä WB/Capitals riisui Espoo Basket Teamin aseista 79–45 (44–28)-voitollaan. WB/Capitals vei toisen jakson 31–18 ja löi lyötyä kolmannella jaksolla, joka päättyi helsinkiläisten hyväksi 19-1.

 

Audrey Mulumba (18/8), Janniina Salminen (12/3) ja Ninni Salmi (10/7/6 syöttöä) keräsivät WB/Capitalsin parhaat tyylipisteet. EBT:n pisteykkönen oli Riina Salo (13/1).

 

Toiset välieräottelut pelataan sunnuntaina Espoossa Honka Akatemian ja EBT:n kotikentillä.

 

HoNsUn paikkapuolustus pysäytti ToPon B-pojissa

 

B-poikien SM-välierien ensimmäisessä ottelussa Helsingissä nähtiin hienoinen yllätys, kun jyväskyläläinen HoNsU haki ToPosta 63–75 (36–35)-vierasvoiton.

 

ToPo johti ottelua vielä lukemissa 55–42 kolmannen jakson puolivälin jälkeen, kunnes HoNsU siirtyi 2-3-paikkapuolustukseen, joka hyydytti helsinkiläiset tyystin. Semi Laine ja Eero Abbey palauttivat perättäisillä kolmosillaan vieraat peliin, ja neljännen jakson alku meni HoNsUlle 11-0.

 

– Paikkapuolustuksella peli lähti kääntymään. Oli helppoa pelata, kun vastustaja ei saanut kaukoheittojaan sisään, HoNsUn B-poikien päävalmentaja Juha-Matti Lehtonen kuittasi.

 

HoNsUn parhaat olivat Semi Laine (22/3/3 syöttöä), Eero Abbey (19/9) ja Lauri Markkanen (12/18), ToPosta Joel Jokinen (15/5) upotti korkeimmat pisteet.

 

Toisessa Helsingissä pelatussa ottelussa runkosarjavoittaja HNMKY oli murskaava Tapiolan Honkaa vastaan. Jo tauolla 15 pisteellä johtanut HNMKY salli Hongalle toisella puoliajalla vaivaiset yhdeksän pistettä ja porhalsi 83–34 (40–25)-voittoon.

 

Edon Maxhuni (22/5), Lassi Nikkarinen (17/3/5 syöttöä/8 riistoa) ja Matias Suvanto (12/8) johtivat helsinkiläisnäytöstä. Hongasta Lasse Gummerus (10/6) pääsi yksin kaksinumeroisille pisteille.

 

Välierät jatkuvat sunnuntaina Jyväskylässä ja Espoossa.

 

Lisätietoja: A-tyttöjen SM-sarja


 

Lisätietoja: B-poikien SM-sarja

Asiat

 
30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

28.3.2020 20:27 Suomalaiset ulkomailla

Vilma Kesäsen kaudessa kaksi puolta – Heta Äijäselle paljon oppia

Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Vilma Kesänen, 31, liittyi loppukaudesta suurseura TSV 1880 Wasserburgin mukaan ja Heta Äijänen, 22, pelasi toisen kautensa Donau-Ries Angelsin riveissä.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybov pääsee jatkamaan ensi kaudella hyvältä pohjalta

Anton Mirolybov valmensi ensimmäistä kauttaan itävaltalaista Swans Gmundenin joukkuetta. Swans kuului läpi kauden sarjan kärkijoukkueisiin ja joukkue onnistui mainiosti myös eurokentillä. Mirolybov oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

26.3.2020 11:14 Seurauutinen

Seurauutisia #37: Osoita tukea seurallesi – #Seurapaitapäiväkotona vietetään tiistaina 31.3.

Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima – ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Tänä vuonna seurapaitapäivää vietetään poikkeusolosuhteiden takia vain kotona sekä somessa.

26.3.2020 08:29 NCAA

Sara Rokkasen NCAA-ura päättyi kesken pudotuspelien: ”Haikeat fiilikset, mutta olen valmis seuraavaan askeleeseen”

Rokkasen viimeinen kausi Toledon paidassa päättyi puolivälierävoittoon. Vaikka kausi tuli yllättäen päätökseen, Rokkanen katsoo jo odottavaisena tulevaan.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

24.3.2020 08:12 Koripalloliitto tiedottaa

Suden jäljillä -materiaali omatoimiharjoitteluun seurojen ja pelaajien käyttöön

Susijengi-tähtien Sasu Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treenipaketti on nyt vapaasti käytettävissä kaikille kädenojennuksena karenssiolosuhteiden kanssa painivalle korisperheelle.

23.3.2020 15:52 Pääjuttu

Susijengin nuori kaarti isännöi ”karanteeniliveä” Instagramissa

Äkkilopun saaneen NCAA-kauden 2019-20 jälkeen Suomeen palanneet nuoret Susijengi-pelaajat Andre Gustavson, Tuukka Jaakkola ja Elias Valtonen ovat viettäneet viime päivät maahantulokaranteenissa Koripallosäätiön mökillä Kisakalliossa. Gustavson, Jaakkola ja Valtonen isännöivät Susijengin Instagram-tiliä lähipäivinä.

23.3.2020 14:48 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

Näytä lisää vastaavia