Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

15.4.2021 08:50 WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

Kuierilla on takanaan villit viikot. WNBA:n varaustilaisuuden tiimoilta häntä on haastateltu ympäri maailmaa, aina legendaarista Sports Illustrated -lehteä myöten, mutta sen lisäksi Italian pääsarjan pudotuspelit ovat aivan oven takana.

– Kyllä tässä silti on ehtinyt keskittyä korikseen. Ei ole vedetty joka suuntaan liian paljon, Kuier hymyilee.

Kuieria on uumoiltu kärkivaraukseksi torstain ja perjantain välisenä yönä pidettävässä WNBA:n varaustilaisuudessa. Jotkut tuoreimmista veikkauslistoista, mock drafteista, ovat heittäneet hänet jopa ykkösnimeksi. Veikkailut eivät Kuieria pahemmin hetkauta, hän on ylipäätänsä tyytyväinen siitä, että hän on varauskeskusteluissa ja todennäköinen WNBA-varaus.

– Kyllä se on hienoa, että veikkaillaan sinne kärkipäähän. Silti olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan. Se on minulle jo iso juttu. Mitä ylempänä draftataan, niin se on vain plussaa.

Suomalaiskoripallon huippulupauksen suunnitelmiin kuuluu, että hän pelaisi WNBA:ssa niin pian kuin mahdollista; jos mahdollisuus annetaan, niin jo tulevana kesänä. WNBA:ssa hän tällöin tekisi debyyttinsä jo verrattain nuorena. Kansainvälisenä pelaajana hänet voidaan ’01-syntyneenä varata jo nyt, kun taas Yhdysvaltojen yliopistosarjan läpikäyneet pelaajat ovat nuorimmillaan ’99-syntyneitä.

– Jos kaikki menee hyvin, niin tahtoisin päästä pelaamaan WNBA:han mahdollisimman nopeasti. Vaikkei minuutteja vielä tulisi niin paljon, niin pääsisi ainakin treenaamaan huippupelaajien kanssa, mikä on jo hyvä mahdollisuus kehittyä henkilökohtaisesti.

Yksittäistä suosikkikohdetta Kuierilla ei ole, vaikka Ragusassa hänen joukkuetoverinaan on Isabelle Harrison, joka edustaa WNBA:ssa Dallas Wingsiä, jolta löytyy ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa – ja kaksi ensimmäistä.

– Enemmänkin haluan paikkaan, missä on hyviä ihmisiä ja valmentaja, joka on kiinnostunut minusta ja haluaa kehittää minua sekä ihmisenä että pelaajana, Kuier aloittaa.

– Kyllä Isabellen kanssa pelaaminen myös WNBA:ssa olisi hienoa. Me olemme tulleet todella hyvin toimeen ja ollaan läheisiä, niin olisi ainakin joku, jonka tietää ja luottaa jo ennestään, Kuier lisää kysyttäessä Harrisonista.

Susiladiesin huippulupaus Awak Kuier on ehdolla WNBA:n varaustilaisuudessa, joka järjestetään torstaina 15. huhtikuuta. Basket.fi seuraa ja taustoittaa Awakin tietä WNBA:n varaustilaisuuteen ja sen läpi tulevien viikkojen aikana.

Yle lähettää WNBA:n varaustilaisuuden suorana.

Henkilöt

 
16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

Näytä lisää vastaavia