Carl Lindbom loppukaudeksi Islannin liigaan

14.1.2022 17:50 Susijengiä syyskesän 2017 EM-kotikisoissa edustanut ja viime kaudet pitkälti Puolan liigassa viettänyt Tapiolan Hongan kasvatti ja laitahyökkääjäveteraani Carl Lindbom, 206 cm ja 30 v., siirtyy loppukaudeksi Islantiin. ”Callen” sieppasi riveihinsä Islannin liigan kahdeksatta sijaa hallitseva KR Reykjavik.

Susijengiä useasti edustanut Carl Lindbom siirtyy Islantiin. Kuva: Ville Vuorinen / Suomen Koripalloliitto

Carl Lindbom pelasi syksyllä keikkasopimuksella Puolan liigaa Trefl Sopotin riveissä, mutta palasi Helsinkiin joulukuun alussa. Viimeisen runsaan kuukauden ajan uutta työnantajaa etsinyt Lindbom löysi lopulta paikkansa Islannista.

- Puolan liigaa katseltiin ja Islannista tuli enemmänkin tarjouksia, mutta sain kuulla paljon KR:sta joukkueena, jossa pidetään huolta pelaajista. Juttelin myös Antti Kanervolle ja Shawn Hopkinsille, jotka kehuivat kovasti Islantia maana, Lindbom kertoo.

KR Basket Reykjavik kuuluu Islanti-koriksen ehdottomiin voimataloihin. Joukkue on voittanut viimeisen viidentoista vuoden aikana yhdeksän Islannin mestaruutta ja kolme Islannin cupin mestaruutta.

Alkukausi 2021–22 on kulunut joukkueelta alakanttiin, mutta Lindbomin hankinta on osaltaan satsaus mestaruustaistoon.

- KR:lla on ollut vaikeuksia loukkaantumisten ja pelaajavaihdosten kanssa, mutta he päättivät joulutauolla panostaa lisää. Meikäläisen lisäksi he ovat tekemässä lähiaikoina sopimuksen uuden amerikkalaispelaajan kanssa, jotta mestaruudesta voidaan taistella, jatkaa Lindbom.

- Nyt on iso rooli tiedossa. Muutamassa aiemmassa duunissani olen joutunut vähän vääräntyyppiseen rooliin, missä en ole itse päässyt parhaimmilleni. Nyt lähdetään isoilla minuuteilla mestaruusjahtiin.

Korisliiga-jyrä ja Puolan konkari

Carl Lindbom aloitti pääsarjauransa vasta 16 vuoden iässä Mihailo Pavicevicin valmentamassa Espoon Hongassa kaudella 2008–09.

Edustettuaan Honkaa kevääseen 2010 Lindbom siirtyi Saksaan Frankfurt Skylinersiin Gordon Herbertin valmennettavaksi. Kaudella 2010–11 Lindbom pelasi sekä Saksan kolmosliigaa (Pro B) että Saksan Bundesliigaa. Kevätkauden 2011 lopussa Lindbom palasi loppukauden ajaksi Honkaan.

Korisliigan läpimurtonsa Lindbom teki 2011–12, jolloin hän urakoi helsinkiläiselle ToPolle 10,4 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden pronssiin päättyneellä kaudella. Korisliigan kapteenit ja päävalmentajat äänestivät keväällä 2012 Lindbomin Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

ToPosta Lindbomin tie vei Loimaa Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön kautta takaisin Helsinkiin, missä hän kuului 2014–2017 Helsinki Seagullsin avainpelaajiin.

Ulkomaan ammattilaisdebyyttinsä Lindbom teki liettualaisessa Juventus Utenassa syksyllä 2017 kahden kuukauden ajan 2,4 pisteen ja 1,4 levypallon ottelukeskiarvoin. Haettuaan vauhtia Seagullsista Lindbom siirtyi Kroatian liigan KK Osijekiin, jota hän edusti Kroatian liigassa 10,2 pisteen ja 6,1 levypallon keskiarvoin.

Kroatian komennuksensa jälkeen Lindbom painoi itselleen vahvan jalan sijan Puolan liigassa, missä hän edusti Radomia vuosina 2018-20 ja Stal Ostrowta kaudella 2020-21. Erityisen hyvässä vireessä Lindbom oli Radomissa, missä hän tykitti 14,8 pistettä ja noukki 5,4 levypalloa ottelua kohden.

Kevään 2021 Lindbom edusti Antibes Sharksia Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 6,4 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoin. Syksyllä 2021 Lindbom pelasi puolestaan kaksikuukautisella sopimuksella Puolan liigaa ja FIBA Mestareiden Liigaa Trefl Sopotissa.

Lindbomin palkintokaapista löytyy kolme SM-pronssia (ToPo 2012, Bisons 2014, Seagulls 2017) sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta (Honka 2009, Pyrintö 2011).

Maajoukkueurallaan Lindbom on pelannut 71 nuorten ja 32 haastajien maaottelua sekä edustanut Suomea vuosien 2013 ja 2015 universiadeissa.

Susijengissä Lindbom on pelannut 61 ottelua 2,5 pisteen keskiarvolla. Suomen EM-kisajoukkueeseen Lindbom kuului syksyllä 2017 Helsingissä ja Istanbulissa.

Henkilöt

 
2.3.2024 10:19 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan FIBA:n maailmanrankingissa

Helmikuun EM-karsintaikkunassa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Susijengi on säilyttänyt viime syyskuussa saavuttamansa ennätyssijan FIBA:n miesten maailmanrankingissa. Susijengi jatkaa maailmanrankingin 20. sijalla Euroopan 13. korkeimmalle rankattuna miesten maajoukkueena.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

27.2.2024 11:34 Susijengi

Tuoville ja Salinille pykälänousuja kaikkien aikojen maaottelutilastoissa

Susijengin päävalmentajan tehtävään kesällä 2022 noussut Lassi Tuovi, 37, saavutti tukun ikonisia valmentajanimiä kaikkien aikojen valmennettujen miesten maaotteluiden tilastossa. Susikapteeni Sasu Salin nousi puolestaan pykälän pelattujen maaotteluiden listassa.

27.2.2024 11:07 Susijengi

Toijala komensi Viron historialliseen voittoon

Viidettä vuottaan Viron miesten maajoukkuetta komentava Jukka Toijala luotsasi joukkueensa kenties sen koripallohistorian makeimpaan voittoon, kun Viro peittosi maanantai-illan EM-karsintaottelussa Tallinnassa Liettuan. Voitto oli Viron koripallon historian ensimmäinen voitto Liettuasta miesten maajoukkuetasolla.

26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

25.2.2024 20:54 Susijengi

Susijengi ja Tanska nimesivät tusinansa maanantain otteluun

Susijengi ja Tanska ovat nimenneet pelaajansa maanantai-illan EM-karsintaotteluun. Susijengin kokoonpanoon nousee Saksan Bundesliigan Tigers Tübingenia edustava Aatu Kivimäki. Ottelu pelataan maanantaina klo 18.30 Espoo Metro Areenalla.

25.2.2024 11:38 Susijengi

Lundbergin Tanska on Susijengille erilainen haaste

Vaikka Tanskaa ei laajalti tunnetakaan koripallomaana, aloitti joukkue EM-karsintaurakkansa kirivoitolla ennakkosuosikki Georgiaa vastaan kotonaan Århusissa. Tanska kävi jo edellisissä EM-karsinnoissa yhden korin päässä EM-kisoista ja hakee nyt Euroliiga-tähtensä Gabriel Lundbergin johdolla ensimmäistä EM-kisapaikkaa 70 vuoteen.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia