Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

15.10.2021 13:14 Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

Edon Maxhuni on aloittanut kauden hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hienon viime kauden, ja vahvojen maajoukkue-esitysten, jälkeen Maxhunilla riitti kosijoita täksi kaudeksi. Lopulta vaaka kallistui kohti Hollantia ja maan kaikkien aikojen menestyneintä joukkuetta. Historiansa aikana Den Bosch on voittanut Hollannin mestaruuden peräti 17 kertaa.

- Minulla oli kesällä pari erilaista vaihtoehtoa ja mietimme pitkään, mikä olisi paras vaihtoehtoa. Yksi iso syy miksi valitsin Den Boschin oli se, että he pelaavat FIBA Europe Cupia, Maxhuni kertoo seurapäätöksensä taustoista.

Maxhuni on aloittanut uudessa joukkueessa vahvasti. Hän on pelannut keskimäärin noin 29 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt vastuusta 15,2 pisteen, 4,7 syötön ja 2,3 levypallon tilastoilla. Ratkaisuvalmis takamies on ottanut ison tontin mielellään vastaan.

- Minulla on ollut iso rooli alkukaudesta ja olen saanut paljon peliaikaa. Otan joukkueen kasaan ja minulta odotetaan paljon johtajuutta. Valmentaja on sanonut, että minun täytyy ottaa joukkue reppuselkään, mutta ei se mitään. Olen tottunut siihen ja olemaan johtaja kentällä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös joukkueella on kulkenut vahvasti, sillä Heroes on kuuden ottelun jälkeen sarjassa puhtaalla pelillä ja myös FIBA Europe Cup alkoi voitolla.

- On ollut hyvä alku, mutta totta kai aina voi parantaa. Tässä on kuitenkin kautta pitkään vielä jäljellä, mutta olemme saaneet hyviä tuloksia.

Hollantilainen koripallo on suomalaisille suhteellisen uusi tuttavuus, sillä viime kauden lopulla Feyenoordissa pelannutta Joonas Lehtorantaa lukuun ottamatta tuulimyllyjen maassa ei ole juuri suomalaispelaajia nähty.

- Se on hyvä liiga, jossa on paljon hyviä joukkueita. Peräpään joukkueet ovat vähän heikompia, mutta heitäkin vastaan pitää olla hereillä. Jokainen joukkue voi voittaa toisen tässä sarjassa. Viron sarjaan verrattuna tämä on varmaan 1-2 tasoa korkeampi, kuvailee Maxhuni.

Heroes osallistuu myös FIBA Europe Cupiin, jonka se aloitti tällä viikolla kaatamalla komeasti portugalilaisen Benfican vieraskentällä. Lohkon muut joukkueet ovat venäläinen Parma sekä tshekkiläinen Opara.

- Meillä on lohkossa hyviä joukkueita, mutta jokainen joukkue on voitettavissa. Jokainen joukkue on haaste meille, mutta uskon meidän pääsevän jatkoon tästä lohkosta, ennakoi Maxhuni.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Heroes on pelannut alkukaudesta tiiviiseen tahtiin kahden ottelun viikkotahdilla, mutta se ei liiemmin Maxhunia haittaa.

- Jokainen pelaaja varmasti pelaa mieluummin kuin harjoittelee. Tässä on paljon matkustamista ja pelejä, mutta on kiva pelata sekä Hollannin liigaa ja europelejä.

Täksi kaudeksi Hollannin ja Belgian sarjat iskivät kättä yhteen ja päättivät yhdistää voimansa perustaen kokonaan uuden sarjan. Molemmissa maissa pelataan ensin kymmenen joukkueen kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen runkosarjojen viisi parasta joukkuetta muodostavat Elite Gold ylemmän jatkosarjan ja viisi heikointa pelaavat Elite Silverissä.

- Henkilökohtaiset tavoitteet menevät käsi kädessä joukkueen kanssa. Haluan voittaa ensimmäisen pokaalini ammattilaisena. Meillä on Hollannin cup ja lisäksi pitää päästä sarjassa viiden joukkoon, jotta pääsemme ylempään jatkosarjaan ja sitten haetaan mitalia. Sitten vielä FIBA Europe Cupissa päästä vähintään toiselle kierrokselle, Maxhuni listaa tavoitteita.

Henkilöt

 
29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia