EM-kisojen fanipalvelut julki – ”Tavoitteena järjestää ainutlaatuinen urheilutapahtuma”

11.5.2017 16:00 Suomen Koripalloliitto ja EM-kisaorganisaatio julkaisivat torstaina suunnitelmiaan faneille kohdistetuista palveluista elo-syyskuussa pelattavien EM-kisojen aikana. EM-kisat ja koripallohuuma levittäytyvät paitsi Helsinki Arenan ulkopuolelle myös Helsingin ydinkeskustaan sekä paikallisten Sudenpesien myötä ympäri Suomea.

Helsingissä odotetaan nähtävän samanlaista koko korisperheen yhteisöllisyyttä, kuin esimerkiksi vuonna 2015 Montpellierissä.

Nuorimpia kisaturisteja varten järjestetään Susikoulu, joka toteutettiin ensi kertaa vuoden 2015 EM-kisoissa Ranskassa.

Kansalaistori muuntautuu EM-kisojen ajaksi koripallon tapahtumakeskukseksi sekä Suomen suurimmaksi kisastudioksi. Suomen pelin jälkeen fanien ilta jatkuu Susiklubilla. Kuvat: Ville Vuorinen

Koripallon EM-kilpailujen yksi alkulohko pelataan Helsingissä 31.8.-6.9.2017. Koripalloliiton tavoitteena on tehdä EM-kisoista 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivalle Suomelle ja ulkomaisille kisavieraille ikimuistoinen kokemus.

Päivittäinen kohokohta on iltaottelu, jossa irti pääsevät kotijoukkue Susijengi ja sen kansainvälistä ihastusta edellisissä arvokisoissa herättänyt fanijoukko. Lisätunnelmaa Helsinkiin tuovat islantilaisfanit, joita on saapumassa Suomeen tuhatpäin. 

- Tavoitteemme on järjestää ainutlaatuinen urheilutapahtuma, joka jää vuosiksi mieleen. Fanien ja yhteisöllisyyden huomioiminen ovat tärkeä ja luonnollinen osa konseptiamme. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme osallistumaan laajasti urheilun kautta 100-vuotiaan Suomen juhlimiseen. Yhdessä. Samalla haluamme jatkaa Susijengin uskomatonta tarinaa ja jättää vaikuttava perintö suomalaiselle koripallolle, EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara painottaa.

Arenan ulkopuolelle nousee fanialue

EM-ottelut pelataan päivittäin kahdessa sessiossa, joista jälkimmäisen muodostaa aina Susijengin ottelu. Ensimmäisessä sessiossa pelataan päivän kaksi muuta ottelua. Arena tyhjennetään sessioiden välissä. Suomen otteluista parhaiten ovat myyneet EM-avaus Ranskaa vastaan 31.8. sekä lauantaina 2.9. pelattava Slovenia-ottelu. Molempien täyttöasteet ovat jo tässä vaiheessa yli 90 prosentin.

Helsinki Arenalle odotetaan päivittäin yli 15.000 katsojaa. Arenaan saapuvia katsojia varten pelihallin ulkopuolelle rakennetaan fanialue, jonne fanit voivat kerääntyä virittäytymään tunnelmaan ja viettämään aikaa. Fanialue sisältää mm. laajan anniskelualueen, ruokailumahdollisuuksia sekä yhteistyökumppaneiden aktivointipisteitä. Lisäksi katsojien käytössä ovat Arenan sisätiloissa olevat palvelut. 

Nuorimpia kisaturisteja varten järjestetään Susikoulu, joka toteutettiin ensi kertaa vuoden 2015 EM-kisoissa Ranskassa. Koripalloliiton yhteistyökumppanin Kisakallion koordinoima Susikoulu tarjoaa 6-12-vuotiaille nuorille mahdollisuuden opintojen edistämiseen EM-kisojen aikana Helsingissä. Koulun ovet ovat avoinna myös kansainvälisille vieraille ja opetus pidetäänkin englanniksi. Lue lisää Susikoulusta >>

Kansalaistori muuttuu tapahtumakeskukseksi, Suomen suurimmaksi kisastudioksi

EM-kisat tulevat näkymään ja kuulumaan myös muualla. Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Kansalaistori muuntautuu EM-kisojen ajaksi koripallon tapahtumakeskukseksi sekä Suomen suurimmaksi kisastudioksi. 

Aamupäivästä alkaen tapahtumakeskuksen valtaavat koululaiset, jotka kutsutaan viettämään liikunnallinen päivä koripallon ja oheisaktiviteettien parissa. Koululaistapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin sekä koripalloseurojen kanssa. 

Illalla Kansalaistorista tulee Suomen suurin kisastudio, kun Susijengin ottelu näytetään päivittäin isolta skriiniltä.

Kaikelle kansalle avoimen Kansalaistorin karnevaalitunnelmaa ovat luomassa Suomen ottelua edeltävät pregame show’t, lastentapahtumat sekä EM-kisojen ja Susijengin yhteistyökumppaneiden aktivointipisteet. Kansalaistori varustetaan EM-kisojen ajaksi myös omalla anniskelualueella sekä ravintolapalveluilla yleisön viihtyvyyden takaamiseksi.

- Odotukset on viritetty korkealle Bilbaon ja Montpellierin kokemuksien perusteella. Se, mikä kyseisistä kisoista jäi päällimmäisenä mieleen, oli mieletön yhteisöllisyyden tunne. Nyt Sudenpesä tulee kotiin – vihdoinkin, iloitsee Kansalaistorin ja Susiklubin toteuttamisesta vastaavan Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskari.

Suomen pelin jälkeen fanien ilta jatkuu Susiklubilla, joka on konseptina tuttu vuosien 2014 ja 2015 MM- ja EM-kisoista. Yökerhossa järjestetyssä Susiklubissa nähtiin Bilbaossa ja Montpellierissä kotimaisia artisteja tahdittamassa fanien bileiltaa.

- Susijengi-tarina on koskettanut suomalaista urheiluyleisöä laajasti. Tuhansia on matkustanut Susijengin matkassa, mutta monia Susijengi on koskettanut pääosin median ja tarinoiden välityksellä. Nyt laajemmallekin joukolle avautuu mahdollisuus osallistua tarinaan hyvin matalalla kynnyksellä. Jännä nähdä, miten yhteisöllisyys rakentuu entistäkin isommassa mittakaavassa, Viskari jatkaa.

Helsingin Susiklubin yksityiskohdat sekä Kansalaistorin tarkempi päiväkohtainen ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Paikallisia Sudenpesiä ympäri Suomen

Suomi 100 -juhlavuoden teemana on Yhdessä. Samainen teema on värittänyt Susijengin ja fanien yhteistä matkaa jo vuosien ajan.

Yhdessä-teemalla EM-kisat jalkautuvat myös laajemmin koripallopaikkakunnille. Suomen Koripalloliitto on tarjonnut koripalloseuroille ympäri Suomea mahdollisuuden järjestää kotikaupungissaan kisastudion, Sudenpesän.

Paikallisissa Sudenpesissä näytetään Suomen ottelu, jonka ympärille seura pystyy rakentamaan oman koriskarnevaalinsa tai asiakastilaisuutensa omien tarpeidensa mukaan. Sudenpesän järjestävät paikkakunnat tiedotetaan kootusti myöhemmin.

Lisätiedot:

Henkilöt

 
29.8.2017 20:50 Ajankohtainen

Fan Village kohoaa Arenan ulkopuolelle – ravintolapalvelut yli 1500 kisavieraalle

Helsingin EM-alkulohkon päänäyttämön Helsinki Arenan ulkopuolelle nousee kisojen ajaksi laaja Fan Village, joka tarjoaa kisavieraille aitiopaikan tunnelmannostatukseen ennen Susijengin otteluita.

28.8.2017 21:20 Ajankohtainen

Susijengin ensimmäisiin EM-otteluihin myynnissä enää kourallinen lippuja

Suomen avausottelu Ranskaa vastaan sekä Slovenia-ottelu lähentelevät loppuunmyytyjä, ja vapaita lippuja on jäljellä enää muutamia kymmeniä.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Ajankohtainen

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

3.2.2017 12:00 Ajankohtainen

FIBA vahvisti EM-kisojen otteluohjelmat kellonaikoineen, Susijengi huudattaa kotiyleisöä iltaotteluissa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut 31.8.-17.9. pelattavien koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkojen otteluohjelmat kellonaikoineen. Susijengi nelistää Helsingissä pelattavan alkulohko A:n otteluissa kentälle iltaotteluissa, jotka alkavat klo 20:00 lukuun ottamatta lohkon päätösottelua Islantia vastaan, joka käynnistyy klo 20:45.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

28.10.2016 10:33 Ajankohtainen

Seuraava lipunmyyntiaalto Suomen EM-peleihin perjantaina 28.10.

Hyvin kaupaksi käyneitä lippupaketteja ensi vuonna Helsingissä pelattaviin Suomen EM-kisaotteluihin vapautetaan lisää myyntiin perjantaina 28.10. klo 9:00. Kyseessä on viimeinen yksinomaan suomalaisille suunnattu lipunmyyntiaalto ennen 22.11. suoritettavia EM-lohkoarvontoja.

1.7.2013 09:20 Ajankohtainen

Slovenian EM-kisojen alkulohko-otteluiden lipunmyynti alkaa

Eurooppalaisten koripallofanien pitkään odottama hetki koittaa tänään, kun Slovenian syyskuun 2013 EM-kisojen alkulohko-otteluiden lipunmyynti alkaa klo 18:00 Suomen aikaa. Kisojen muiden vaiheiden liput ovat olleet myynnissä jo jonkin aikaa. Kaikki kisaliput myydään slovenialaisen Eventimin kautta.

16.5.2013 Ajankohtainen

Slovenian EM-kisojen alkulohkojen liput myyntiin 1.7.

Suomalaisia kisaturisteja on suuntaamassa ilahduttavan suuri määrä Sloveniassa syyskuussa pelattavaan koripallon EM-lopputurnaukseen, jossa mukana on myös Suomen oma Susijengi. Kisajärjestäjät ovat julkaisseet pitkään odotetun tiedon; EM-kisojen alkulohko-otteluiden pääsyliput tulevat myyntiin 1.7.2013. Lippuja myy ainoastaan slovenialainen Eventim.

25.11.2011 Ajankohtainen

”Susijengin” selviytyminen Euroopan 12 joukkoon ehdolla sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi

Suomen Urheilugaala on nimennyt Sykähdyttävin urheiluhetki 2011 -yleisöäänestyksen alkukarsintaan 17 ehdokasta. Ehdokkaiden joukosta löytyy Suomen koripallomaajoukkueen riemastuttava selviytyminen EM-kisojen 12 parhaan joukkoon. Yleisöäänestys on käynnissä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

20.11.2017 Ajankohtainen

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 Ajankohtainen

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Näytä lisää vastaavia