Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

8.6.2022 15:10 Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

Helmi Tulonen pelasi tehokkaan kauden Serie A2:ssa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tulonen oli koko sarjan seitsemänneksi paras pistenainen tilastoiden pistekeskiarvokseen 17,4 ja hän lähenteli tupla-tuplan keskiarvoa 9,96 levypallolla.

- Kausi meni odotuksiin nähden hyvin. Meillä oli täydet saumat pudotuspelihinkin, vaikka kauden alussa ennakoitiin Carugatelle suoraa tippumista sarjasta. Oma peli meni yllättävänkin hyvin ja tasaisesti. Ja vielä paremminkin olisi voinut mennä, joten olen tilastoihini tyytyväinen, Tulonen kertaa kautta.

Vaikka Tulonen teki kovaa jälkeä Serie A2:ssa, niin kaikki ei ollut ruusuilla tanssimista. Tulosen vahvat otteet huomattiin myös sarjaporrasta ylempänä Serie A1:ssä ja Tulonen oli lähellä siirtoa kesken kauden Awak Kuierin kanssa samaan sarjaan.

- Sarjassa viihdyin aluksi hyvin, mutta loppua kohden en niinkään. Onneksi pääsin koko kevään treenaamaan milanolaisen pääsarjajoukkueen kanssa ja sain sieltä tosi hyvää treeniä. Minä ja kyseinen seura halusimme minun siirtyvän sinne keväällä pelaamaan, mutta meidän presidentti esti seurasiirron loppuun asti, Tulonen kertoo.

Salon Vilppaan kasvatti on aiemmin urallaan pelannut Espanjassa ja Saksassa, joten Italia oli uusi kokemus. Serie A2:ssa saa olla vain yksi ulkomaalaisvahvistus, joten ulkomaalaispelaajien taso oli kova. Tulosen mukaan erot aikaisempiin liigakokemuksiin olivat kuitenkin pienet.

- Aiempiin verrattuna sarja oli ehkä aika samanlainen, mutta erityisesti isot pelaajat olivat paikoin hyvin kovia pelureita, isokokoisia ja joukkueiden ainoina ulkomaalaisina myös hyviä pelaamaan. Ehkä vastustajien iso koko oli suurin ero edellisiin sarjoihin verrattuna.

Vahvan kauden jälkeen Tulonen odottelee mielenkiinnolla kesän markkinoita. Jatkossakin Tulonen tullaan näkemään ulkomaan kentillä.

- Luotan tällä hetkellä ainakin uuteen agenttiini, jonka palkkaaminen mahdollisti vuoteni Italiassa. Katsotaan mitä keksitään. Euroopan kentillä ehdottomasti siis jatketaan, avaa Tulonen.

Helmi Tulosen tilastot Italian Serie A2:ssa

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia