Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

22.4.2024 21:14 Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Kauhajoen ja Seagullsin välisessä ottelussa oli korin läheisyydessä ahdasta. Kuva: Karhu Basket

Kauhajoki ja Seagulls tarjosivat maanantai-iltana huiman jännitysnäytelmän, jonka ratkaisu nähtiin vasta päätöshetkillä. Kauhajoki oli avauspuoliajan lopulla terävä, kun se karkasi 38–31-taukojohtoon 1905-päisen kotiyleisön iloksi.

Pitkän tauon jälkeen kentälle palasi sisuuntunut vierasjoukkue, joka teki tuhojaan etenkin ilmatilaa hallinneen Chuba Ohamsin (19/20) ja hienoa heittotyöskentelyä esittäneen Shavon Colemanin (27) johdolla. Kolmas jakso meni vieraille 13–25 ja se takasi Seagullsille hyvät lähtökohdat välieräsarjan tasoitukseen lähdettäessä päätöskympille.

Kauhajoki nousi pisteen johtoasemaan Oliver Kandénin onnistuneella kolmen pisteen heitolla päätöskympin alkupuolella. Sen jälkeen roolia otti vierasjoukkueesta Colemanin lisäksi kapteeni Rene Rougeau (18/6/4), joka oli toisella puoliajalla kovaa valuuttaa johdattaen Seagullsin 73–80-vierasvoittoon.

- Saimme hyökättyä huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä pelissä. Saatiin läpi ottelu käytännössä vapaita heittoja ja laitoimme niitä hyvin sisään tänään. Pelasimme myös paremman puolustuspelin tänään – kuten on mainittu monesti, Kauhajoki on vaikea joukkue puolustaa. Tänään tuli vähemmän nukahduksia kuin torstaina ensimmäisessä pelissä, Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertio kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kotijoukkue Kauhajoen pisteykkönen oli 15 pisteen ja 15 levypallon tilastoinut Nathaniel Pollard Jr.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Helsingissä.

Ottelutilastot >

Kataja Basket rallatteli voittoon ja ottelusarjan tasoihin BC Nokiaa vastaan

BC Nokia aloitti pirteästi Kataja Basketin vieraana, kun se vei avauskympin nimiinsä 18–22. Sen jälkeen ottelu kulki kotijoukkueen komennossa aina päätösvihellykseen saakka, kun Kataja tasoitti ottelusarjan 1–1:een reilulla 99-75 (46-36) -kotivoitolla.

- Mielestäni tämä oli yksi tämän kauden parhaista matseista. Moni onnistui tänään ja toinen puolikas oli kivan näköistä koripalloa, Katajan Henri Permanto kommentoi ottelua.

BC Nokia nousi parhaimmillaan kolmannella neljänneksellä kuuden pisteen päähän, mutta sen lähemmäs isännät eivät vieraita maanantaina päästäneet.

- Hyvä oppitunti ensimmäisestä välierästä. Ei annettu ensimmäisen pelin tappion lannistaa vaan käytettiin sitä energialähteenä. Olimme hyökkäyspäässä rohkeampia ja aggressiivisempia. Pyritään pitämään tätä menoa yllä niin pitkään kuin mahdollista, Kataja päävalmentaja Petri Virtanen summasi.

Kataja onnistui laajana rintamana, kun kuusi pelaajaa kirjautti kaksinumeroiset pisteet. Korkeimmat tilastoi joukkueen kapteeni Amanze Egekeze, joka viimeisteli 17 pistettä. BC Nokian pisteykkönen oli niin ikään 17 pinnaa naulannut Both Gach.

Ottelusarja jatkuu torstaina Nokialla.

Ottelutilastot >

 
29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

Näytä lisää vastaavia