Joonas Iisalo suuntaa Bundesliigaan – Ville Tuominen Vilppaan päävalmentajaksi

6.6.2019 12:50 Kolme edellistä kautta Vilpasta luotsannut Joonas Iisalo siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan Crailsheimin apuvalmentajaksi Tuomas Iisalon johtavaan valmennustiimiin. Vilppaan päävalmentajaksi tulee Ville Tuominen yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

Ville Tuominen valmensi viime kaudella BC Nokiaa. Kuva: Ville Vuorinen

Joonas Iisalon johdolla Vilpas saavutti kaksi SM-hopeaa. Päättyneellä kaudella joukkue sijoittui neljänneksi. Joukkue juhli kuluneella kaudella Suomen Cupin voittoa.

37-vuotiaan Tuomisen valmentajaura alkoi ToPon akatemiassa päävalmentajana ja edustuksessa apuvalmentajana. Ensimmäisen kerran Tuominen toimi Korisliigassa päävalmentajana kaudella 2012-13 Tampereen Pyrinnössä.

Tämän jälkeen Tuomisen tie vei Tanskaan Bakken Bearsin päävalmentajaksi, jossa hän luotsasi joukkueen Tanskan mestariksi ensimmäisellä kaudella. Kaudella 2015-16 valmennushommat vaihtuivat joensuulaisen Katajan Basketin toiminnanjohtajan tehtäviin, mutta perhesyyt veivät Tuomisen takaisin Tanskaan ja vuonna 2016 Tuominen toimi Tanskan naisten maajoukkueen päävalmentajana.

Tuomisen paluu Suomeen tapahtui joulukuussa 2016, kun hän palasi Korisliigan BC Nokian puikkoihin. Nokialla hän valmensi tämän vuoden helmikuuhun saakka.

- Vilppaan tekemä tarjous sopi omiin suunnitelmiini täydellisesti. Tämä on vaimolle luvattu asia, jolla kymmenen kuukauden lisenssi kotoa irtosi. Vaimo jää työasioiden vuoksi Helsingborgiin ja itse tulen tekemään töitä Saloon, valottaa Tuominen sopimustaan Vilppaan nettisivuilla.

Tuominen on innoissaan uudesta haasteesta.

- Todella hyvillä mielin. Tämä on hieno mahdollisuus päästä valmentamaan organisaatioon, joka on ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja näyttää nykyään muille seuroille suuntaa, miten asioita pitää tehdä. Tarkoitus oli alunperin siirtyä akatemia- ja juniorivalmennuksen pariin Helsingborgissa, josta olemme juuri hankkineet asunnon, enkä ollut muita hommia katsellutkaan. Vilppaan tarjous sai kuitenkin innostumaan vielä vuodeksi, Tuominen avaa.

- Olen aina ihaillut Salohallin upeaa tunnelmaa ja onkin hienoa päästä nauttimaan siitä kotipenkin puolelta. Tavoitteena on koota joukkue, joka tulee pelaamaan vauhdikasta ja aggressiivista koripalloa. Tällä kaudella Vilppaalla oli ihan taitava joukkue, mutta vauhti ja urheilullisuus puuttui. Ensi kaudella materiaalimme pysyy laajana ja sitä täytyy pystyä hyödyntämään. Se on meidän vahvuus. Ulkomaalaispelaajilta tullaan edellyttämään urheilullisuutta ja aggressiivisuutta. Rannikon Teemun pelaamista ihastelin ensi kerran 1990-luvun puolivälissä Scania cupissa. Teemua en ole koskaan valmentanut, mutta Joensuussa oltiin toki vuoden verran tekemisissä. Yhteistyö hänen kanssaan kiehtoo todella paljon, Tuominen kertoo.

Dillard jatkaa Salossa

Samalla Vilpas tiedotti tehneensä jatkosopimuksen Reggie Dillard. 26-vuotias Dillard saapui viime kaudella PeU Basketin I divisioonaryhmään, jossa hän ehti pelata 11 ottelua (29.4/7.5) ennen siirtymistään loppukaudeksi Vilppaan liigamiehistöön helmikuussa. 193-senttinen Dillard esiintyi Vilppaan kahdeksassa ottelussa 7.3 pisteen ja 1.8 levypallon tilastoilla.

- Reggie osoittautui erittäin pidetyksi henkilöksi joukkueen sisällä ja siksi hänet on helppo tuoda takaisin. Hän pelasi viime kauden back-up-vahvistuksena ja tilanne on nyt aivan erilainen. Dillardille on kaavailtu huomattavasti suurempaa roolia etenkin puolustuspäässä, kommentoi Vilppaan manageri Antero Jokinen. 

Vilppaalla on nyt voimassaolevat sopimukset Teemu Rannikon, Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Aatu Kivimäen, Henri Kantosen, Riku Laineen, Leevi-Matias Taimelan ja Reggie Dillardin kanssa. Ville Tuomisen apuvalmentajana jatkaa Jere Anttila.       

 
19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

13.1.2024 19:50 Korisliiga

Korihait kotivoittoon – ylemmän jatkosarjan paikkaa tavoitteleva KTP jäi pisteittä

Korihait ja KTP kohtasivat Uudessakaupungissa, ja isännät olivat vahvempia.

12.1.2024 20:44 Korisliiga

Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

10.1.2024 20:38 Korisliiga

Lahti sai kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – sarjakärki Seagulls kesytti Vilppaan

Miesten Korisliigan sarjapisteet kirjattiin Helsinki Seagullsille ja Lahti Basketballille.

8.1.2024 13:45 Korisliiga

Kauhajoen Topias Palmi Korisliigan joulukuun kuukauden pelaaja

Täyskäännöksen Korisliigassa tehneen Kauhajoen Topias Palmi on valittu joulukuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

7.1.2024 19:11 Korisliiga

Pyrintö vihdoin voittoputkessa – Lahti jumissa putoamispaikalla

Tampereen Pyrintö otti kolmannen voittonsa putkeen, yhteensä kuudennen koko kaudella.

6.1.2024 20:59 Korisliiga

Koivisto järjesti kolmosjuhlat – Vilpas täpärästi Kouvoja vahvempi

Mikko Koivisto sylki kaukoheittoja, kun Salon Vilpas vei kotivoiton tuplajatkoaikaväännöstä.

5.1.2024 21:08 Korisliiga

Nokia yllätti Seagullsin kärkikamppailussa – Kataja syrjäytti Korihait kolmossijalta

Miesten Korisliigassa sarjapisteitä jaettiin BC Nokialle, Kataja Basketille, Kauhajoelle ja KTP-Basketille.

3.1.2024 20:33 Pääjuttu

Kataja ja Kobrat palasivat voittojen tielle – Kauhajoen vauhti ei riittänyt

Miesten Korisliigan sarjataulukossa sijat 3–9 ovat parhaillaan tiiviissä sumpussa – vain kuuden pisteen haarukassa. Tänään tuossa välikössä asemiaan paransivat Kataja Basket ja Kobrat.

2.1.2024 20:24 Korisliiga

Pyrinnölle toinen perättäinen voitto – pisteitä myös Korisliigan kärkikaksikolle

Miesten Korisliigan kärkikaksikko porskuttaa menojaan, mutta alemmille sijoille jumiutunut Tampereen Pyrintö on kohentanut myös otteitaan.

2.1.2024 11:36 Korisliiga

Korisliigan katsojakeskiarvo noussut jo yli koronapandemian edeltävän ajan

Joulun välipäivinä pelatut ottelut vetivät katsomoihin kauden ennätysyleisöt seitsemällä paikkakunnalla. Kaikki 12 joukkuetta keräsivät kotiotteluihinsa pyhien välissä syksyn keskiarvoa korkeamman yleisömäärän.

31.12.2023 17:12 Korisliiga

Lahti pitkästä aikaa voiton makuun – Kouvot vei tuplajatkoaikaväännön Nokiaa vastaan

Miesten Korisliigan uuden vuoden aaton väännöissä voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja Kouvot.

30.12.2023 20:27 Korisliiga

Vilpas kiilasi Katajan edelle – Seagulls kasvatti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa otteluvoitot menivät Salon Vilppaalle, Helsinki Seagullsille, Korhaille ja Tampereen Pyrinnölle. Illan vakuuttavin tilasto oli tappiosta huolimatta Antto Nikkarisen 18 syöttöä.

28.12.2023 20:36 Korisliiga

Jatkosarjalohkojen rajapyykillä kova vääntö käynnissä – pisteitä tänään muun muassa Kobrille ja Vilppaalle

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kierros, jossa sarjapisteitä ottivat Kobrat, Salon Vilpas, Kauhajoki, Helsinki Seagulls, Bisons Loimaa ja BC Nokia.

27.12.2023 15:23 Korisliiga

Ilmari Toikkanen Tanskasta Tampereen Pyrintöön

Ex-Kouvo Ilmari Toikkanen palaa Korisliigaan. Tällä kertaa paikka löytyi Tampereen Pyrinnön kokoonpanosta.

22.12.2023 20:14 Pääjuttu

Palmi ja Luukkonen olivat vedossa – Kauhajoki kohosi Korisliigan viidennelle sijalle

Miesten Korisliigan viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa Kauhajoki kaatoi KTP-Basketin.

22.12.2023 10:57 Korisliiga

Korisliigan marraskuun pelaaja Mar’Qualen Grant: ”Koripallo on sama peli riippumatta siitä, missä päin maailmaa sitä pelataan”

Helsinki Seagullsin Mar’Qualen Grant johti marraskuussa 2023 joukkueensa voittoon kaikissa viidessä ottelussa. Joulukuussa joukkueen lento on jatkunut samanlaisena.

Näytä lisää vastaavia