Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

10.5.2023 10:56 Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

Kauhajoki lähtee torstaina Helsinkiin hakemaan toista kiinnitystä ja tasoittamaan otteluvoitot. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan finaalisarja sai bensaa liekkeihin maanantaina, kun Kauhajoki onnistui nappaamaan avausvoiton tämän vuoden finaalisarjassa. Osat vaihtuivat, kun kaksi ensimmäistä finaalia selvästi napannut Seagulls koki Kauhajoen IKH Areenalla täystyrmäyksen liki 2200-päisen kotiyleisön edessä.

Toistaiseksi finaalisarjan ensimmäiset ottelut ovat näytelleet samaa kaavaa, kun ottelut ovat ratkenneet jo reilusti ennen päätössummeria. Kauhajoen Daniel Dolenc myöntää odottavansa jatkossa entistä tasaisempia otteluita.

- Onhan ensimmäiset ottelut olleet siinä mielessä yksipuoleisia, että johdossa oleva joukkue ei ole päästänyt takaa-ajajia pelaamaan lopussa enää voitosta. Finaalisarjassa on siinä mielessä ollut alkuun vähän hakemista, ja siihen ei välttämättä ole yhtä selitystä, vaan moni pieni tekijä on vaikuttanut siihen. Uskon, että jatkossa nähdään entistä tasaisempia otteluita, Dolenc kokee.

- Seagulls onnistui kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastaamaan hyvin meidän intensiivisyyteen ja pystyi riisumaan meidän aseista aika hyvin. Onneksemme pääsimme viime pelissä meidän omaan rytmiimme ja teimme niitä asioita, joissa olemme hyviä.

Dolenc myöntää, että ero joukkueen tekemisessä oli maanantaina silmiin pistävää verrattuna kahteen ensimmäiseen finaaliin.

- Kun katsoi edellisen pelin esitystä ja vertasi sitä kahteen ensimmäiseen, niin näytti siltä, että olimme eri joukkue. Tämä oli ehkä se kuuluisa ns. ketsuppipullo auki. Vaikka tässä on haettu omaa pelaamista ottelusarjan alussa suuntaan ja toiseen, niin uskon, että nyt alkaa kunnon väännöt. Ja sen takia koripallo onkin niin huikea laji.

Finaalisarjassa on pelattu kovaa, mutta reilusti. Kuva: Ville Vuorinen
Finaalisarjassa on pelattu kovaa, mutta reilusti. Kuva: Ville Vuorinen

Dolenc on nauttinut finaalisarjassa, jossa on annettu pelata kovaa. Tuomarilinja on sallinut paljon, mutta peli on silti pysynyt reiluna.

- Isossa päässä on ollut hyvää fyysistä kamppailua. Meidän on sallittu pelata kovaa korin alla ja olen nauttinut siitä. Kovuutta on ollut ja sitä löytyy varmasti vielä lisää, Dolenc vinkkaa.

Dolencilla oli joukkueensa tapaan pientä hakemista finaalisarjan alussa, mutta kolmannessa pelissä EBT-kasvatti pääsi irti, kun hän osui niin läheltä kuin kaukaa nakuttaen 17 pistettä vain kahdella ohiheitetyllä pelitilanneheitolla. Finaalisarja on 16 kertaa Susijengin paidassa pelanneelle Dolencille Korisliigassa ensimmäinen. Tunnelma kentällä ja katsomoissa on ollut upea sekä Kauhajoella että Helsingissä.

- Olen koittanut elää hetkessä näissä finaaleissa. Monet eivät saa pitkälläkään uralla tätä mahdollisuutta, niin pitää pystyä nauttimaan samalla tästä fiiliksestä ja tunnelmasta.

Dolenc on valmis seuraavaan haasteeseen, kun finaalisarja siirtyy torstaina Helsinkiin ja Töölön Kisahallille.

- Not too high, not too low eli meidän pitää pysyä tunnetasolla siellä keskitasolla. Siellä oli Helsingissä edellisessä finaalissa hyvä tunnelma ja innolla odotetaan jo tulevaa ylösheittoa, Dolenc päättää.

Korisliigan neljäs finaali pelataan torstaina 11.5. klo 18.30 Töölön Kisahallissa, Helsingissä. Seagulls johtaa ottelusarjaa 2-1.

Henkilöt

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia