Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

30.1.2021 09:11 Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

Petteri Koposen Reggiana eteni jatkoon FIBA Europe Cupista. (Kuva: Ville Vuorinen)

FIBA Europe Cupin kuusi alkulohkoa pelattiin kuplissa. Jokaisesta kuudesta alkulohkosta kaksi parasta eteni jatkoon ja lisäksi vielä neljän lohkon parhaat kolmoset ansaitsi paikan 16 parhaan joukossa.

Koposen Reggiana aloitti alkulohkon voitolla, jonka jälkeen se taipui niukasti kreikkalaiselle Iraklisille. Reggiana kohtasi alkulohkon viimeisessä ottelussaan unkarilaisen Egis Körmendin ja varmisti jatkopaikan 88-79 (50-43)-voitolla. Koponen upotti toisen heitoistaan keräten kolme pistettä ja lisäksi levypallon sekä kaksi syöttöä. Reggiana selvitti alkulohkonsa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla sijoittuen Iraklisin jälkeen toiseksi.

- Emme ehkä pelanneet hirveän hyvin, mutta saavutimme tavoitteemme. Frank Elegar puuttui ja olimme aika pieniä välillä. Dominique Sutton ja minä tulimme vasta hetki sitten, niin oli vielä hakemista. Mutta eteenpäin, Koponen pohdiskeli. 
Ottelutilastot

Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski jyräsi lohkovoittoon puhtaalla pelillä. Stal voitti ensimmäisessä ottelussaan Szolnoki Olaj'n ja toisessa se sai vastaansa portugalilaisen Sportingin. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Stal voitti 85-83 (45-45). Lindbom tilastoi kolme pistettä, levypallon ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

C-lohkon voittaja ratkaistiin Stal Ostrow Wielkopolskin ja israelilaisen Ironi Ness Zionan välillä. Stal nappasi lohkon ykköspaikan voittamalla 93-86 (51-34). Lindbom pussitti kahdeksan pistettä, antoi kaksi syöttöä ja nappasi yhden riiston.

- Pelasimme vahvat kolme peliä ja hoidimme itsemme jatkoon, mikä oli ehdottomasti se tavoite. Portugalilaisia ja israelilaisia vastaan meillä oli selkeät johdot ja pelit olivat ihan hallussamme, mutta turhaan aloimme löysäillä ja päästimme vastustajat mukaan peliin. Positiivista kuitenkin, että palasimme aina loppuminuuteilla omalle tasollemme ja hoidimme voitot kotiin, Lindbom niputti alkulohkon antia.
Ottelutilastot

Kantonen ja Seppälä yrittivät kannatella Aix-Mauriennea, mutta Vichy-Clermont oli liian kova pala purtavaksi voitettuaan 93-69 (45-28). Seppälä oli joukkueensa paras pistemies 18 pisteen saldolla ja hänen tilastoihinsa kertyi myös kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa. Kantonen komppasi 11 pisteen, kolmen levypallon, kahden syötön ja kolmen riiston tilastoilla. Aix-Mauriennella on kaksi voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

 
9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

Näytä lisää vastaavia