Koripallomuseo Forssaan?

14.10.2021 06:37 Forssan kaupunki ja Koripallomuseoyhdistys selvittävät Koripallomuseon syntyedellytyksiä Forssaan yhteistyössä Koripalloliiton ja Urheilumuseon kanssa. Hankkeelle avataan piennäyttely Forssan Citymarketiin.

Forssassa tehdyn valtuustoaloitteen perusteella kaupungin johto on sitoutunut selvittämään Koripallomuseon toimintaedellytykset. Ja jos edellytykset ovat olemassa, edistämään kaikin tavoin museon syntyä ja kehittymistä Forssassa. Nyt ministeriön tuella toteutetaan esiselvitys Koripallomuseon mahdollisuuksista toimia Forssassa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 12 000 € esiselvitystyöhön, jossa tutkitaan Koripallomuseon pysyvän toiminnan synnyttämistä Forssaan. Hankkeessa tarkastellaan taloudellisia edellytyksiä, mahdollisia sijainteja museolle ja yhteistyökumppanuuksia. Lisäksi hankkeen kautta selvitetään potentiaalisten muiden tahojen kiinnostus liittyä mukaan hankkeeseen. Näitä tahoja ovat mm. toiset urheilulajit, jotka haluaisivat museotoimintaa, sekä ylipäänsä muut museot ja kulttuuritoimijat.


Esiselvitystyöstä vastaa Koripallomuseoyhdistys ry yhteistyössä Forssan kaupungin, Koripalloliiton, Urheilumuseon ja kaikkien aiheesta kiinnostuneiden tahojen kanssa. Hankkeen vastuuhenkilönä on Koripallomuseoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Toivonen.

- Hanke on erityisen mielenkiintoinen, sillä nyt ollaan luomassa puhtaalta pöydältä jotain uutta ja päästään tarkastelemaan erilaisia vaihtoehtoja niin talouden, tilojen kuin verkostomuotojenkin suhteen. Esimerkiksi lentopallo on jo ilmaissut alustavan kiinnostuksensa olla selvitystyössä yhtenä toimijana mukana. Synergiahyöty useiden toimijoiden yhteenliittymästä olisi kustannustehokasta ja asiakkaille monipuolisempaa palveluntarjontaa., visioi Toivonen.

- Haluammekin kutsua mukaan korisihmisten lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet tahot niin kuntalaisista kuin kaupunginjohdosta alkaen, aina toisiin urheilulajeihin, oppilaitoksiin ja museoihinkin, saakka. Tässä selvitystyössä on tärkeää kuulla erilaisia näkemyksiä ja ideoita, jotta voimme loppuraportissa nostaa esiin parhaaksi katsomamme vaihtoehdon, tai vaihtoehdot, jatkon kannalta.”, kannustaa vuoropuheluun hankevastaava Jari Toivonen.


Forssalla on hienoa, elävää ja taidolla tuotettua museotoimintaa. Forssan museo on uudistettuna upealla Kirjavan kankaan kaupunki -näyttelyllään valittu Vuoden museoksi vuonna 2014. Forssan museo oli ehdolla myös Euroopan vuoden museoksi vuonna 2015. Myös Luontomuseo laajalla yli 6000 näyttelyesineellään täydentää Forssan museovalikoimaa. Kaikissa museoissa on perusnäyttelyiden lisäksi aktiivista ja ajankohtaista näyttelytoimintaa. Forssan museoiden kirjoa laajentamaan ja luontevaksi jatkoksi sopisi hyvin myös urheilua ja liikuntaa esittelevä Koripallomuseo, jonka forssalaiset ottaisivat suurella ilolla vastaan ja omakseen.

- Koripallolla on aina ollut erityinen asema forssalaisille ja Forssan brändille. Kaupunki on ollut maankuulu koripallokaupunki jo sukupolvien ajan ja toimii tälläkin hetkellä usean koripalloseuran vireän toiminnan kotikaupunkina. Koripallolla on Forssassa oma erityinen asemansa myös paikallisille yrityksille, jotka ovat monin eri tavoin mukana seurojen toiminnassa sekä kannustamassa ja vaalimassa Forssan upeaa koripallokulttuuria., korostaa kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi lajin asemaa Forssassa.
 

Hankkeen käyntikortiksi ja kotipesäksi avataan lähiaikoina K-Citymarket Forssaan piennäyttely, jossa pääsee tutustumaan hankkeeseen ja jakamaan omia ajatuksiaan aiheesta. Näyttelyssä on esillä myös perinteikkään koripallokaupungin, Forssan, sekä maajoukkueiden menestystarinoita vuosikymmenten ajalta.

Koripalloliitto näkee tärkeänä Koripallomuseon toiminnan kehittämisen ja näyttelytoiminnan synnyttämisen lajikulttuuria tukemaan. Vesa Wallden on nimetty hankkeen yhteyshenkilöksi Koripalloliitosta.

- Kesko on Koripalloliiton pitkäaikainen yhteistyökumppani ja oli hienoa saada esiselvityshankkeelle tila juuri asiakasvirtojen ääreltä Citymarketista. Oma toiveeni on, että saamme Forssassa käynnistettyä aktiivisen vuoropuhelun hankkeen taustalle jättämättä mitään näkökulmaa huomiotta. Keskeistä on myös kuulla yritysmaailman edustajien ajatuksia, kuinka voimme vuorovaikutuksessa synnyttää Forssaan jotain uutta, joka tukee kaupungin kehittymistä ja luo vetovoimaisemman kohteen vierailla., kiteyttää Koripalloliiton yhteyspäällikkö Vesa Wallden.


Koripallomuseon verkkosivulla on avattu lomake, johon aiheesta kiinnostuneet voivat vastata jakaen ideoitaan museon toteutukselle.
 

Yhteystiedot:

Jari Toivonen
Hankevastaava
040 5708078
jari.toivonen@koripallomuseo.fi
www.koripallomuseo.fi

Vesa Wallden
Yhteyspäällikkö, Koripalloliitto
vesa.wallden@basket.fi

 
17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

20.8.2021 13:36 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä hopeinen ansiomerkki Jari Toivoselle

Lähes kaksitoista vuotta Koripallomuseon työtehtävissä mukana ollut ja toimintaa kehittänyt Jari Toivonen palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä.

6.8.2021 13:37 Koripallomuseo

Meral Bedretdin mukana mentoriohjelmassa

Mentoriohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Meral Bedretdin kertoo osallistumisestaan ohjelmaan.

28.7.2021 09:03 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalan ajankohta muuttuu koronatilanteen takia

Alumnigaala (alkuperäinen ajankohta 4.9.) joudutaan siirtämään vallitsevan ja heikentyneen koronatilanteen takia.

24.6.2021 13:37 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistyksen hallitus nimetty ja jäseneksi liittyminen

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin 15.6. ja sen jälkeen hallitus on jo järjestäytynyt.

2.6.2021 13:15 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous tiistaina 15.6. klo 17.30 verkossa

Koripallomuseoyhdistys ry vastaa museotoiminnasta, kunniagalleriasta ja alumnitoiminnasta.

15.5.2021 15:56 Koripallomuseo

Basket & Popcorn – sunnuntaina klo 18 alkaen

Korisalumnien toteuttaman monipuolisen viihdeohjelman linkki.

30.4.2021 09:12 Koripallomuseo

Basket & Popcorn 2021 - korislähetys 16.5.

Ohjelmassa käsitellään koripalloa laidasta laitaan laajan vierasjoukon avulla. Juontajina iki-ihanat Vilma Kesänen ja Ilpo Rantanen.

22.4.2021 10:06 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame käynnistää strategiaprosessin

Strategiatyön tavoite on terävöittää ja selkiyttää kokonaisuutta, johon on perinteisesti kuulunut museo- ja näyttelytyö, alumnitoiminta, sekä kunniagalleria.

15.4.2021 09:27 Koripallomuseo

Mitä mentorointi tarkoittaa?

Koripallomuseo järjesti Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelman infotilaisuuden verkossa kertomaan, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja kenelle ohjelma on suunnattu.

30.3.2021 14:11 Koripallomuseo

Kentältä johtajuuteen 2021 – mentoriohjelman Kick off!

Tapahtumassa pyritään vastaamaan: Mitä mentorointi on? Miten mentorointi avuksi valmennukseen ja seuratyöhön? Mitä hyötyä mentoroinnista on? Kuinka ohjelmaan mukaan?

18.3.2021 07:18 Koripallomuseo

Kuinka pääsen ulkomaille pelaamaan koripalloa?

Perjantaina 19.3. kello 14-15 verkkotilaisuus, jossa kerrotaan korispelaajille ulkomaan kokemuksista, sekä käytännön tasolla, kuinka järjestelyt lähtöön toimivat.

12.3.2021 07:15 Koripallomuseo

Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

5.3.2021 06:13 Koripallomuseo

1980- ja 1990-lukujen maajoukkueseikkailut

Yhteisötapahtuma verkossa naisten maajoukkuetta edustaneille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille lauantaina 13.3. kello 20 alkaen. Liity mukaan kuuntelemaan tarinoita ja osallistu itsekin!

1.3.2021 20:45 Koripallomuseo

Korispelaaja – kaipaatko koronatilanteesta johtuen henkistä tukea?

Urheilupsykologi: Nyt ei tarvitse jäädä yksin opiskelumurheiden kanssa vaan konkreettista apua on saatavilla!

17.2.2021 14:15 Koripallomuseo

Kentältä johtajuuteen 2021 mentoriohjelma käynnistymässä

Mentoriohjelma ja kummitoiminta? Lotta-Maj Lahtinen kertoo pelaajan näkökulmasta, ja Erkki Saaristo alumnina, millaisia mahdollisuuksia avautuu korisalumnien tuella pelaajien avuksi.

12.2.2021 10:07 Koripallomuseo

Maajoukkuemuistoja - kun rikos on jo vanhentunut

Maajoukkueiden legendat muistelevat kaikille avoimessa verkkotapahtumassa la 20.2. klo 20-22 pelimatkojen kommelluksia ja kepposia, matkakohteiden eksoottisuutta, sekä olosuhteiden tuomia ihmetyksiä.

22.1.2021 07:14 Koripallomuseo

Vuoden 2020 korisalumnit valittu

Historiallisen ensimmäisen alumnivuoden kunniaksi aloitettiin perinne palkita kiertopalkinnolla alumnitoimintaa edistäneitä henkilöitä. Vuoden 2020 korisalumnit ovat Pirta Mikkola ja Mikko Simon.

17.12.2020 16:24 Koripallomuseo

Korislehti Ribari 2/2020 ilmestyy perjantaina

Monipuolinen 48-sivuinen verkkolehti lähetetään sähköpostinsa antaneille korisalumnikirjeen mukana.

1.12.2020 08:11 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame täydentyi kymmenellä koripallolegendalla

Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.

Näytä lisää vastaavia