Koripallomuseon Kohtaamisia-hankkeen jatkorahoitus varmistui

26.12.2017 Koripallomuseon (viralliselta nimeltä Finnish Basketball Hall of Fame) Kohtaamisia-hanke sai noin 30000 euron jatkorahoituksen. Hankkeen toisessa osassa kierretään vielä käymättömiä koripallopaikkakuntia, kerätään kuvia/esineistöä kokoelmaan ja ennen kaikkea koostetaan hankkeen tuloksista ja kokemuksista raportti koripallon, sekä muidenkin lajien, hyödyksi.

Koripallomuseo on vieraillut monilla paikkakunnilla vahvistaen lajikulttuuria C-ikäisten keskuudessa ja tuoden koripalloelämyksiä nykyteknologian avulla niin pelaaville junioreille kuin lajia harrastamattomille alakoululaisille.

Yhtenä kohteena on myös ollut sisääntulomaajoukkueet, joille on maajoukkuelegendat olleet jakamassa kokemuksiaan ja oppeja. Kuvat: Mikko Pitkänen ja Koripallomuseo

Kohtaamisia-hankkeella pyritään hankeaikana vahventamaan C-juniori-ikäisten lajikulttuuria ja siten vähentämään drop out-ilmiötä. Tapaamisissa on vieraina seuran entisiä pelaajia ja muita toimijoita, joiden kanssa vuorovaikutuksessa mietitään mm. mitä koripallo/seura merkitsee, miten yksilö voi vaikuttaa joukkuehenkeen, millaista harjoittelu oli ennen/on nyt, jne. Samalla pyritään luomaan siltaa entisten ja nykyisten toimijoiden välille ja jopa saamaan entisistä seuratoimijoista lisäresursseja nykytoimintaan uuden kipinän synnyttäen.

- Toivon, että kykenemme luomaan toiminnallamme jatkumoa seuroissa, jotta omia juuria ja arvokkaita paikallistoimijoita osattaisiin arvostaa entistä paremmin. Uskon, että seuroissa, joissa omaa historiaa tuodaan esiin ja linkitetään se nykyisyyteen, on vahvempi lajikulttuuri. Se näkyy niin toimijoiden pitkäjänteisyydessä kuin arvonmuodostuksessa yhteistyötahojenkin suuntaan., kiteyttää Koripallomuseon toiminnasta ja hankkeesta vastaava Jari Toivonen.

Kolmen seuran kanssa on tehty laajempi viiden tapahtuman kokonaisuus, jossa myös mitataan hankkeen vaikuttavuutta. Nyt Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän jatkorahoituksen myötä viidennet, eli viimeiset, tapahtumat järjestetään ja kyselyn avulla voidaan verrata tuloksia ensimmäisen ja viimeisen kohtaamisen välillä. Urheilupsykologikin vieraili yhdessä tapahtumassa puhumassa nuorille tavoitteista ja motivaatiosta yleisellä tasolla, ei ainoastaan urheiluun liittyen. Hankkeen tulokset mallinnetaan muille koripalloseuroille, lajeille ja Olympiakomitealle.

- Päätöstä on odotettu koko syksyn ja luonnollisesti on upea asia, että ministeriö arvostaa tekemisemme niin korkealle, että saimme rahoituksen hankkeen loppuunviemiseksi. Nyt pääsemme käymään vielä seuroissa ja alueille, joissa ei niin usein ole muuten resursseja vierailla. Tämä mahdollistaa myös esine- ja valokuvakokoelmamme täydentämisen kyseisiltä paikkakunnilta. Tarkoitus onkin heti alkuvuodesta vierailla mm. Oulussa ja Rovaniemellä., summaa Toivonen.

Hankkeen yhteyteen on joillain paikkakunnilla yhdistetty myös älyharjoitukset ja kiertonäyttely. Älyharjoituksia järjestetään paikallisille alakoululaisille ja mukana on mm. älypallo ja virtuaalikoriselämys tarkoituksena innostaa modernin teknologian avulla liikunnan ja koripallon pariin. Kiertonäyttely esittelee mm. lajin maajoukkuehistoriaa ja sijoittuu yleensä pääsarjaottelutapahtuman yhteyteen.

Lisätietoja museosta ja hankkeista: Koripallomuseo

Jari Toivonen, Museonjohtaja
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi
 
11.6.2019 10:09 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlaturnauksen yhteydessä Arvokas iltapäivä -seminaari 17.8.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Koripallomuseon kanssa Arvokas iltapäivä -seminaarin lauantaina 17.8. Tapahtuman tuotto menee Koripallomuseon työhön sekä We deliver -rahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta.

18.1.2019 09:32 Koripalloliitto tiedottaa

Lea Hakala nimettiin suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala nimettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

3.1.2019 13:58 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlavuoden ”Throwback Thursday” tuo someen suomikoriksen huippuhetkiä

Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi tahdomme muistella yhdessä ystäviemme kanssa suomikoriksen historian huippuhetkiä vuosien varrelta.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

Näytä lisää vastaavia