Koripallomuseoyhdistys etsii kehittämishaluisia osaajia hallitukseen ja työryhmiin

13.1.2022 10:59 Vuonna 2021 Koripallomuseoyhdistyksen hallitus käynnisti strategiatyön, jonka myötä uudistuminen ja kehittyminen entistä vaikuttavammaksi ja osallistavammaksi toimijaksi koripallokulttuurin ytimessä on alkanut. Nyt muodostettu ehdollepanotoimikunta etsii mukaan uusia ihmisiä tuomaan oman panoksensa suomalaisen lajikulttuurin avuksi ja vaikuttamaan siten lajin niin historian arvostukseen kuin nykyhetkeen sekä tulevaankin.

Finnish Basketball Hall of Fame on kunnianosoitus kaikille suomalaisessa koripalloilussa mukana oleville ja olleille. Keskeistä on yhteisölähtöisyys ja halu tuottaa lisäarvoa kanssamme toimiville yhteisöille ja henkilöille. Finnish Basketball Hall of Fame -kokonaisuudesta vastaava Koripallomuseoyhdistys ry etsii motivoituneita henkilöitä kehittämään toimintaa, johon kuuluu 1) museo- ja näyttelytyö, 2) alumnitoiminta (ml. mentoriohjelma) ja 3) Hall of Fame-kunniagalleriatoiminta.

Ehdollepanotoimikunta korostaa, että tehtäviin halutaan ihmisiä mukaan valtakunnallisesti ja tasa-arvoisesti. Hallitukseen ja työryhmiin halukkailta odotetaan sitoutumista tehtävään vähintään vuodeksi. Haku päättyy 15.2. ja hallitusjäsenet valitsee yhdistyksen kevään vuosikokous myöhemmin määriteltynä ajankohtana.
 

Hallitukseen ja työryhmiin haku

Yhdistykseen etsitään uusia hallitusjäseniä, jotka ottavat vastuun eri työryhmien ja strategian johtamisesta. Hallituksen yksi keskeinen tehtävä on myös vakiinnuttaa toiminnan taloudelliset edellytykset.

Operatiivisesta toiminnasta vastaavan toiminnanjohtajan lisäksi vastuuta saavat työryhmät, joihin haetaan nyt kyseisestä työryhmän aiheesta kiinnostuneita henkilöitä. Jokaisella työryhmällä tulee olemaan oma selkeä tavoite ja tehtävä.

 

Hallitustehtävät

Hallituksen osa-alueet, joihin haetaan 5-6 henkilöä ovat seuraavat: puheenjohtaja, talous, verkostot ja yhteisö, sekä museotyö.

Puheenjohtaja

 • Keskeinen ”työpari” toiminnanjohtajan kanssa
 • Vastaa kokonaisuudesta, aikaa käytettävissä
 • Verkosto- ja strategisen johtamisen osaaja, progressiivinen ote

Talous

 • Talousosaaminen
 • Kehittää taloutta ja toimii muodostettavan talousryhmän kanssa
 • Out of the box-ajattelu, hyvät verkostot ja vuorovaikutustaidot

Verkostot ja yhteisö

 • Kehittää alumnitoimintaa ja mentoriohjelmaa työryhmien kanssa
 • Kehittää Hall of Fame-kunniagalleriaa osana alumnitoimintaa
 • Verkostojen hallitsija, hyvät vuorovaikutustaidot, tuntee vapaaehtoistyön lainalaisuudet

Museo- ja näyttelytyö

 • Kehittää museo- ja näyttelytyötä työryhmän kanssa
 • Hallitsee ja ymmärtää museotyön ja/tai kulttuurityön merkityksen

Hallituksen jäsenet yhdessä muodostavat kiinteästi toimivan Koripallomuseoyhdistyksen hallituksen ja vastaa hallituksena koko toiminnasta ja sen kehittämisestä.

Ilmoita halukkuutesi hallitukseen TÄSTÄ.


 

Työryhmät

Työryhmät, joihin haetaan henkilöitä: Talousryhmä, alumnityöryhmä, mentorityöryhmä ja museotyöryhmä. Työryhmät pääsevät kehittämään osa-alueita, yhdessä toiminnanjohtajan ja hallituksen vastuuhenkilön kanssa. Tehtäviä voidaan pilkkoa jokaisen oman motivaation ja halun mukaan pienemmiksi paloiksi ryhmän sisällä.

 Talousryhmä

 • Suunnittelee ja kehittää Koripallomuseoyhdistyksen kokonaisuuden talouden kivijalan, sekä innovoi uutta varainhankintaa
 • Talouden kehittämiseen kuuluu mm.: jäsenmaksut, hakemukset, tapahtumatuotot, sponsori-/tukituotot, perustajajäsenten tuki, alumnitoiminnan kautta tulevat tuotot, Hall of Fame-tuotteistus, mentoriohjelman talous

Alumnityöryhmä

 • Suunnittelee, kehittää ja toteuttaa alumnitoimintaa
 • Tekee ehdotukset talouteen liittyen hallitukselle ja saa toiminnalle raja-arvot
 • Toteuttaa alumnitoimintaan liittyvät tapahtumat itsenäisesti
 • Toteuttaa Ribari-lehteä ja alumniviestintää
 • Sisältää alaryhmiä osallistaen ihmisiä toimintaan mukaan, kuten Ribari-työryhmä Basket & Popcorn-työryhmä ja Gaala-työryhmä

Mentorityöryhmä

 • Suunnittelee, kehittää ja toteuttaa mentoriohjelmaa
 • Tekee ehdotukset talouteen liittyen hallitukselle ja saa toiminnalle raja-arvot
 • Kehittää verkostoitumista (mm. yritysverkosto, pelaajaverkosto) ja tiedottamista

Museotyöryhmä

 • Suunnittelee, kehittää ja toteuttaa museo- ja näyttelytoimintaa (näyttelytoiminta fyysisesti ja verkossa, kokoelmanhallinta ja hyödyntäminen, museoalan kehityskulkujen seuraaminen, teknologian hyödyntäminen)
 • Tekee ehdotukset talouteen liittyen hallitukselle ja saa toiminnalle raja-arvot

Lue lisää tehtävistä ja ilmoita halukkuutesi tehtäviin TÄSTÄ.


 

Lisätiedot

Hallituspaikoista lisätietoa: puheenjohtaja Juha Matti Holopainen (040 7011532 tai juhamatti.holopainen@laajasalonopisto.fi)

Työryhmistä lisätietoa: Toiminnanjohtaja Jari Toivonen (040 5708078 tai jari.toivonen@koripallomuseo.fi)

 
5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

Näytä lisää vastaavia