Kouvot ja BC Nokia lunastivat kotivoitot perjantai-illassa

29.11.2019 20:41 BC Nokia latasi Kobria vastaan yhden neljänneksen kauden ennätyslukemat, 40 pistettä.

Kouvojen Teemu Knihtinen on ollut viime otteluissa ahnas hyökkäyslevypalloissa. Kuva: Matti O. Koskinen

Kouvolan Kouvot sysäsi Kaarinan Ura Basket eGameStarsin viiden ottelun tappioputkeen koriluvuin 97–82 (50–43).

Kouvoille voitto oli kauden kahdeksas 15 ottelun jälkeen. Uralla voittoja on neljä 15 koitoksesta.

Kouvot oli Uraa vastaan parempi tasaisesti lähes kaikessa. Kahden pisteen heitot kouvolalaiset upottivat peräti 70 prosentin tarkkuudella.

– Tulosta pitää tietenkin kunnioittaa. Voittoa tästä haettiin, se on se, mitä huippu-urheiluissa halutaan. Mutta on meillä vielä paljon tekemistä. Vastustaja teki 25 pistettä meidän menetyksistämme. Se on sellainen luku, jolla ei usein ottelua voiteta. Tietyllä tavalla ehkä aavistuksen onnekkaita olimme, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja sanoi Elisa Viihteen haastattelussa.

Kouvojen ykköstähti oli Silas Melson (29/4). Koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroisille pisteille. Severi Kaukiainen (16/3/9s) ja Derrick Barden (17/10/3s) loistivat omalta osaltaan.

Kouvojen vaihtopenkki teki Uraa vastaan ainoastaan kuusi pistettä. Muutoinkin aloitusviisikosta jokainen pelasi yli 30 minuuttia. Onko tämä Kouvoille pitkässä juoksussa ongelma, päävalmentaja Oja?

– Olemme koko ajan asiaa miettineet. Tänään otan omaan piikkiin, tuli muutamia virheitä. Ainakin lopussa pelasimme aika väsyneenä. Pitää katsoa peli ja miettiä, miten olisi voinut paremmin operoida sillä saralla.

Uran paras oli Stephaun Branch (28/5/6s). Dustin Thomas (18/11/3s) ja Miikka Luosmaa (13/7) taistelivat sisäpelaajina kiitettävästi.

Kouvot isännöi keskiviikkona Lahti Basketballia. Ura saa itsenäisyyspäivänä vieraita Joensuusta.

Ottelutilasto

BC Nokia ei antanut Kobrille mahdollisuuksia

BC Nokia otti neljännen peräkkäisen kotivoittonsa kaatamalla Lapuan Kobrat selvin lukemin 98–69 (46–34).  

Kobrat pysyi kotijoukkueen kelkassa ainoastaan avausneljänneksen. Vielä puoliajalla ero oli vierasjoukkueen kannalta siedettävä, 12 pistettä.

BC Nokia varmisti kotivoiton viimeistään vahvalla neljännellä jaksollaan, joka päättyi peräti 40–18. Samalla 40 pistettä on Korisliiga-kauden ennätyslukema yhdelle neljännekselle.

– Jätkät pelasivat todella hienosti kolmannella neljänneksellä. Meillä on takana hyvä viikko, josta on jäänyt fiilis, että olemme menneet eteenpäin. Jätkät alkavat hiljalleen tajuta, että jos tuo parketille energiaa, niin saa palkinnon, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson kertoi.

BC Nokian tehokkaimmat pelaajat olivat Stacy Davis (21/6) ja Niko Mattila (14/2/4s). Vaihtopenkiltä Lassi Nikkarinen (8/3/3s) ja Michael Besselink (8/3) toivat rutkasti energiaa.

Kobrien parhaimmisto löytyi kotimaiselta osastolta. Jussi Turja (16/3/2s), Antto Nikkarinen (8/6/6s) ja Juho Lehtoranta (11/3/4s) vastasivat komeimmista tilastoriveistä. Myös 15-vuotias Tuukka Härsilä (5/2) osoitti ennakkoluulottomuuttaan.

– Jos ei tulla valmiina pelaamaan, ei ole halua tai energiaa, niin lopputulos on tämä. Jos tilaa putkimiehen kotiin, niin hän tulee ja hoitaa työnsä. Tänään ne jätkät, joiden olisi pitänyt tehdä töitä, ei tehnyt. Hommat jäi tekemättä. En ymmärrä, miten voi jättää noin vähän kentälle itsestään, Kobrien päävalmentaja Ville Turja totesi.

BC Nokian kausi jatkuu vasta ensi viikon lauantaina Salossa. Kobrat ehtii sitä ennen pelaamaan kaksi kotiottelua, kun keskiviikkona vieraaksi saapuu Pyrintö ja itsenäisyyspäivänä Kouvot.

Ottelutilasto

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia