Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

17.11.2015 Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

Lasten liikuttamiseen keskittyvä Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyö saa pitkäjänteistä jatkoa.

Yhteistyön avausvuoden aikana Pikkusudet- ja Pirkka Street Basket –tapahtumissa liikkui 10.000 lasta.

Pirkka-brändi hyödynsi yhteistyötä näyttävällä Sudennälkä-kampanjalla, jonka toinen päähahmoista oli Susijengi-tähti Sasu Salin.

Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén ja Keskon Tavarakauppa-yksikön johtaja Ari Akseli poseerasivat jatkosopimuksen allekirjoituksen jälkeen suuren maailman tyyliin pelipaitojen kanssa. Kuvat: Nina Grönlund & Kesko.

Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen ensimmäinen yhteistyövuosi oli toimintaa täynnä paikallisten K-kauppiaiden avustuksella. Pirkka Street Basket -katukoristapahtumat ja Pirkka Pikkusudet -korisriehat ovat tarjonneet ”vuoden hauskimman koulupäivän” yli 20 paikkakunnalla alakoululaisille. Lähes 50 paikkakunnalla on käynnistynyt koripalloseurojen toimesta Pikkusudet-koriskoulu, jonka parissa tarjotaan tällä hetkellä 2200 lapselle säännöllistä liikuntaa.

- Olemme Koripalloliiton kanssa päässeet vaikuttamaan ruohonjuuritasolle ja liikuttamaan tuhansia lapsia ja nuoria. On hienoa, että pystymme auttamaan kouluja lasten liikkumiseen innostamisessa, kun koulujen resurssit näinä aikoina ovat tiukilla. Yhdessä Koripalloliiton kanssa olemme tekemässä jotain isoa ja vaikuttavaa. Siksi on hienoa päästä jatkamaan hyvää yhteistyötä, kommentoi Keskon päivittäistavarakaupan Tavarakauppa-yksikön johtaja Ari Akseli.

Avausvuoden ehdottomiin kohokohtiin lukeutui myös elo-syyskuussa mediat vallannut Sudennälkä-mainoskampanja, jonka tähtinä toimivat maajoukkuekoripalloilijat Sasu Salin ja Krista Gross. Sudennälkä-kampanjalla kannustettiin myös liikuntapaikkojen kunnostamiseen Pirkan tarjotessa talkooeväät.

- K-kauppojen kanssa tehty yhteistyö on ollut meille kohokohtia täynnä. On upeaa jakaa sama arvopohja näin vahvasti ja yhdessä edistää lasten liikkumista lähellä kotia, tutun turvallisessa kouluympäristössä. Pitkäjänteinen jatko aloittamallemme yhteistyölle on Koripalloliitolle erittäin merkittävä asia, sanoo Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Tänä vuonna yhteistyötahot järjestävät paikallisen seuran ja K-kauppiaan kanssa mm. Oulussa Pirkka Pikkusudet –korisriehan, johon odotetaan osallistuvan peräti 1200 oululaislasta.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti lasten liikuttamisen ohella Pirkka on myös Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppani.


Suomen Koripalloliitto on kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) jäsen, joka järjestää koripallon kansallista kilpailu-, harrastus- ja koulutustoimintaa. Koripallosarjoissa ”Stadista Sallaan” pelataan vuosittain yli 12 000 ottelua. Kansainvälisille kentille Koripalloliitto lähettää vuosittain kymmenen ikäluokkamaajoukkuettaan edustamaan Suomea ja jättämään maailmalle sinivalkoisia jalanjälkiä.

Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket, K-market ja K-extra. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K - jotta kaupassa olisi kiva käydä.

 
27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

7.5.2016 Pohjoinen alue

EM-kotikisat, laaja-alainen kehitystyö raamittavat koripallovuotta 2017

Suomen Koripalloliiton valtuusto kokoontui viikonvaihteessa Kisakallion Urheiluopistoon. Kokouksessaan valtuusto hyväksyi Koripalloliiton vuoden 2015 tilinpäätöksen sekä päätti toiminnan strategiset painopistealueet vuodelle 2017.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

16.3.2016 Pohjoinen alue

Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

24.2.2015 19:43 Pohjoinen alue

Suomi-koriksen kasvulle, ilonaiheille jatkumoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tiistaina liikuntajärjestöjen valtionavustukset. Julkaisu toi mukanaan Suomen Koripalloliitolle ilouutisia, kun lajin parissa tehty pitkäjänteinen kehitystyö palkittiin 13 prosentin avustuskasvulla. Suomi-koriksen kokonaisvaltainen kasvu näkyy myös harrastajamäärissä, jotka ovat nousseet edellisvuosiakin enemmän.

2.11.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliitolle uusi puheenjohtaja Sudenpolulta – kirjaimellisesti

Suomen Koripalloliiton uudeksi, vuodenvaihteessa aloittavaksi puheenjohtajaksi on valittu maajoukkuelegenda, myös yrityselämässä ansioitunut Antti Zitting. 57-vuotiaan Zittingin valinta Loimaalla kokoontuneessa, yhteishenkeä huokuneessa liittokokouksessa oli yksimielinen.

2.5.2013 Pohjoinen alue

Pohjola Street Basket tarjoaa taas vuoden hauskimman koulupäivän

Suomen Koripalloliiton katukorisrekan moottori pörähtää jälleen käyntiin. Katukoriskiertue Pohjola Street Basket piipahtaa toukokuussa kaikkiaan 14 paikkakunnalla ja liikuttaa tuhansia alakoululaisia. Ensimmäisen pysähdyksensä katukorisrekka suorittaa ensi maanantaina (6.5.) Heinolassa.

28.3.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliiton sarjoissa keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään syksyllä 2013

Suomen Koripalloliiton kaikissa virallisissa sarjoissa siirrytään syksystä 2013 alkaen keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään.

24.11.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliiton hallitukseen neljä uutta jäsentä

Lauantaina Tampereella kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi neljä uutta jäsentä liittohallitukseen. Puheenjohtaja Curt Lindbomin johtamaan hallitukseen valituiksi tulivat tamperelainen Elisa Hakanen, helsinkiläinen Kimmo Järvikangas, vantaalainen Antti Olkinuora sekä espoolainen Ari Rahkonen, joka tunnetaan paitsi intohimoisena koripalloihmisenä myös Microsoft Oy:n toimitusjohtajana.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

Näytä lisää vastaavia