Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

22.3.2024 12:27 Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

Marianne Kalin pääsee kokemaan copa-tunnelman. (Kuva: Ville Vuorinen)

Copa de la Reinan kahdeksan osallistuvaa joukkuetta määräytyvät runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeisen sarjatilanteen perusteella. Ferrol raivasi tiensä kahdeksan parhaan ja cup-huipennukseen.

Edellisen kerran Ferrol nähtiin copassa vuonna 2018 ja kyseessä on seuralle vasta kolmas kerta cup-huipennuksessa. Kalin pääsee ensimmäistä kertaa kokemaan copa-tunnelman.

- Todella innokas ja odottava fiilis. Kolmas vuosi tässä sarjassa ja itselle ensimmäinen copa, niin se on aina hieno saavutus.

- Seurassa ollaan myös todella tyytyväisiä varsinkin, kun vasta nousimme alemmasta sarjassa ja nyt on kausi mennyt näin hyvin. Muutenkaan Ferrol ei ole liian usein pelannut Copassa, Kalin iloitsee.

Ferrol palasi jälleen Liga Endesaan viime kauden jälkeen ja on nousijajoukkueena hienosti lunastanut paikkansa kahdeksan parhaan cup-huipennuksessa.

- En usko, että kovin moni ennakkoon uskoi meidän pääsevän cupiin, mutta joukkueena olemme luottaneet omaan tekemiseemme, Äijänen toteaa.

Äijäsellä on aiempaa copa-kokemusta ensimmäiseltä ammattilaiskaudeltaan, kun hän pääsi Sedis Basquetin kanssa välierävaiheeseen. Vuosien varrella arvostus copaan pääsemiseen on noussut.

- Ensimmäinen kerta Copa de la Reinassa Sediksen kanssa oli hieno kokemus, ja välieriin pääsy on edelleen yksi urani hienoimmista kokemuksista. En pidä itsestäänselvyytenä cupiin pääsyä nyt, kun on enemmän kokemusta sarjasta. Tuntuu hienolta päästä kilpailemaan parhaita vastaan.

Anniina Äijänen on toista kertaa mukana Copa de la Reinassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ferrol avaa pelinsä kohdatessaan koko sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Zaragozan. Joukkueet pelasivat runkosarjan aikana kahdesti ja Zaragoza voitti molemmat. Pelit olivat kuitenkin tiukkoja toisen päättyessä kuuden pisteen erolla ja toinen kääntyi neljällä pisteellä Zaragozalle.

- Odotan perjantain peliä innolla. Zaragoza on meille hyvä vastus. Meillä on hyvät mahdolliset yllättää heidät, vaikka lähdemme altavastaajina, Äijänen miettii.

Kalin heittää otteluparista paineet Zaragozan suuntaan.

- Vaikka on ollut kaksi tiukkaa kamppailua, lähdemme peliin silti selkeästi haastajina. Näin ollen meillä ei ole mitään hävittävää eikä tarvitse pelata sen suuremmilla paineilla kuten vastustaja, Kalin toteaa.

Ensimmäiset puolivälierät pelattiin jo torstai-iltana ja välieriin selvisivät Estudiantes ja Euskotren. Ferrolin ja Zaragozan otteluparin voittaja saa vastaansa Avenidan tai Gernikan.

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia