Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

2.1.2023 14:05 Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

Marianne Kalin ehti käydä Suomessa viettämässä joulua. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kalin lukeutui kahden viime kauden ajan Bembibren luottopelaajiin. Täksi kaudeksi maa pysyi samana, mutta seura muuttui. Ferrol on tuttu suomalaisille, sillä aiemmin seurassa ovat pelanneet Anniina Äijänen, Vilma Kesänen ja Heta Korpivaara.

- Olin kaksi vuotta Bembibressä ja teki mieli lähteä muualle. Tykkään Espanjassa ja Ferrolissa on pelannut muitakin suomalaisia, jotka kehuivat sitä. Se tuntui siten hyvältä vaihtoehdolta, Kalin kertoo.

Ferrol on ollut viime vuosien aikana Espanjan hissijoukkue, joka ei ole pystynyt pitämään paikkaansa Liga Femeninassa, mutta toisaalta se on myös noussut nopeasti takaisin. Nousujuna on oikeilla raiteilla myös tällä kaudella, sillä Ferrol pitää runkosarjan puolivälissä kärkipaikkaa.

- Saimme juuri ensimmäisen kierroksen pelattua ja meille tuli kaksi tappiota, eli tosi hyvin meni. Meiltä odotetaan voittoa ja nousua, mutta mikään itsestäänselvyys se ei ole, sillä tämä on kova sarja.

Kahtena edelliskautena Bembibre taisteli sarjapaikastaan Liga Femeninassa, mutta nyt kamppailu sarjapaikasta on vaihtunut nousutaisteluun.

- On se edelliskausiin verrattuna erilainen fiilis. Nyt taistelemme sarjan voitosta, kun pari edelliskautta taisteltiin sarjapaikasta. Siinä on erilainen paine, mutta hyvällä tavalla. Ei voi herpaantua missään vaiheessa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka LF Challenge on kakkossarja, niin viime kaudella tehdyn sarjauudistuksen myötä sarja on entistä kovempi ja tasaisempi. Kalin pitää tasoa hyvänä.

- Täällä on ulkomaalaispelaajia vähemmän, mutta siitä huolimatta tämä on laadukas sarja. Täällä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet pääsarjassa.

Kalin on tämän kauden aikana saanut vastuuta keskimäärin 18,5 minuuttia ottelua kohden ja tilastoinut 4,8 pistettä ja kolme levypalloa.

- Meillä on tosi tasainen ja laadukas joukkue. Oman tason pitää pysyä korkeana koko ajan ja treeneissä tehdään kovaa töitä.

Kalin ehti piipahtaa kotimaisemissaan Lappeenrannassa joulun aikana ennen kuin kauden jälkipuolisko pyörähtää käyntiin.

- Kuuden vuoden jälkeen pääsi vihdoin viettämään joulua kotimaisemissa. Tämä oli sellainen tarvittava breikki ennen kuin katseet siirretään kohti toista kierrosta. On mukava olla Suomessa talviaikaa. Ainakin Lappeenrannassa on ihan kunnolla ja kylmä. Sitä on ollut ikävä.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia