McGruder upotti Vimpelin summerin soidessa – ToPo pelasi syyskauden tappioitta

20.12.2023 22:40 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset neljä ottelua ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo, EBT ja PeKa.

Shaiquel McGruder onnistui ViVe:ä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Kouvottarien tappioputki poikki

Kouvottaret katkaisi neljän pelin mittaisen tappioputkensa Vimpelin Vedon vieraana. Trilleri merkittiin vieraille 79-78 (40-36).

Vieraiden alku oli vahva. Joukkueen puolustus piti emännät kurissa ja ensimmäiselle tauolle 12 pisteen johdossa. Vielä ennen puoliaikaa ViVe piristyi ja kuroi johdon neljään pisteeseen.

Toisella puoliajalla kumpikaan joukkue ei onnistunut rakentamaan isoa eroa. Kouvottaret oli johdossa suurimman osan ajasta, mutta kotijoukkue nousi johtoon kaksi minuuttia ennen loppua. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun vieraiden Shaiquel McGruder onnistui kahden pisteen heitossaan päätössummerin soidessa.

- Tänään oli todella fyysinen peli. Olimme alussa todella hyviä puolustuksellisesti. Saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan kenttää. Sen jälkeen meidän intensiteetti laski ja meille tuli menetyksiä. Toisella puolikkaalla fyysisyys vaan nousee. Lopussa saimme pidettyä Vimpelin kurissa. Olen todella ylpeä meidän pelaajista, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

McGruder tilastoi tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla. Sarah Toeaina sai kasaan 16 pistettä ja seitsemän levypalloa. Samatha Breen teki emännille 31 pistettä.

Vimpeli lähtee joulutauolle viidenneltä sijalta. Kouvottaret on seitsemäntenä.

Ottelutilasto

ToPo murskasi Hongan kärkikamppailussa

Torpan Pojat otti kauden 13 voittonsa Hongan kustannuksella. Voitto kirjattiin helsinkiläisille 111-60 (51-36).

ToPo upotti heittojaan kovalla prosentilla heti alusta alkaen. Honka kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä puoliajalle saakka.

Toisella puoliajalla kotijoukkueena pelanneen ToPo:n hyökkäyspelaaminen toimi edelleen hienosti, kun myös puolustus parani paineli ToPo reiluun voittoon.

Carmen Tyson-Thomas 31/8/5 koriin johtanutta syöttöä kohosi ottelun korikuningattareksi. Ilmar’I Thomas pussitti 29 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Cierra Walker teki vieraille 20 pistettä.

ToPo on sarjan kärkipaikalla. Honka on toisena.

Ottelutilasto

EBT vei nuorten joukkueiden taiston

EBT emännöi HBA:ta kohtaamisessa, jossa kentällä vilisi tulevaisuuden tähtiä. Emännät katkaisivat viiden ottelun tappioputken. Voitto kirjattiin espoolaisille 90-65 (48-39).

Vierasjoukkue ei saanut espoolaisten hyökkäystä kuriin avausjaksolla. Jakso merkittiin emännille 27-19. Toisella jaksolla peli tasoittui, mutta kotijohto kasvoi pisteellä ennen puoliaikaa.

EBT laittoi vieraat kanveesiin kolmannella jaksolla. Kotijohto kasvoi 19 pisteeseen, eikä Märsky enää toipunut tästä.

- Pelasimme joukkueena ehjän pelin. Pärjäsimme levypalloissa, joka oli todella tärkeää, Venla Määttänen kertasi.

EBT:n aloitusviisikko onnistui hienosti. Heille kirjattiin 75 pistettä, kun HBA:n vastaava jäi 33 pisteeseen.

Nicole Ogun teki tupla-tuplan 22 pisteellä ja 15 levypallolla. Myös Määttänen ylsi 22 pisteeseen. Lilli Hakkarainen pussitti 21 pistettä vieraille.

EBT on sarjassa viimeisenä, mutta voitolla se kavensi eron edellä oleviin kahteen pisteeseen. HBA on kuudentena.

Ottelutilasto

Peli-Karhujen joulukuun saldo neljä voittoa

Peli-Karhut jatkoi hyvää virettään. Joukkue kaatoi kotikentällään Forssan Alun 82-64 (39-31).

Kotijoukkue tyrmäsi FoA:n avausjaksolla, joka merkittiin emännille 26-10. Toisella jaksolla vieraiden peli parani ja puoliajalla PeKa:n johto oli kahdeksan pistettä.

Toisella puoliajalla FoA pääsi kuuden pisteen päähän. Tämän jälkeen PeKa meni kuitenkin menojaan ja nappasi kauden yhdeksännen voittonsa.

- Olemme pelanneet monta hyvää peliä. Vaikka saimme alussa eroa, emme pelanneet kovin hyvin ja pakotimme ratkaisuja. Paljon jäi parannettavaa, mutta täytyy olla tyytyväinen voittoon, PeKa:n päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Da’Nasia Hood pussitti 26 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Myös Natalie Kleemann-Day 23/13 ylsi tupla-tuplaan. Vieraista Jade Vega heitti 21 pistettä.

PeKa on sarjassa kolmantena. FoA on kahdeksannella sijalla.

Ottelutilasto

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia