Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

20.1.2024 17:52 Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

Natalie Kleemann-Day ajoi vahvasti korille. Kuva: Ville Vuorinen

Peli-Karhut jatkaa finaaliputkeaan

PeKa nappasi jälleen finaalipaikan. Honka laittoi hyvin kampoihin, mutta kaatui lopulta kotkalaisten käsittelyssä 72-63.

Hongan alku otteluun oli hyvä. Joukkue ottikin johdon ensimmäisellä puoliajalla. Puoliajalla espoolaisten johto oli kuusi pistettä.

- Yritimme tänään 40 minuutin ajan. Se oli meillä tavoitteena, että olemme mahdollisimman energisiä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä. Kolmannella jaksolla panikoimme, kun PeKa pääsi johtoon. He jaksoivat kierrättää ja sai korit tehtyä emmekä saaneet heitä enää kiinni, Petra Noponen sanoi ottelun jälkeen.

PeKa paransi peliään jälkimmäiselle puolikkaalle. Varsinkin kolmas jakso oli joukkueelta vahvaa tekemistä. Se merkittiin vieraille 25-13 ja joukkue nousi johtoon, jonka piti loppuun asti.

- Oli kova vääntö eikä ollut kauneinta peliä. Meillä tuli paljon muutoksia ja Randi Brown ehti vetää kolmet treenit ennen peliä. Taistelimme tänään kovaa. Huomiseen pitää parantaa huomattavasti, mutta täytyy olla ylpeä, että pystyimme voittamaan vastoinkäymisistä huolimatta, Mika Haakana kertasi ottelua.

Da’Nasia Hood heitti 22 pistettä ja 12 levypalloa. Roosa Kosonen 12/12 kasasi myös tupla-tuplan. Hongasta parhaiten onnistui Tayanna Jones 18 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilasto

ToPo puolustaa mestaruutta

ToPo lähtee toistamaan viime vuoden temppua, kun se nappasi paikan Motonet Suomen Cupin finaalissa. Kaikki kilpailulliset ottelut tällä kaudella voittanut ToPo kaatoi välierässä Pyrinnön 101-61.

Pyrintö pysyi helsinkiläisten kyydissä ensimmäisellä jaksolla. Kayla Shaw upotti jaksolla 16 pistettä ja piti heitoillaan tamperelaiset Peli-Karhujen rinnalla.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt ToPo jaksoi kuitenkin toteuttaa pelisuunnitelmaansa ja alkoi karkaamaan toisella jaksolla. Puoliajalla ToPo:n johto oli 18 pistettä.

Magdalene Agyei onnistui hienosti molemmissa päissä. Kuva: Ville Vuorinen

Toisella puoliajalla Pyrintö pääsi parhaimmillaan 12 pisteen päähän. Tämän jälkeen ToPo oli kuitenkin omaa luokkaansa eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

- Meillä oli vaihtelevasti hyviä ja huonoja hetkiä. Puolustuspäässä pitää parantaa huomenna. Emme olleet alussa tarpeeksi valmiita. Lopulta peli oli kuitenkin meidän, Meri Kanerva kommentoi ottelun jälkeen.

Ilmar’I Thomas pussitti 22 pistettä. Magdalene Agyei 19/10 oli helsinkiläisten puolustuksen lukkona. Meri Kanerva 20/5 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös hyvin. Saana Kujala heitti tamperelaisille 21 pistettä.

- 35 minuutista jäi hyvä maku. Vaikeat lähtökohdat tähän peliin, kun oli vajausta kokoonpanossa. Tulimme pelaamaan isolla sydämmellä ja halusimme kamppailla. Alkuun onnistuimme hyvin, mutta ToPo paransi puolustustaan ja lopussa ero lipsahti noin suureksi, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius kertasi.

Ottelutilasto

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia