Niko Hellman: ”Ukraina pyrkii siirtymään kenttää nopeasti kuten mekin”

8.2.2023 19:56 Susiladiesin huomenna torstaina 9.2. klo 19:00 Riiassa pelattavassa EM-karsintaottelussa vastaan tulee Alina Iagupovan tähdittämä Ukraina. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman käy lävitse Ukrainan vahvuudet, avainpelaajat ja Suomen iskupaikat.

Olga Maznichenko (nro. 10) on Ukrainan heittotaitoinen iso pelaaja. Kuva: FIBA Europe.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on marraskuulta 2021, jolloin Ukraina voitti niukasti 71-77. Vaikka Ukrainan kokoonpanossa onkin nähty merkittäviäkin muutoksia – kuten Olga Maznichenkon liittyminen joukkueeseen – niin aseet ovat samat: siirtymähyökkääminen ja Alina Iagupovan henkilökohtaiset taidot.

– Ukraina pyrkii samanlaiseen hyökkäyspelaamiseen kuin mekin eli siirtymään kenttää nopeasti, hyökkäämään kohti koria ja luomaan etuja siirtymisistä. He ovat siinä erittäin hyviä. Heidän isot kykynevät juoksemaan kenttää, kun taas Iagupova työntää palloa ja ampuu pitkiä syöttöjä, Hellman aloittaa.

– Jos heidän pelinsä hidastuu ja siirtyy puolen kentän pelaamiseksi, niin se tarkoittaa, että pallo toimitetaan Iagupovan käsiin ja he hyökkäävät hänen kauttaan.

Kun molemmat joukkueet pyrkivät juoksemaan ahnaasti koko kentällä, niin Hellman nostaa yhdeksi ottelun tärkeimmistä asioista levypallopelaamisen.

– Se on varmasti keskeinen tekijä, että saamme puolustuslevypallot ja pääsemme siirtymähyökkäyksiin. Vastaavasti meidän pitää mennä kovaa hyökkäyslevypalloihin, jotta pystymme hidastamaan heidän hyökkäykseen lähtöjään.

Coach Hellmanin tärpit – seuraa heitä

Alina Iagupova (186 cm/30 vuotta): ”Yksi Euroopan, ellei koko maailman, parhaimmista pelaajista. Yritämme saada hänet luopumaan pallosta aikaisessa vaiheessa.”

Olga Maznichenko (187/31): ”Iso pelaaja, monipuolinen skriinaaja ja todella, todella hyvä kolmen pisteen heittäjä, jonka yrityksiä pitää pystyä rajoittamaan. Hän on Iagupovan pääasiallinen palloskriinipartneri.”

Daria Dubniuk (175/20): ”Todennäköisesti heidän ensisijainen pelinrakentaja. Vielä aika kokematon takapelaaja, joka tukeutuu vahvasti oikeaan käteensä. Yritämme saada hänelle kovan paineen, mitä kautta vaikeutamme heidän pelien käynnistämistä.”

Susiladies kohtaa Ukrainan Riiassa torstaina 9.2. klo 19:00 ja Ranskan sunnuntaina 12.2. klo 15:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

Ukraina-ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä FIBA:n Youtube-kanavalta. Ranska-ottelun liput ovat myynnissä Lippu.fi-palvelussa ja katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

Näytä lisää vastaavia