Nokialle syntyy yhteistyössä koripalloakatemia

20.12.2022 09:45 Nokian Koripalloakatemia on Koripalloliiton, Olympiakomitean, BC Nokian, Nokian kaupungin ja Tampereen Seudun ammattiopisto Tredun yhteishanke, joka käynnistyy 2023. Vastuuvalmentajana akatemiassa aloittaa maajoukkuevalmentaja, liikuntatieteiden maisteri Juha-Pekka Männistö.

Tredun johtaja Kirsi Viskari, Nokian kaupungin sivistysjohtaja Mika Seppänen, Nokian lukion rehtori Juha Sainio, Nokian lukion apulaisrehtori Jouni Aapajärvi, Tredun urheilukordinaattori Antti Särösalo, Koripalloliiton toimitusjohtaja Kati Packalén ja BC Nokian toiminnanjohtaja Kati Nynäs.

Koripalloliiton johtaman akatemiatoiminnan keskiössä on nuoren tasapainoinen arki ja kokonaisvaltaisen, yksilöllisen kehittymisen tukeminen.  

- Tämä on ainutlaatuinen konsepti, jonka perustana toimii osaava opettajakoulutuksen saanut maajoukkuevalmentaja. Kyseessä on yhden lähdön malli, jossa kaikki tapahtuu oppilaan ja opiskelun ehdoilla samassa paikassa. On tärkeää, että koulumaailma sopeutuu päivä päivältä paremmin nykypäivän vaatimuksiin, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann avaa. 

Akatemiapelaajat pelaavat omissa seurajoukkueissaan, mutta harjoittelevat arkena pääsääntöisesti kouluympäristössä koulupäivän lomassa ja useampana päivänä kaksi kertaa päivässä. Kullekin pelaajalle tehdään opintoja ja urheilua koskeva kehityssuunnitelma.  

- Iso kiitos kolmannen sektorin toimijoille, jotka lähtivät mukaan tähän hankkeeseen. Uskomme, että tämä on malli, joka toteutuessaan on muotoiltavissa ja sovellettavissa myös muualla ja muiden lajien parissa ympäri Suomea. Paikallisten toimijoiden merkitys on suuri, koska he osaavat huomioida paikalliset vaatimukset tällaisessa kokonaisuudessa.

- Valmista ei varmaan koskaan elämässä tule, mutta kokemuksemme kertoo että, urheilijakoulutuksen saaneella on omassa elämässään suuri etu etsiessään paikkaansa "kasvaessaan isoksi". Kasva isoksi pelaa korista on koriksen pitkäaikainen slogan, joka tässäkin konseptissa toteutuu mitä parhaiten, Dettmann päättää. 

- BC Nokia on panostanut pitkäjänteisesti toiminnan laatuun ja siksi meille on luontevaa olla mukana akatemiatoiminnassa, toteavat BC Nokian toiminnanjohtaja Kati Nynäs ja puheenjohtaja Mikko Niskanen. 

Juha-Pekka Männistö akatemian vastuuvalmentajaksi

Nokian Koripalloakatemian vastuuvalmentajana tulee aloittamaan nuorten maajoukkueiden pitkäaikainen valmentaja Juha-Pekka Männistö. Nokialla vastuuvalmentajan rinnalle BC Nokia kiinnittää akatemiaharjoitteluun päätoimiset apuvalmentajat. 

- Meille tämä on luonnollinen juttu, että Tredu lähtee mukaan Nokian Koripalloakatemiaan. Koripalloakatemia selkeästi vahvistaa urheilijoiden koulutukseen opintopolkuja. Nokian toimipiste on iso kokonaisuus sisältäen useita eri ammatillisia linjoja, joten tämä entisestään monipuolistaa tarjontaamme, taustoittaa Tredun urheilukordinaattori Antti Särösalo.

-  On ollut todella hienoa olla mukana akatemian valmistelutyössä. Yhteistyö kaikkien osallisten välillä on ollut todella joustavaa. Nokian Koripalloakatemia tarjoaa hienon mahdollisuuden kaikille hankkeeseen osallistuville rakentaa yhdessä jotain uutta. Erityisen hienoa tämä on pirkanmaalaisille koripalloa pelaaville lapsille ja nuorille. Odotan innolla, että pääsemme käytännön työn pariin ja tärkeimmät eli pelaajat pääsevät osalliseksi toimintaan, Männistö taustoittaa.

- Koripalloakatemian kautta voimme tarjota yhdessä opiskelijoillemme erinomaiset edellytykset opiskelun ja urheilun yhdistämiseksi, Nokian kaupungin sivistysjohtaja Mika Seppänen kommentoi.

Nokian kaupungissa on ollut pitkä perinne urheilupainotteisuudessa yläkoulussa ja lukiossa sekä vahvaa yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa. Koripalloakatemia tulee vahvistamaan entisestään urheilijapolkua sekä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Nokialla syksyllä käyttöön otetussa Silta-kampuksessa on sekä lukio että ammatillinen koulutus. Tredun lähtiessä mukaan koripalloakatemiaan voidaan toisen asteen opiskelijoille tarjota urheilijapolku koulutusmuodosta riippumatta. 

- Oli helppoa edistää akatemian käynnistämistä, kun kaikki osapuolet näkivät yhteistyön edut samalla tavoin, Seppänen toteaa.

Uusi Nokian Koripalloakatemia on Nokialla Nokianvirran yläkoulussa ja Nokian lukiossa sekä Tredun Nokian toimipisteessä toimiva koripalloakatemia, joka kuuluu Tampereen Urheiluakatemiaverkostoon. Haku Nokian Koripalloakatemiaan 7. vuosiluokalle Nokianvirran kouluun alkaa 23.1.2023 ja toisen asteen (lukio/Tredu) yhteishaku 21.2.2023.

 
19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

19.4.2023 10:30 Susiladies

Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

Näytä lisää vastaavia