Nokialle syntyy yhteistyössä koripalloakatemia

20.12.2022 09:45 Nokian Koripalloakatemia on Koripalloliiton, Olympiakomitean, BC Nokian, Nokian kaupungin ja Tampereen Seudun ammattiopisto Tredun yhteishanke, joka käynnistyy 2023. Vastuuvalmentajana akatemiassa aloittaa maajoukkuevalmentaja, liikuntatieteiden maisteri Juha-Pekka Männistö.

Tredun johtaja Kirsi Viskari, Nokian kaupungin sivistysjohtaja Mika Seppänen, Nokian lukion rehtori Juha Sainio, Nokian lukion apulaisrehtori Jouni Aapajärvi, Tredun urheilukordinaattori Antti Särösalo, Koripalloliiton toimitusjohtaja Kati Packalén ja BC Nokian toiminnanjohtaja Kati Nynäs.

Koripalloliiton johtaman akatemiatoiminnan keskiössä on nuoren tasapainoinen arki ja kokonaisvaltaisen, yksilöllisen kehittymisen tukeminen.  

- Tämä on ainutlaatuinen konsepti, jonka perustana toimii osaava opettajakoulutuksen saanut maajoukkuevalmentaja. Kyseessä on yhden lähdön malli, jossa kaikki tapahtuu oppilaan ja opiskelun ehdoilla samassa paikassa. On tärkeää, että koulumaailma sopeutuu päivä päivältä paremmin nykypäivän vaatimuksiin, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann avaa. 

Akatemiapelaajat pelaavat omissa seurajoukkueissaan, mutta harjoittelevat arkena pääsääntöisesti kouluympäristössä koulupäivän lomassa ja useampana päivänä kaksi kertaa päivässä. Kullekin pelaajalle tehdään opintoja ja urheilua koskeva kehityssuunnitelma.  

- Iso kiitos kolmannen sektorin toimijoille, jotka lähtivät mukaan tähän hankkeeseen. Uskomme, että tämä on malli, joka toteutuessaan on muotoiltavissa ja sovellettavissa myös muualla ja muiden lajien parissa ympäri Suomea. Paikallisten toimijoiden merkitys on suuri, koska he osaavat huomioida paikalliset vaatimukset tällaisessa kokonaisuudessa.

- Valmista ei varmaan koskaan elämässä tule, mutta kokemuksemme kertoo että, urheilijakoulutuksen saaneella on omassa elämässään suuri etu etsiessään paikkaansa "kasvaessaan isoksi". Kasva isoksi pelaa korista on koriksen pitkäaikainen slogan, joka tässäkin konseptissa toteutuu mitä parhaiten, Dettmann päättää. 

- BC Nokia on panostanut pitkäjänteisesti toiminnan laatuun ja siksi meille on luontevaa olla mukana akatemiatoiminnassa, toteavat BC Nokian toiminnanjohtaja Kati Nynäs ja puheenjohtaja Mikko Niskanen. 

Juha-Pekka Männistö akatemian vastuuvalmentajaksi

Nokian Koripalloakatemian vastuuvalmentajana tulee aloittamaan nuorten maajoukkueiden pitkäaikainen valmentaja Juha-Pekka Männistö. Nokialla vastuuvalmentajan rinnalle BC Nokia kiinnittää akatemiaharjoitteluun päätoimiset apuvalmentajat. 

- Meille tämä on luonnollinen juttu, että Tredu lähtee mukaan Nokian Koripalloakatemiaan. Koripalloakatemia selkeästi vahvistaa urheilijoiden koulutukseen opintopolkuja. Nokian toimipiste on iso kokonaisuus sisältäen useita eri ammatillisia linjoja, joten tämä entisestään monipuolistaa tarjontaamme, taustoittaa Tredun urheilukordinaattori Antti Särösalo.

-  On ollut todella hienoa olla mukana akatemian valmistelutyössä. Yhteistyö kaikkien osallisten välillä on ollut todella joustavaa. Nokian Koripalloakatemia tarjoaa hienon mahdollisuuden kaikille hankkeeseen osallistuville rakentaa yhdessä jotain uutta. Erityisen hienoa tämä on pirkanmaalaisille koripalloa pelaaville lapsille ja nuorille. Odotan innolla, että pääsemme käytännön työn pariin ja tärkeimmät eli pelaajat pääsevät osalliseksi toimintaan, Männistö taustoittaa.

- Koripalloakatemian kautta voimme tarjota yhdessä opiskelijoillemme erinomaiset edellytykset opiskelun ja urheilun yhdistämiseksi, Nokian kaupungin sivistysjohtaja Mika Seppänen kommentoi.

Nokian kaupungissa on ollut pitkä perinne urheilupainotteisuudessa yläkoulussa ja lukiossa sekä vahvaa yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa. Koripalloakatemia tulee vahvistamaan entisestään urheilijapolkua sekä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Nokialla syksyllä käyttöön otetussa Silta-kampuksessa on sekä lukio että ammatillinen koulutus. Tredun lähtiessä mukaan koripalloakatemiaan voidaan toisen asteen opiskelijoille tarjota urheilijapolku koulutusmuodosta riippumatta. 

- Oli helppoa edistää akatemian käynnistämistä, kun kaikki osapuolet näkivät yhteistyön edut samalla tavoin, Seppänen toteaa.

Uusi Nokian Koripalloakatemia on Nokialla Nokianvirran yläkoulussa ja Nokian lukiossa sekä Tredun Nokian toimipisteessä toimiva koripalloakatemia, joka kuuluu Tampereen Urheiluakatemiaverkostoon. Haku Nokian Koripalloakatemiaan 7. vuosiluokalle Nokianvirran kouluun alkaa 23.1.2023 ja toisen asteen (lukio/Tredu) yhteishaku 21.2.2023.

 
1.7.2024 16:32 Pääjuttu

Suomi vankistaa asemaansa koripallokartalla, FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis vieraili Suomessa

Suomalaisen koripallon nousujohde on noteerattu myös kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päämajassa, ja viime viikolla Suomessa nähtiinkin varsin korkea-arvoinen vieras: FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis. Zagklis nautti Suomessa Susijengin Uusi-Seelanti -ottelusta ja vieraili pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa.

1.7.2024 10:15 Pääjuttu

Koriskauden 2024-25 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2024-25 käynnistyy virallisesti 1.7.2024 ja samalla on käynnistynyt uuden kauden lisenssien myynti. Myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi. 

17.6.2024 08:28 Pääjuttu

Pidä suomikoris taskussa - seuraa Koripalloliiton kanavia somessa

Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

14.6.2024 09:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee ammattierotuomaria

Erotuomaritoiminta on ollut nousujohteisella tiellä viime vuodet, ja aktiivierotuomareiden määrä on kasvanut ennätystasolle. Otamme erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme kohti tavoitettamme saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle, Euroopan kärkimaiden joukkoon. Osana tätä tavoitetta haemme nyt ammattierotuomaria.

27.5.2024 09:18 Koripalloliitto tiedottaa

Saila Asumaniemelle Heikki Tuomala -palkinto - Pekka Valpola pokkasi erikoiselämäntyöpalkinnon

Koriksen Superlauantain yhteydessä lauantaina jaettiin Heikki Tuomala -palkinto. Lisäksi Seurapalveluyksikkö jakoi vuosittaiset palkinnot.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

25.5.2024 13:50 Koripalloliitto tiedottaa

Shawn Huff uutena Koripalloliiton liittohallitukseen – Meri Löyttyniemi ja Petri Peltoniemi uudelle kolmivuotiskaudelle

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 25.5. Kulttuurikasarmilla Helsingissä. Liittohallitukseen saatiin uusi jäsen, kun Susijengin entinen kapteeni Shawn Huff äänestettiin liittohallituksen jäseneksi.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

Näytä lisää vastaavia