Peli-Karhut vei kärkikamppailun jatkoajan jälkeen – Pyrintö nousi voittoon vieraskentällä

12.1.2024 20:30 Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin jännittävien vaiheiden jälkeen Peli-Karhuille ja Pyrinnölle.

Saana Kujala onnistui hyvin vanhaa seuraansa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

PeKa kesti Hongan kirin

Kotkan Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan Espoossa. Ottelu ratkesi vierasjoukkueelle jatkoajan jälkeen 90-87.

PeKa aloitti ottelun vahvasti. Se vei avausjakson 32-17. Pelin edetessä Honka sai oman pelinsä paremmin uomiinsa. Puoliajalle mentiin kuitenkin vieraiden johtaessa 12 pisteellä.

Kotijoukkue oli parempi toisella puoliajalla ja kuroi PeKa:n johtoa kiinni. Kotkalaiset olivat vielä voitossa kiinni, mutta Petra Noponen nosti emännät tasoihin 12 sekuntia ennen loppua.

Jatkoajalla PeKa:n Natalie Kleemann-Day sinetöi voiton kotkalaisille vapaaheittoviivalta viisi sekuntia ennen loppua.

Da’Nasia Hood jatkoi tehokkaana. Hänelle kirjattiin 28 pistettä ja 15 levypalloa. Kleemann-Day säesti 24 pisteellä ja 11 levypallolla. Tayanna Jones teki emännille tupla-tuplan 24 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilasto

Pyrintö nousi 16 pisteen takaa voittoon

Tampereen Pyrintö otti vuoden toisen voittonsa HBA:n kustannuksella. Voitto kirjattiin tamperelaisille 82-78.

Märsky tuli ottelun alkuun vahvasti ja otti ottelussa johdon. Avauspuolikkaalla kotijohto kävi suurimmillaan 16 pisteessä, mutta Pyrintö onnistui kaventamaan johdon viiteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisena loppuun asti. Päätösjaksolla nähtiin hyökkäysiloittelua molemmissa päissä. Pyrintö kuitenkin nousi kuitenkin jakson aikana johtoon ja nappasi sarjapisteet.

- Tämä oli meille hankala peli, HBA vei liikaa levypalloja. Tietysti voitto maistuu, kun olimme häviöllä viimeisiin minuutteihin asti. Oma peli kulkee, kun joukkue luottaa ja luo paikkoja; tulee paljon ratkaisuja, Saana Kujala kertasi

Pyrinnöstä Kujala 26/10 kirjautti tupla-tuplan. Areanna Combs onnistui myös hyvin. Hänelle kirjattiin 11 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Märskyn Lilli Onnela ylsi 16 pisteeseen.

Ottelutilasto

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia