Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

21.6.2021 10:06 Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

Strasbourg on pelannut Lassi Tuovin johdolla hienon kauden. (Kuva: FIBA)

Strasbourg on totuttu näkemään sarjan kärkikahinoissa, mutta viime kausi oli joukkueelle vaikea eikä se ollut kahdeksan joukossa kauden keskeytyessä. Tuovi nousi viime kaudella päävalmentajaksi vain hieman ennen kuin kausi keskeytyi koronapandemian takia.

Täksi kaudeksi Strasbourg lähti haastajana ja tavoitteenaan palauttaa joukkue pudotuspeleihin. Strasbourg nousi runkosarjan päätöspelien jälkeen kolmanneksi, vaikkei edes pelannut, sillä Monaco hävisi omassa pelissään ja Strasbourg nappasi sitä myöten runkosarjan kolmannen sijan. Kausi on ollut kokonaisuudessaan menestys, sillä myös Mestarien liigassa joukkue selvitti tiensä aina neljän parhaan joukkoon.

- Olemme säilyneet suht terveinä, mieli on pysynyt virkeänä ja olemme pelanneet kivaa korista. Altavastaajan asema on sopinut meille ja pääsimme Mestarien liigassa neljän joukkoon ja saimme pudotuspelipaikan sijoittuen kolmanneksi. Moni asia on natsannut ja peli on kulkenut ja joukkue on hitsautunut yhteen. Ryhmähengen ja kollektiivisuuden ansiosta sijoituimme kolmanneksi sarjassa, Tuovi analysoi joukkueen kautta.

Yksi Tuovin teeseistä täksi kaudeksi oli myös jatkuvuuden varmistaminen tuleviksi kausiksi, jotta hyvälle pohjalle voidaan rakentaa tulevaisuutta ajatellen.

- Meillä oli monia tavoitteita täksi kaudeksi. Yksi oli päästä pudotuspeleihin, ja onnistuimme siinä. Lisäksi sijoituksellamme varmistimme paikan eurokentille myös ensi kaudeksi, joka oli seuralle tärkeä. Olemme tehneet jo viiden pelaajan kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joten jatkuvuus on taattu sekä pelaajiston että europelien suhteen.

Strasbourgin hieno kausi noteerattiin myös yleisellä tasolla, kun joukkueen avainpelaaja Bonzie Colson valittiin sarjan MVP:ksi ja Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

- Oli tietenkin miellyttävä saada tuollainen kunnianosoitus ja se on hieno kunnia. Se miten joukkue on pelannut Mestarien liigan jälkeen karmaisevassa ottelutahdissa, niin täytyy kiittää pelaajia ja staffia, miten he ovat suoriutuneet.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigan pudotuspelit starttaavat Strasbourgin osalta maanantaina, kun vastaan tulee runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Boulogne-Levallois. Ranskan pudotuspelit pelaavat hieman erilaisella formaatilla, sillä puolivälierät ovat kerrasta poikki ja kausi huipentuu Final Four –turnaukseen, joka pelataan Rouenissa. Final Fourissa pelit ovat myös kerrasta poikki.

- Tässä on kuuden päivän rutistus edessä. Urheilullisesti formaatti on kaikille sama, vaikkei se olekaan sellainen mihin on yleensä totuttu. Päivän kunto ratkaisee ja miten peli lähtee kulkemaan. Kaikki ovat siinä mielessä samalla viivalla.

Oman mausteensa tuo myös Ranskan osallistuminen olympialaisiin ja maajoukkueen valmistautuminen sitä kohti on jo alkanut. Se heijastuu myös pudotuspeleihin.

- Osa pelaajista lähtee puolivälierien jälkeen ja osa on jo lähtenyt, joten viimeisissä peleissä ei ole samoja materiaaleja kuin runkosarjassa. Sekin tuo oman erikoisuutensa tähän.

Strasbourg voi lähteä luottavaisin mielin kauden loppuhuipennukseen. Alla on viiden ottelun voittoputki ja Strasbourg voitti Boulogne-Levalloisin molemmissa kauden aiemmissa kohtaamisissa.

- Lähtöasetelmat ovat samanlaiset kuin cup-turnauksissa muutenkin eikä vanhoja pelejä kannata katsella. Yksi iso asia on, että pystyimme voittamaan jokaisen kärkijoukkueen tällä kaudella vähintään kerran ja runkosarjan voittaja Dijonin kahdesti. Tasaisuus oli suurin vahvuutemme tällä kaudella. Kaikkiaan lähdemme viimeiseen rutistukseen hyvin mielin ja pala kerrallaan.

Vaikka Strasbourg voitti joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset, niin Tuovi varoittaa pariisilaisjoukkueen vahvuudesta.

- Pariisi lähti kauteen kolmanneksi suurimmalla budjetilla ja he tekivät todella kovia hankintoja. He aloittivat Eurocupin todella vahvasti, mutta sitten loukkaantumiset ja pelitahti alkoivat vaikuttaa loppukaudesta ja he putosivat kuudenneksi. Minun papereissani he ovat kuitenkin kärkiviisikon joukkue. Onnistuimme voittamaan heidät pari viikkoa sitten kotikentällämme varsin selvästi, joten meillä on se tuoreessa muistissa.

Strasbourg ei pääse pelaamaan omaan halliinsa puolivälierää, sillä Rhenus-hallissa pelataan tällä hetkellä naisten EM-kisojen yhtä alkulohkoa. Strasbourg joutuukin pelaamaan pelinsä noin 30 minuutin päässä Gries-Oberhoffenissa.

- Olisimme nykyrajoitusten mukaan saaneet 4000 katsojaa halliin ja olisi ollut makea esitellä tämä joukkue faneillemme, sillä pelaamme hyvää korista tällä hetkellä. Fanit pääsevät kyllä matkustamaan peliin ja toivottavasti saamme evakkoon myös kotiottelun tunnelman.

- Eihän se tietenkään ole kiva tilanne, mutta kyse on vain lopulta yhdestä pelistä. Olimme koko sarjan paras vierasjoukkue ja kyllä me siinäkin hallissa osaamme voittaa, Tuovi toteaa.

Puolivälierä pelataan maanantaina, välierät ovat edessä torstaina ja finaali lauantaina.

Henkilöt

 
29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia