Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

27.12.2022 11:14 Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

Remu Raitasen sihti on ollut kohdillaan Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Raitanen säkenöi viime kaudella KTP-Basketin paidassa ja hän pokkasi Korisliigan vuoden parhaan pelaajan palkinnon. Raitasella oli sopimusta kotkalaisjoukkueen kanssa myös täksi kaudeksi, mutta sopimuksessa oli ulkomaan pykälä, jonka Raitanen käytti, kun Albacete kiinnostui vahvan heittäjän palveluksista.

- Halusin päästä ulkomaille kokeilemaan millaista peli siellä on, ja vihdoinkin se nyt toteutui. Viime vuonna oli parempi kausi Korisliigassa ja sitä myöten tuli myös mahdollisuus lähteä, Raitanen kertoo.

Kauden alun perusteella LEB Oro ja Albacete ovat osoittautuneet Raitasen kannalta oivallisiksi valinnoiksi. Vastuuta on tullut lähes 29 minuuttia ottelua kohden ja Raitanen on takonut pisteitä 12,8 keskiarvolla.

- Espanjaan pelaamaan lähteminen oli houkuttelevaa, sillä täällä pelataan minun tyylistäni korkean intensiteetin peliä ja taso on korkea. Valinta on osoittautunut oikeaksi ja näin tämän hyvänä mahdollisuutena. Vaikka tämä on kakkossarja, niin tätä pidetään maailman parhaana kakkossarjana ja on tosi kova.

Ensimmäiselle ulkomaan ammattilaiskokemukselleen Raitanen ei halunnut haukata liian suurta palaa, vaan LEB Oro oli juuri sopiva askel Korisliigan jälkeen.

- Mietin, että jos lähden ulkomaille, niin en halua hypätä heti liian syvään veteen, ettei tarvitse palata heti yhden kauden jälkeen takaisin. Jos asiat menevät kohdilleen, niin tämä on samalla hyvä paikka ponnistaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pelaaminen ulkomailla luonnollisesti eroaa kotimaassa pelaamista. Uusi maa, kieli ja kulttuuri saattavat tuottaa varsinkin alkuun vaikeuksia, mutta Raitanen on sopeutunut nopeasti uuteen ympäristöön.

- Tietenkin täällä on vähän erilaista. Koutsi puhuu espanjaa ja joku sitten kääntää minulle. Täytyy myöntää, että sopeutumiseen meni hetki, mutta vastuuta on tullut ja olen tykännyt olla täällä.

Raitanen tiedostaa, että ulkomaalaispelaajaa kohtaan odotukset ovat korkeammalla kuin kotimaisilla vastaavilla.

- Tietenkin valmentaja, seura ja johtajat odottavat tulosta. Jos sitä ei tule, niin lähtö voi tulla nopeasti. Kotimaiset pelaajat ovat siinä mielessä enemmän turvassa.

Vaikka Raitanen on esiintynyt vahvasti ollen joukkueensa avainpelaajia, niin joukkueena Albacetellä on ollut hieman haastavampaa. Se on voittanut 13 ottelustaan kolme ja on sarjassa tällä hetkellä kolmanneksi viimeisenä.

- Tulosten valossa ei ole mennyt hirveän hyvin, mutta olemme viime aikoina pelanneet kärkijoukkueita vastaan. Pelit ovat olleet aika tasaisia ja olemme usein johtaneet vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta meiltä puuttuu vähän kokemusta emmekä ole saaneet ratkaistua pelejä eduksemme tärkeillä hetkillä. Muutama voitto voisi helpottaa ja joulun jälkeen lähdetään kääntämään kurssia. Siinä on muutama sellainen peli, jotka meidän pitäisi voittaa.

Raitanen ehti viettää muutaman päivän Suomessa ennen kuin palasi takaisin Espanjaan joulupäivän aamuna. Joulu Suomessa on Raitaselle toivottu, sillä pelatessaan USA:n yliopistossa ennen paluutaan Eurooppaan, joutui hän viettämään joulut poissa kotimaastaan.

- Tässä oli hyvä tällainen muutaman päivän väli tulla Suomeen viettämään joulua. Neljä vuotta missasin joulut Suomessa ja kyllähän se piristää kauden aikana päästä moikkaamaan perhettä ja ystäviä.

Henkilöt

 
3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

Näytä lisää vastaavia