Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

23.3.2023 10:20 Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

Sofia Pelander palasi tuttuun seuraan taistelemaan Ruotsin mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelander siirtyi loppukaudesta tuttuun seuraan, kun hän teki Norrköping Dolphinsin kanssa sopimuksen. Viime kaudella mestaruutta juhlinut Norrköping sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja saa puolivälierissä vastaansa kuudenneksi sijoittuneen Alvikin.

- Kolmas sija oli ihan hyvä suoritus ja meillä on tosi hyvä joukkue, mutta pelaamme vähän ailahtelevaisesti. Parhaimmillaan olemme tosi hyviä ja huonoimmillamme tosi huonoja, ja viimeisellä kierroksella hävisimme kahdeksantena olevalle Lundille. Meillä on ollut tässä 1,5 viikkoa hyvää treeniaikaa ja mielestäni olemme löytäneet toisemme ihan hyvin ja innolla lähdemme puolivälieriin, myös kausina 2015-18 Norrköpingiä edustanut Pelander kertoo ennakkotunnelmistaan.

SBL Damin runkosarjassa Luleå oli murskaava häviten vain yhden ottelun ja Södertälje tuli lähes yhtä selvänä kakkosena. Sen jälkeen olikin tasaisempaa ja Norrköpingin ja Alvikin erotti runkosarjassa vain yksi voitto.

- Uskon mahdollisuuksiimme päästä pitkälle ja on kiva päästä pelaamaan Lotan Alvikia vastaan ensimmäisellä kierroksella. Meillä on aika erilaiset joukkueet ja meillä on aika iso joukkue eikä heillä ole niin paljon isoja pelaajia, Pelander arvioi tulevaa otteluparia.

Vesiluomalla ja Alvikilla vaihteleva runkosarja

Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelaavalla Lotta Vesiluomalla on ollut niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen kanssa hieman vuoristoratamainen kausi. Alvik voitti ensimmäiset kuusi peliään, jota seurasi kahdeksan ottelun tappioputki. Kuudesta viimeisestä runkosarjan ottelustaan se puolestaan voitti t viisi.

- Olemme olleet tällä kaudella liigan kuumin ja kylmin joukkue. Meillä oli alkukaudesta tosi pitkä voittoputki ja lähdimme maajoukkuetauolle sarjakärjestä. Sen jälkeen meille tuli tappioputki, joka kesti seuraavaan maajoukkuetaukoon saakka. Nyt meillä on taas pienimuotoinen voittoputki menossa, Vesiluoma käy läpi joukkueen runkosarjaa.

Lotta Vesiluoma pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vesiluoman mukaan aaltoliikkeelle on ollut vaikea löytää yksittäistä syytä.

- Joukkueemme rakennettiin tyhjästä ja alkukausi oli ehkä aikamoista ylisuorittamista ja kaikilla oli sellaista lisäbuustia sekä näyttöhalua. Sitten meille tuli vähän loukkaantumisia ja siinä tappioputken aikana kohtasimme paljon näitä kärkijoukkueita, ettei se aaltoliike ihan niin mustavalkoista ole. Menetimme myös parhaan piste- ja levypallopelaajamme kauden aikana. Olemme kuitenkin nyt parantaneet puolustuspäässä ja pystyneet ottamaan sitä kautta voittoja.

Omalta kohdaltaan Vesiluomalla on ollut kauden aikana hieman hakemista lähinnä vaihtuvan roolin takia.

- Alkuun oli vaikea löytää joukkueesta roolia, mutta yleisesti ottaen olen ollut siirtoon tyytyväinen ja kaikki on toiminut hyvin. Nyt roolini on ollut selkeämpi ja sitä kautta vastuutakin on tullut enemmän.

- Meillä on aika takapelaajapainotteinen joukkue ja kova kilpailu peliajasta ja olen pystynyt puolustuksellani ansaitsemaan peliminuutteja. En tiedä voidaanko puhua läpimurrosta, mutta hyvään suuntaan olen menossa.

Normaalisti ykköspaikkaan tottunut Vesiluoma on saanut kauden aikana totutella käytännössä kaikkiin pelipaikkoihin.

- Olen lähes aina pelannut ykköspointtina, mutta meillä on amerikkalaispointti ja minua on laitettu enemmän laitaan. En ollut siihen ihan tottunut. Meillä on aika pienikokoinen joukkue ja välillä olen joutunut stunttaamaan myös pelipaikoilla 4-5, kertoo Vesiluoma.

Vaikka Norrköping vei joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa, on Vesiluoma luottavainen omiensa mahdollisuuksista.

- Odottavat fiilikset pudotuspelien suhteen. Runkosarjassa oli kova taistelu sijoista 3-6 ja oli pieni pettymys, ettemme pystyneet nousemaan kotietuun.

- Norrköping on kova joukkue ja he ovat vielä vahvistuneet Sofialla. Ottelupari on mielenkiintoinen match-up, sillä Norrköping on kookkaampi joukkue, mutta samalla hitaampi. Paljon ratkeaa siinä miten pystymme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme ja pitämään vauhtia yllä, Vesiluoma arvioi lähtökohtia.

SBL Damin puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä.

 
18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Näytä lisää vastaavia