Seurauutisia #33: Feeniks Basketin esimerkki innoittaa muistuttamaan hyvästä katsomokäytöksestä

15.1.2020 08:21 Koripallon arvoihin ovat aina kuuluneet hyvät käytöstavat kentällä. Yhtä tärkeässä roolissa on myös hyvät käytöstavat pelikentän ulkopuolella katsomoissa ja kenttien laidoilla. Katsomossa oleva aikuinen toimii esimerkkinä jokaiselle nuorelle.

Vuodenvaihteeseen kuuluu usein uudenvuodenlupaukset. Tämän vuoden lupaus jokaisella koriskatsojalla voisi olla lupaus paremmasta katsomokäyttäytymisestä. Katsomoissa tulisi olla hyvä, kannustava ja turvallinen ilmapiiri.

Keskitytään jatkossakin katsomoissa pelaajien kannustamiseen tsemppaamalla pelaajia, annetaan valmentajien ohjeistaa ja opettaa pelaajia sekä erotuomareiden keskittyä omiin tehtäviinsä. 

Siinä missä koripallon arvoihin on kuulunut yli vuosisadan hyvät käytöstavat ja vastustajan kunnioittaminen kentällä, samaa odotetaan myös katsojilta. Haluamme käyttäytyä kunnioittavasti pelin kaikkia osapuolia kohtaan ja epäasialliseen käyttäytymiseen puuttuminen on jokaisen oikeus, jos sitä havaitaan.

Forssan Feeniks Basket, puheenjohtajansa Kirsi Ylösmäen johdolla, teetti jo syksyn 2019 aikana omalle seuraväelleen katsomosäännöt, jotka ovat olleet hänen luvallaan Koripalloliiton katsomon pelisääntöjen esimerkkinä. 

- Feeniks Basketin esimerkin innoittamana haluamme Koripalloliiton puolesta tarjota mallin ja dokumentin jokaisen jäsenseuramme käyttöön. Koripallon arvoihin ovat jo iät ja ajat kuuluneet hyvät käytöstavat kentällä, kuten vastustajan kunnioittaminen ja käsi ylös virheen merkiksi, kertoo Koripalloliiton Seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Strömberg.

- Yhtä tärkeässä roolissa on myös hyvien käytöstapojen merkitys myös pelikentän ulkopuolella katsomoissa ja kentän laidoilla. Tämä hieno seuraesimerkki kannattaa ottaa nyt kaikkien seurojen hyvien käytäntöjen kansioon, kiittelee Strömberg.

Voit ladata pelisääntöjen pohjan TÄSTÄ ja lisätä siihen oman seuran logon sille varattuun paikkaan ja laittaa sen jakoon seurasi sisällä katsomoihin. (Tallenna tiedosto omalle koneelle ennen muokkaamista: Lataa muodossa -> lataa kopio)

 
22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

21.9.2023 10:17 Seurauutinen

Seurauutisia #81: Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 26.9

Jälleen on aika kaivaa kaapeista seurapaidat, -pipot ja muut seuravärein varustetut kamppeet. Tiistaina 26.9. juhlistetaan syksyn kohokohdaksi noussutta seurapaitapäivää.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

16.3.2023 12:54 Seurauutinen

Seurauutisia #78: Koripalloliitto mukana lahjoittamassa liikuntavälineitä Ukrainaan

Koripalloliitto oli yksi lajiliitoista, jotka olivat mukana lähettämässä sodan keskellä eläville ukrainalaisille harrastusvälineitä.

10.2.2023 08:00 Seurauutinen

Seurauutisia #77: Olympiakomitea haastaa kansanedustajaehdokkaat edistämään liikuntaa ja urheilua

Suomen Olympiakomitea on julkaissut Liikettä Suomeen – liikunnan ja urheilun manifestin, johon on koottu liikunnan ja urheilun edistämisen tavoitteita seuraavalle hallituskaudelle. Kaikki eduskuntavaaliehdokkaat kutsutaan allekirjoittamaan manifestin tavoitteet. Allekirjoittaneiden liikuntaehdokkaiden lista julkaistaan Olympiakomitean nettisivuilla.

1.12.2022 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #76: SPORTTI-hankkeen verkkokurssi tutustuttaa nuorten digipelaamiseen

EHYT ry:n SPORTTI-hankkeen uusi verkkokurssi on suunnattu erityisesti kaikille lasten ja nuorten urheilun parissa toimiville valmentajille ja muille urheiluseuratoimijoille.

14.10.2022 12:47 Seurauutinen

Seurauutisia #74: Lisenssiwebinaari tarjosi tärkeää lisenssidataa seuroille

Webinaarissa käytiin läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä työstettyä jatkoanalyysia. Uutena osana lisenssidatasta on irrotettu Koripallon suosio lasten keskuudessa -osio.

20.9.2022 20:33 Seurauutinen

Seurauutisia #73: Pikkusudet-rieha liikutti 350 lasta Tikkurilan Urheilutalolla

Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.

13.9.2022 12:57 Seurauutinen

Seurauutisia #72: Syksyn Pirkka Street Basket -kiertue liikutti yhteensä 3850 koululaista

Syksyn 2022 Pirkka Street Basket -kiertue kiersi elo-syyskuun vaihteessa ympäri Suomen ja vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin kaikkiaan 15 pelipaikalla. Yhteensä mukana tapahtumissa liikkumassa oli 3850 koululaista.

Näytä lisää vastaavia