Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

6.4.2022 14:18 Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

Silja Viita pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

IK Eos jäi runkosarjassa niukasti pudotuspelien ulkopuolelle ollen runkosarjassa yhdeksäs. Joukkue taisteli pitkään pudotuspelipaikasta, mutta yhdeksästä viimeisestä ottelustaan se voitti vain yhden ja lopulta paikka kahdeksan joukossa jäi kolmen voiton päähän.

- Oli tietenkin pieni pettymys, ettemme päässeet pudotuspeleihin. Se jäi pienestä kiinni ja hävisimme sellaisia otteluita, jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Loppukaudesta peli ei oikein kulkenut, Viita kertaa kautta.

Viita kuului kaudella joukkueen luottopelaajiin. Peliaikaa kertyi keskimäärin yli 25 minuuttia ottelua kohden ja tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 10,0 pistettä, 5,6 levypalloa ja 1,7 syöttöä.

- Ihan hyvä ensimmäinen kausi ulkomailla. Tilastollisesti kausi ei ollut huono.

Ruotsin liigaa Viita piti hyvätasoisena ja tasaisena.

- Melkein kaikki joukkueet olivat aika lailla saman tasoisia eikä isoja eroja joukkueiden välillä ollut. Kaikki pystyivät voittamaan toisensa ja kauden aikana nähtiin paljon yllätysvoittoja. Tuomareilla soi pilli vähän herkemmin kuin Suomessa, Viita vertaillee.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viidalla ei ollut kauden aikana sopeutumisvaikeuksia kentällä tai sen ulkopuolella.

- Englantini on ihan hyvällä tasolla ja kentällä osasin kommentoida englanniksi, vaikka välillä alussa meinasikin termit tulla suomeksi.

- Tämä oli aika helppo askel mennä naapurimaahan pelaamaan ja osaan aika hyvin lukea ja kirjoittaa ruotsia, joten tuntui helpolta mennä lähelle. Seuraavaksi voisi olla vähän isompi askel.

- Kokonaisuudessaan kaudesta jäi hyvä fiilis. Meillä oli tosi hyvä joukkuehenki ja tulimme hyvin toimeen sekä kentällä että sen ulkopuolella eikä kauden aikana ei ollut mitään ylimääräistä draamaa.

Nyt kun Viidalla on ensimmäinen kausi ulkomailla takana, niin veri vetää ulkomaan kentille myös jatkossa. Todennäköisesti suunta on kuitenkin joku toinen kuin Ruotsin.

- Mielelläni pelaisin seuraavaksi jossain muualla. Haluan kokea eri maita ja kulttuureja. Italia, Espanja tai Saksa voisivat olla sellaisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, mutta en tiedä vielä missä kausi jatkuu.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia