Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

10.5.2022 10:05 Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

Sofia Pelander pelasi toisen kautensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

HTC sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja kohtasi puolivälierissä Panthers Osnabrückin. HTC:n pudotuspelitaival kuitenkin päättyi heti alkuunsa, kun joukkue hävisi suoraan kahdessa pelissä.

- Tiukka vääntö jo lähtökohtaisesti, ja harmittaa että hävittiin, sillä mielestäni meillä oli kaikki edellytykset voittaa. Voitimme heidät kolme kertaa kauden aikana, mutta samaan aikaan he pelaavat tosi hyvällä energialla ja heillä on hyvä sekä selkeä roolitus. Sellaista koripallo - ja urheilu ylipäänsä - joskus on. Ei voi olla kuin yksi voittaja ja välillä harmittaa, Pelander miettii pudotuspelisarjaa.

Vaikka kausi päättyi pettymykseen, niin kauteen mahtui myös positiivista, sillä Herne pääsi juhlimaan keväällä Saksan cupin voittoa.

- Totta kai harmittaa, kun putosimme sarjasta pois jo puolivälierissä ja hävisimme suoraan 0-2. Se oli siltä osin ehdottomasti pettymys. Samaan aikaan voi olla tyytyväinen, että voitimme cupin. Voitimme sen niin pienellä rotaatiolla ja se oli hieno saavutus. Mielestäni kaikkien pitää olla tosi ylpeitä siitä.

- Oli tosi ihana joukkue ja meillä oli harvinaisen hyvä joukkuehenki. Minusta tuntuu, että se auttoi meitä siihen cupin voittoon. Harmi vain, ettemme päässeet pudotuspeleissä pidemmälle.

Pelander pelasi toisen kautensa Hernessä ja piti sarjaa tänä vuonna kovatasoisempana ja tasaisempana kuin viime vuonna.

- Viime vuoteen verrattuna liigan taso nousi tosi paljon. Sarja oli tasainen ja hyvätasoinen tänä vuonna. Sarjassa oli 14 joukkuetta ja sinun pitää keskittyä tosi hyvin jokaiseen matsiin ja myös häntäpään joukkueet voivat päästä yllättämään. Viime hetkille saakka pudotuspelipaikoista käytiin tosi tiukkaa vääntöä.

Vaikka Herne sijoittui runkosarjassa neljänneksi, niin Pelanderin mukaan joukkueella oli kauden aikana omat ongelmansa.

- Kausi oli joukkueelta vähän ailahtelevainen. Meillä oli jonkin verran loukkaantumisia ja se vaikutti vähän pelirytmiin, kun porukkaa jäi pois ja tuli sitten takaisin.

Omalta kohdaltaan Pelanderin kausi sujui myös hieman ailahtelevaisesti. Alku- ja loppukaudesta hän sai hyvin vastuuta ja onnistumisia, mutta myös penkillä istuminen tuli hänelle tutuksi.

- Henkilökohtaisesti minulla oli kauden keskivaiheilla vähän peliaikaongelmia, mutta loppukaudesta osittain loukkaantumisten takia sain enemmän peliaikaa ja vastuuta, mikä oli tosi positiivinen ja kiva juttu. En kuitenkaan voi henkilökohtaisesti olla ihan tyytyväinen kauteen. Totta kai tavoitteena on aina saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja vastuuta heti kauden alusta asti.

Jatkosuunnitelmistaan Pelander ei osannut vielä hiiskua.

- Kaikki on vielä auki. Katsellaan.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia