Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

3.1.2024 20:07 Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

Jelani Towa ja Sudenpennut heitti Latvian kumoon 18-vuotiaiden poikien maaottelussa. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue otti päivän runsasnumeroisimman voiton Latviasta, kun Sudenpennut tassutteli 57-78 (24-40) -voittoon Audentesin urheilukoululla.

– Olemme tietysti iloisia avausvoitosta. Meillä oli pieniä vaikeuksia päästä pelin päälle alussa. Sitten saimme hyvän jakson läpi ensimmäisen erän lopun ja toisen alun, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi.

Sudenpennut vei noin viisiminuuttisen pätkän peräti 17-0.

– Runi tuli pääosin hyvän aktiivisen puolustuksen kautta. Hyvällä pallonpaineella Latvian pelin avaamiset olivat vaikeita. Siitä pääsimme juoksemaan. Hyökkäystehokkuus ei ollut ihan parasta mahdollista, mutta kuitenkin.

Ero repesi parhaimmillaan jo 27 pisteeseen kolmannella neljänneksellä, mutta Latvia sai kirittyä ennen päätösneljänneksen alkua vähän yli kymmeneen pisteeseen.

– Ehkä jalka nousi kaasulta puolustuksessa. Latvia näytti, että heti intensiteetin laskiessa, he ovat parempia. Heillä oli vielä koko kentän prässi, mistä menetimme palloa.

Sudenpentujen puolustus ryhdistäytyi viimeiseen kymmeneen minuuttiin: Latvia jäi 11 pisteeseen ja ero venyi jälleen yli kahdenkymmenen.

Suomelta edukseen erottui maajoukkuepeleissä mitattuna kokeneemman kaartin kolmikko Elmeri Abbey (13/8/6 syöttöä/4 riistoa), Jelani Towa (12/3) ja Olavi Suutela (17/7). Neljäntenä kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Samu Adler (10/3).

Latvian parhaat pistemiehet olivat yhdeksän pistettä mieheen heittäneet Emils Mucenieks ja Mārtiņš Kilups.

Latvia tullaan näkemään Suomen tapaan heinä-elokuun taitteessa Tampereella pelattavissa 18-vuotiaiden poikien EM-kisoissa 2024.

> Ottelutilastot


18-vuotiaat tytöt riistivät 20 kertaa ja juoksivat voittoon

Ella Sahuri nakuttu 13 pistettä. Kuva: FIBA Europe.

18-vuotiaiden tyttöjen ottelussa Sudenpennut nousi puoliaikaan mennessä keulille ja pääsi tuulettamaan 68-76 (33-34) -voittoa Latviasta.

Latvialaiset olivat valtaosan ensimmäisestä puoliajasta keulilla, kunnes Sudenpentujen loistava puolustuspeli kantoi hedelmää, eikä Latvia enää toisella puoliajalla päässyt tasatilannetta edemmäksi.

Kolmannen neljänneksen Suomen ero heilui viiden tuntumassa. Päätösneljänneksellä ero revähti jo parhaimmillaan 11 pisteeseen.

– Todella tyytyväinen meidän esitykseen. Meidän aktiivinen koko kentän puolustaminen viidellä pelaajalla ja rohkea tuplausten hakeminen näkyi vahvasti meidän pelaamisessa. Siihen olemme leirillä keskittyneet. Nopeisiin hyökkäyksiin lähteminen riistoista ja puolususlevypalloista oli myös hyvää. Olisimme voineet vielä huolellisemmalla viimeistelyllä tehdä tänään isommankin eron, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi.

Latvia sortui 28 menetykseen, joista peräti 20 oli Suomen riistoja. Sudenpennuille taas menetyksiä kertyi 19 kappaletta.

– Se on harvinaisen hyvä kombo, Hellman hymyili.

Riistoja erityisesti kertyi vauhdissa olleelle Ella Sahurille, joka keräsi nimiinsä 13 pistettä ja 6 riistoa.

– Ella pelasi nuoren maajoukkueuransa toistaiseksi parhaan pelin.

Suomelta kaksinumeroiset pistelukemat iskivät myös Tiia Talonen (11/7/4 syöttöä) ja Sohvi Saviniemi (11/6). Nicole Ogun (9/10) hoiti korinalustaa levypallojen lisäksi viidellä torjunnalla.

Latvian ykkönen oli 21 pistettä ja 6 riistoa tilastoinut Annija Brence.

> Ottelutilastot


16-vuotiailla tytöillä peli-ilme ja -rohkeus kunnossa

Anna Gardziella ja Suomi kaatoi joukkueena Latvian. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa Suomi meni johtoon ripeästi jo alkumetreillä ja voitti lopulta Latvian numeroin 74-81 (37-46).

Suomen johto oli parhaimmillaan 18 pistettä, mutta Latvia ei antanut periksi ja kiri eron yksinumeroiseksi pariinkin kertaan päätösneljänneksellä. Sudenpennut onnistui kuitenkin hoitamaan homman kotiin tiukassa paikassa.

– Kuulutimme ennen peliä peli-ilmettä ja -rohkeutta ja sitä me myös saimme. Hyökkäyspäässä se näkyi tehtyinä pisteinä, hyvillä prosenteilla, ja aktiivisena hyökkäyslevypallopelaamisena. Kääntöpuolena taas pieni yli-innokkuus ja menetyksiä tuli 38 kappaletta. Otan kuitenkin nuo menetykset kymmenen kertaa kymmenestä, jos rohkeus ja peli-ilme on tuollainen. Menetyksiä saadaan matkan varrella parannettua, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Puolustus oli todella aktiivista. Puolella kentällä vastustaja teki valtaosan pisteistä vapaaheittoviivalta. Virheitä tuli paljon, koska olimme liian aktiivisia. Mutta senkin otan mieluummin kuin passiivisuuden ja peruuttelun. Selkeä kehityskohde on levypallopelaaminen, mutta enpä muista kovinkaan montaa kertaa, ettei se olisi ensimmäisen pelin jälkeen ollut.

Kentän pistekuningatar oli Sudenpentujen Anna Gardziella (21/8/6 riistoa), joka otti vaikeina hetkinä parketin haltuunsa. Vauhdissa oli myös muun muassa Emili Melnikova (20/4/4 syöttöä). Erinomaisen pelin pelasi myös Aluel Machol (7/14/3 torjuntaa), joka oli Sudenpentujen iloisen peli-ilmeen ilmentymä.

Latvian pistekolmikko oli Marta Plorina (16/6), Mila Luzgina (14/4) ja Maija Aploka (14/4/6 syöttöä).

> Ottelutilastot


16-vuotiaat pojat kamppailivat loppuun asti

Päivän ainoa tappio koitui Suomen 16-vuotiaille pojille, kun Latvia oli parempi loppunumeroin 88-79 (45-40).

Latvia nappasi johtoaseman itselleen lopullisesti jo ensimmäisen neljänneksen lopussa ja karkasi pahimmillaan jo 18 pisteeseen päähän päätösneljänneksellä. Sudenpennut onnistui kirimään eron vielä viiteen kalkkiviivoilla, muttei sen lähemmäksi.

– Kolmannen ja neljännen erän alut olivat meille murheellisia. Positiivinen signaali oli, ettei luovutettu. Kamppailimme suoraselkäisesti loppuun asti, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.

– Tämä oli esitys, jonka varaan on mahdollista rakentaa. Kaaren puolustamisessa on omat haasteensa. Jos ei pelaa maksimaalisella yrityksen tasolla, niin aiheuttaa itselleen haasteita. Kun taas pelaa maksimaalisella, niin se riittää.

Suomen pistekolmikon muodosti Andrej Pavlovic (24/11), Lasse Sellman (18/5) ja Benjamin Passila (11/7/6 syöttöä). Kentän pistekuningas oli kuitenkin Latvian Ricards Aizpurs, jonka saldo oli 26 pistettä ja 7 levypalloa.

> Ottelutilastot


Suomen pelit jatkuvat huomenna torstaina, kun vastaan tulee kotijoukkue Viro.

 
5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

3.1.2019 20:45 Sudenpennut

Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

Näytä lisää vastaavia