Susijengi Rising Stars esitti yli 1000-päiselle yleisölle aktiivisuuttaan ja urheilullisuuttaan – Latvia kaatui Thomas Tumban ja Miro Littlen johdolla

19.6.2023 21:04 Urhea-hallin korirenkaat taipuivat, kun Susijengi Rising Stars esitteli koko kokoonpanonsa voimin urheilullisuuttaan. Vahvasti puolustanut Suomi nappasi voiton Latvian haastajamaajoukkueesta 79-66 (42–29). Susijengi Rising Stars kohtaa turnauksen päätösottelussa keskiviikkona Viron.

Thomas Tumba ihastutti kotiyleisöä Urhea-hallissa monipuolisilla otteillaan. Kuvat: Ville Vuorinen

Miro Littlen riisto ja donkki sai 1011-päisen yleisön nousemaan penkeistään. Littlen (17/2/4/3 riistoa) suoritus vei Susijengi Rising Starsin 67–47-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia.

Upeasti puolustanut Suomi ei antanut viimeisillä minuuteilla vieraille mahdollisuutta, vaan Severi Kaukiaisen (9/3/4) loppua kohden kuumentunut käsi piti vieraat kurissa.

- Ihan törkeän siistiä pelata tällaiselle yleisölle. Hienoa, että näin paljon porukkaa tuli paikalle – oli ajoittain todella hyvä tunnelma, kun saatiin hyvää henkeä, niin se kuului myös katsomossa, Kaukiainen kiitteli faneja.

- Ajoittain oli todella hyvä intensiteetti ja energia kentällä. Emme ihan saaneet ehjää 40 minuuttista aikaiseksi. Kesän eka peli ja aika vähän tapahtumia yhdessä, joten se on tässä vaiheessa vielä ihan ymmärrettävää, Kaukiainen jatkoi.

Vaikka vieraat vetivät loppuminuuteilla vielä 9–0-runin nousten 11 pisteen päähän kaksi minuuttia ennen loppua, Lassi Nikkarisen (3/2/4) onnistunut kolmen pisteen heitto mursi vastustajan selkärangan lopullisesti. Susijengi Rising Stars nappasi voiton lukemin 79-66.

- Näimme paljon niitä asioita, joita treenattu kesäkuun alusta asti. Hyökkäyksessä keskityttiin siihen, että pelataan yhdessä ja se toimi aika hyvin tänään: pallo liikkui, luotimme toisiimme ja saimme helppoja koreja, eli ihan susipelin perusteita. Suomalainen maajoukkuekoris perustuu koko kentän puolustamiseen, silloin kun siinä onnistutaan, niin olemme vahvoilla ja tänään onnistuimme, Suomen päävalmentaja Hanno Möttölä avasi.

Onnistunut kaukoheittopeli avasi lukkoja

Yleisö pääsi nauttimaan upeasta koripalloillasta, jossa kotijoukkue esitti toinen toistaan hienompia suorituksia.

Fede Federiko (5/5/3r/2t) huudatti yleisöä jo ensimmäisessä puolustuksessa lakaisemalla latvialaisyrityksen tylysti parkettiin. Federikon jatkuva uhka puolustuskorilla sai vieraiden olon epämukavaksi.

Federiko Federikon ulottuvat kädet aiheuttivat päänvaivaa latvialaisille. Kuva: Ville Vuorinen

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat vähäkorisia, ja Latvia puolusti oman korinsa läheisyydessä tarkasti. Suomi onnistui kaaren takaa avauskympillä viidesti, kun Thomas Tumba (15/4) osui kahdesti ja Aatu Kivimäki, Miro Little sekä Touko Tainamo puolestaan kertaalleen.

- Thomas Tumba näytti ensimmäisessä aikuisten maaottelussa sitä osaamista, mitä häneltä löytyy niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Hän on mennyt Joensuussa huimin harppauksin eteenpäin, Möttölä kommentoi suojattinsa esitystä.

- Tänään oli fyysinen matsi korin alla, vastustaja oli isompi, mutta me olimme nopeampia ja liikkuvampia. Leirin ensimmäisestä päivästä asti on tehty selväksi, että 1vs1 pitää pärjätä, ja tänään onnistuimme siinä hyvin, 15 pistettä heittänyt Thomas Tumba kommentoi ottelun tauottua.

Vahva toinen puoliaika toi voiton

Toisella jaksolla Suomi pääsi juoksemaan kenttää yhä paremmin. Miro Littlen onnistunut kolmen pisteen heitto nopean hyökkäyksen päätteeksi vei kotijoukkueen 27–20-johtoon ja Latvian aikalisälle, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia.

- Ottelu alkoi kääntyä, kun Perttu Blomgren tuli sisään ja käänsi puolustuksen intensiteetin, jota Miro Little jatkoi. He asettivat standardin, jota muiden oli helppo seurata ja se kantoi loppuun saakka, Möttölä kertasi.

16 minuuttia pelannut Miro Little oli tehokas heittämällä isäntien korkeimman pistesaaliin, 17 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen aktiivinen takapelaajien puolustaminen tuotti vaikeuksia Latvialle ottelun edetessä. Korisliigan Vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren aiheutti rutkasti vaikeuksia Latvian takamiehille aggressiivisella puolustuspelaamisellaan.

- Meillä on laittaa monta jätkää painostamaan takamiehiä koko kentällä, se on meidän vahvuutemme. Huomasi, että vastustajan takamiehet alkoivat väsymään – jos meiltä joku väsyy, niin uutta miestä voi heittää tilalle, tiukasti raatanut Kaukiainen summasi.

Suomi jatkoi tarkkaa kaukoheittopeliään toisella puoliajalla, kun Tumba ja avauspuoliajalla heittonsa kanssa tuskaillut Jacob Grandison (9/6/3) osuivat tauon jälkeen vieden Suomen jo 13 pisteen karkumatkalle kolmannella neljänneksellä.

Isännät eivät päätöskympillä päästäneet väsytettyä Latviaa enää antamaan viimeistä iskua, vaan huolellisesti hyökänneet isännät nappasivat voiton 79–66.

Ottelutilastot >

Susijengi Rising Stars kohtaa keskiviikkona turnauksen päätösottelussa Viron haastajamaajoukkueen. Urhea-hallissa pelattava ottelu käynnistyy klo 18:30. Turnaukseen ei myydä lippuja ovelta, tapahtumassa ainoastaan ennakkolipunmyynti. Turnauksen lipunmyyntiin täältä.

Susijengi Rising Stars -turnauksen otteluaikataulu 19.-21.6.

• Ma 19.6. klo 18.30 Susijengi Rising Stars – Latvian haastajamaajoukkue 79-66
  • Ti 20.6. klo 16.30 Viron haastajamaajoukkue – Latvian haastajamaajoukkue
  • Ke 21.6. klo 18.30 Susijengi Rising Stars – Viron haastajamaajoukkue

Ottelut pelataan URHEA-hallissa Helsingin Mäkelänrinteessä.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 12:25 Susijengi

Susijengi avaa olympiakarsintakesänsä eksoottista vierasta vastaan Espoo Metro Areenalla

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.