Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

26.5.2015 Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Ranskaan Susijengin tueksi EM-kisoihin lähteville alakoululaisille järjestetään koulu, jossa pienet Susijengi-fanit voivat tehdä lomalle saadut koulutehtävänsä. Koulurakennuksena toimii Maison des Relations Internationales de Montpellier -rakennus.

Koulutus ja kouluttautuminen ovat tärkeitä Susijengille, Koripalloliitolle ja niiden yhteistyökumppaneille. Kun Susijengi-faneihin kuuluu vielä paljon lapsiperheitä, käynnistyi Montpellierin ainutlaatuinen Pikkusudet-kouluhanke.

Idyllinen Montpellier Välimeren rannikolla toimii Susijengille EM-kisakaupunkina ensi syyskuussa. Kuvat: Montpellierin kaupunki & Elämysmatkat.

Ainutlaatuisen Pikkusudet-koulun takana ovat idean synnyttäjä, Kisakallion Urheiluopisto sekä Suomen Koripalloliitto sekä Koripalloliiton kumppaneina toimivat Kesko ja Bonnier.

Pikkusudet-koulussa opettajana toimii kokenut suomalainen luokanopettaja, kasvatustieteiden maisteri Laura Suonranta Espoosta. Oppituntien sisällöt rakentuvat jokaisen oppilaan omien oppiaineiden ja opetussuunnitelman ympärille ja oppitunneilla tehdään oppilaan omasta koulusta saatuja tehtäviä. Omien oppiaineiden lisäksi Pikkusudet-koulussa opiskellaan mm. taito- ja taideaineita sekä työskennellään nykyaikaisilla Microsoftin Surface 3 –tablettikoneilla. Lisäksi Pikkusudet-koulun oppilaat pääsevät tutustumaan paikallisen ranskalaisen koulun toimintaan ja ranskalaiseen kulttuuriin.

- Olemme koripallon parissa aina painottaneet nuorille koulunkäynnin merkitystä. Pikkusudet-koulu Montpellierissä on paitsi ainutlaatuinen myös mielenkiintoinen kokeilu. Näimme viime vuonna MM-kisoissa Bilbaossa paljon perheitä. Nyt kisafaneiksi lähtevät lapset voivat hoitaa kouluvelvollisuutensa aamupäivällä ja hurrata rauhassa iltapäivällä Susijengille, kertoo Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Pikkusudet-koulun onnistumisen mahdollistaa myös Montpellier Méditerranée Métropole sekä Montpellierin kaupunki, joka tarjoaa koulutilan käyttöön upeasta historiallisesta Maison des Relations Internationales -nimisestä rakennuksesta kaupungin keskustassa. Rakennuksesta käsin hoidetaan kaupungin kansainvälisiä asioita sekä järjestetään kansainvälisiä tapahtumia, näyttelyitä ja vastaanottoja. Montpellierin kouluvirasto on mukana projektissa tarjoten mahdollisuuden tavata paikallisia opettajia ja koululaisia.

Pikkusudet-kouluun voi ilmoittautua kuka tahansa Montpellieriin faniksi matkaava 1-6 -luokkalainen lapsi huoltajansa toimesta. Pikkusudet-koulu on koululaisille ilmainen ja toteutetaan neljänä päivänä (7.-10.9.2015) niin, että kunakin päivänä koulupäivän pituus on neljä oppituntia klo 9-13 välisenä aikana. Susijengin ottelut pelataan Montpellierissä pääsääntöisesti klo 15 alkaen (paikallista aikaa).

Kesko on yhteistyössä mukana tarjoten Pikkusudet-koululaisille välipalan kunakin koulupäivänä. Koripalloliitto ja Keskon päivittäistavarakauppa aloittivat vuodenvaihteessa laajamittaisen vastuullisuusyhteistyön, joka tähtää lasten liikunnan edistämiseen. Osapuolet käynnistävät yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa Pikkusudet-koriskouluja ja elämyksellisiä Pikkusudet-riehoja ympäri Suomen ensi syksystä lähtien. Toukokuussa maata on kiertänyt Pirkka Street Basket –kiertue järjestämässä alakoululaisille katukoristapahtumia.

Suomessa kirjoja WSOY:n, Tammen ja Johnny Knigan nimien alla kustantava Bonnier on yksi Pikkusudet-koulun mahdollistavista tahoista. Bonnier on aiemmin kustantanut mm. maajoukkueen matkan Euroopan huipputasolle kertovan Susijengi-kirjan ja lahjoittanut Kisakallioon kirjakokoelman, josta sadat Kisakalliossa vuosittain leireilevät nuorten maajoukkuepelaajat pääsevät leiriensä aikana nauttimaan. Kisakallion Urheiluopistolla sijaitsee koripallomaajoukkueiden harjoituskeskus, viime vuonna avattu Susi Training Center. Kisakallio on myös aktiivisesti mukana antamassa osaamistaan Kisakalliossa järjestettävien valmentaja-, ohjaaja- ja erotuomarikoulutuksien kehittämiseen.

- Idea koulusta Montpellieriin syntyi spontaanisti. Se on yltiöpäisyydessään linjassa sen kanssa miten Susijengi on lähtenyt kohtaamaan haasteita. Samalla se sopii erinomaisesti sekä meidän että koripallon arvomaailmaan, jossa koulutusta ja kouluttautumista arvostetaan. Pikkusudet-koulu on vankka kannanotto välittämisen puolesta, kommentoi kouluidean isä, Kisakallion vauhdikas markkinointijohtaja Harri Hollo.

Susijengi osallistuu Montpellierissä kolmansiin peräkkäisiin EM-kisoihinsa. Alkusarjan otteluissa Suomi kohtaa 5.-10.9. Ranskan, Israelin, Venäjän, Bosnia-Hertsegovinan ja Puolan.

Vielä matkoitta oleville muistutuksena, että Koripalloliiton yhteistyökumppaneilla Elämysmatkoilla ja 3 Step IT:lla on käynnissä 30.5. saakka yhteistyökampanja: kaikki EM-kisamatkat -200€ ja kaupan päälle liput Suomi-Ukraina -maaotteluun, Helsinkiin 28.8.

Ilmoittautuminen Montpellierin Pikkusudet-kouluun: Kisakallion nettisivut

Henkilöt

 
10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

14.3.2013 13:00 EM-kilpailut

Yle näyttää Suomen ottelut koripallon EM-kisoista

Yleisradio on hankkinut oikeudet koripallon EM-kisoihin. Yle näyttää Sloveniassa 4.-22.9.2013 pelattavasta EM-lopputurnauksesta valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan kaikki Suomen ottelut sekä EM-finaalin. Ylen panostus koripalloiluun näkyy jo tänään, kun TV1-kanava televisioi Joensuun Katajan EuroChallenge-puolivälieräottelun.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

Näytä lisää vastaavia