Tahvanainen ja Palmi tykittivät Susijengin kolmanteen perättäiseen voittoon

7.9.2018 22:23 Tampereen Pyrinnöstä ponnistava Topias Palmi löi alkutahdit heittämällä 13 pistettä avausneljänneksellä ja vasta 18-vuotias HNMKY-kasvatti Ville Tahvanainen oli silkkaa liekkiä loppuhetkillä, kun Susijengi jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Latvian Riiassa 84-86 (42-49).

Ville Tahvanainen oli silkkaa liekkiä Riian perjantai-illassa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Valokeila siirtyi kesäkuun viimeinen päivä 18 vuotta täyttäneeseen ja viikko sitten ensimmäisen miesten maaottelunsa pelanneeseen Ville Tahvanaiseen kolmannen jakson puolivälissä, kun jengin peliä johtanut Jamar Wilson (0/2/8 syöttöä) joutui kolhun seurauksena pelin tiimellyksestä sivuun.

Susijengi-debyytissään Tahvanainen jäi pisteittä, mutta Riian riehakkaassa perjantai-illassa Helsingin NMKY:n kasvatti ei ujostellut – 24 pistettä, joista kuusi ratkaisevaa pelin viimeisen minuutin ja 24 sekunnin aikana Olympiakosissa Euroliigaa pelaavan Janis Strelnieksin vartioinnissa.

Kun Tahvanainen upotti 1-1-tilanteesta heittämällään röyhkeällä kolmosella Susijengin 77-83-johtoon vain 46 sekuntia ennen loppua, jopa kaiken nähnyt päävalmentaja Henrik Dettmann intoutui riehakkaisiin brassituuletuksiin.

- Ihan huikeat fiilikset, mutta ennen kaikkea siitä, että saatiin vierasvoitto tiukassa matsissa, Tahvanainen puhalteli ottelun jälkeen.

- Jos valmentaja antaa luottamusta peliminuuttien muodossa, pelaajan on osoitettava olevansa luottamuksen arvoinen ja annettava kaikkensa kentälle.

Susijengi kohtaa ensi viikon torstaina Espoossa Bosnian. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Laaja rotaatio ratkaisi: Murphy, Jantunen, Kanervo…

Jos pelin loppumetreillä otsikoihin nousi Ville Tahvanainen, oli ottelun alku puolestaan silkkaa Topias Palmi show’ta.

Neljännen miesten maaottelunsa pelannut "Tasanteen kanuuna" nautiskeli avausneljänneksellä hulppeat 13 pistettä, kun Susijengi petasi itselleen kymmenen pisteen johdon, jota Latvia ei saanut koko ottelun aikana kurottua umpeen. Palmi keräsi 28 peliminuutissa 18 pistettä.

- Lähdimme keskittymään omaan tekemiseen kuten kahdessa aikaisemmassakin maaottelussa, ja siitä seurasi hyvää. Meillä on hyvä pelisysteemi, jolla pystymme tuottamaan vastustajalle kaikennäköisiä ongelmia, Palmi kuittasi oman osuutensa.

"Tasanteen kanuuna" Topias Palmi rallatteli 13 pistettä avausneljänneksellä. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Ja kuten aiemminkin tänä kesänä, Susijengi antoi osviittaa pelaajamateriaalinsa leveydestä.

Antti Kanervo (9/1) hiipi jälleen skriinien takaa heittopaikkoihin ja upotti kolme kolmostaan mitä tärkeimmillä hetkillä aina Latvian päästessä tuntumaan. Koripalloilevan Murphyn veljessarjan keskimmäinen, 206-senttinen Alex Murphy (10/3), puolestaan häikäisi monipuolisuudellaan puolustamalla kaikkia pelipaikkoja pelinrakentajasta isoon laituriin, ratkaisemalla läheltä ja kaukaa – ja tuomalla jopa palloa ylös.

Pelin viimeisillä sekunneilla Murphyn sivurajasyöttö ei löytänyt Topias Palmia, mutta Murphy hyvitti syöttöhassinsa paimentamalla Latvian päätöshyökkäyksessä kotijoukkueen ykköspyssyn Janis Strelnieksin (18/3/4 syöttöä) huonoon heittopaikkaan.

Alex Murphy osoitti monipuolisuutensa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Tuukka Kotti (3/3) väläytteli vanhaa pelituntumaansa ensimmäisessä maaottelussaan sitten helmikuun, Matti Nuutinen (5/3/4 riistoa) toi kovuutta kentälle ja Tahvanaisen tavoin 2000-luvulla syntynyt Mikael Jantunen (9/6) laittoi taas kerran kroppansa likoon joukkueen edestä ja etsiytyi kerta toisensa jälkeen mystisesti sinne, missä pallokin liikkui.

Tuovi: ”Kiitettävät paperit”

Susijengin apuvalmennuskaartin luottomies Lassi Tuovi oli yhtä hikeä ja hymyä taiston tauottua. Sinivalkoiset pysyivät kuskin paikalla läpi pelin, eikä edes Wilsonin kolhu saanut peliotetta herpaantumaan.

- Taas saatiin peliämme kehitettyä. Muutimme kokoonpanoja ja viisikoita jälleen kerran ja penkiltä tuli aina tuoretta jalkaa kentälle, jotta pystyimme pitämään vaihdot lyhyinä ja intensiteetin korkealla. Ensi viikolla saadaan taas muutama jätkä lisää, Tuovi hehkui.

Ville Tahvanaisen ja Topias Palmin show sai Tuovin pyörittelemään päätään.

- Kiitettävät paperit. Siellä oli Olympiakosin miehet Janis Timma ja Janis Strelnieks vastassa, ja suoritus oli tällainen. Ei tuota parempaa voi pyytää.

Kotiinpaluun jälkeen Susijengi aloittaa valmistautumisensa ensi torstain jatkokarsintaotteluunsa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

- Pelimme on kehittynyt, terveystilanteemme on hyvä ja olemme kaiken lisäksi voittaneet otteluita, mikä on tärkeä elementti. Olemme aikataulussa, Tuovi summasi.

- Kerätään halli täyteen, yleisö pitää hirveää mökää ja kaadetaan Bosnia yhdessä, niin ollaan taas askel lähempänä Kiinan MM-kisoja, päätti Topias Palmi.

Antti Kanervon tähtäin oli jälleen kohdallaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Latvia – Suomi 84-86 (17-27, 42-49, 58-67), miesten maaottelu, Riika (Latvia) 7.9.2018

Suomi: Ville Tahvanainen 24/5, Topias Palmi 18/3, Alex Murphy 10/3, Mikael Jantunen 9/6, Antti Kanervo 9/1, Matti Nuutinen 5/3/4 riistoa, Shawn Huff 5/1, Tuukka Kotti 3/3, Carl Lindbom 2/0, Juho Nenonen 1/1, Jamar Wilson 0/2/8 syöttöä, Matias Ojala, Anton Odabasi.

Latvia: Janis Strelnieks 18/3/4 syöttöä, Martins Meiers 12/10/3 syöttöä, Armands Skele 12/4, Janis Timma 12/3/5 syöttöä/4 riistoa.

Ottelutilastot: Latvia – Suomi

 
26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

25.8.2023 14:24 Susijengi

Australia näytti mestarin elkeitä MM-avauksessa

Suomalaisyleisö rokkasi, Australian pelaajat kiukuttelivat ja Susijengin johto kasvoi parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen perjantain MM-avausottelussa. Sen jälkeen olympiapronssimitalisti Australia oppi virheistään, valjasti odotetut aseensa käyttöön ja karkasi 72–98 (40–45) -voittoon.

16.8.2023 21:40 Susijengi

Susijengi sai Latvialta kyytiä MM-kenraalissaan

Lauri Markkasta lepuuttanut Susijengi löi tukevat alkutahdit MM-kenraalissaan Latviaa vastaan Riiassa, mutta siihen joukkueen ilonaiheet jäivätkin. Latvia alkoi viritellä karkumatkaa jo ottelun toisella jaksolla ja ampaisi Susijengiltä karkuun kolmannella jaksolla Dairis ja Davis Bertansin ratkaisuilla. Loppulukemat merkittiin Latvialle 94–57 (39–32).

14.8.2023 22:03 Susijengi

Liettua revanssivoittoon sisukkaasta Susijengistä

Susijengi oli jo lähellä vainuta toisen perättäisen voittonsa Liettuaa vastaan maanantai-iltana Klaipedan hallin hiidenpadassa. Päätösjakson keskivaiheen musta pariminuuttinen takasi kuitenkin Liettualle 84-80 (45-43)-kotivoiton erinomaisella ilmeellä pelanneesta ja joka pallosta taistelleesta Susijengistä.

9.8.2023 21:40 Susijengi

Sisulla, ei tyylipisteillä: Susijengi karisti sinnikkään Viron kannoiltaan

Susijengin hyökkäyspelissä oli keskiviikkoiltana enimmän osan ottelusta käsijarru päällä, mutta tauolla rutkasti parantunut joukkuepuolustus ja leveästä rotaatiosta pelin loppuhetkillä löytyneet ratkaisijat takasivat Susijengille 86–80 (46–50) -voiton Virosta 5945-päisen kotikatsomon edessä.

Näytä lisää vastaavia