Universiadijoukkueen kapteeni Elina Koskimies Espanjan kakkossarjan Ibaizabaliin

15.7.2019 13:09 Kesän universiadijoukkueen kapteeni Elina Koskimies, 22, siirtyy neljän Americanissa vietetyn yliopistovuoden jälkeen Espanjan kakkossarjaan ammattilaiseksi. Koskimiehen uusi osoite on galdakaolainen GDKO Bizkaia Ibaizabal.

Elina Koskimies siirtyy neljän yliopistovuoden jälkeen Espanjaan ammattilaiseksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Wartti Basket -kasvatti siirtyi Tapiolan Hongasta NCAA-parketeille kaudeksi 2015/16 ja on viettänyt rapakon takana Americanin yliopistossa viimeisen neljä kautta. Koskimies pääsi jo tulokaskaudellaan isoille minuuteille ja seniori-kaudellaan hän pelasi keskimäärin vajaat 33 minuuttia 10,7 pisteen ja 3,8 levypallon keskiarvoilla.

– On hienoa, että minulle aukesi mahdollisuus päästä ulkomaille ammattilaiseksi. Neljä vuotta jenkeissä kasvatti paljon ihmisenä ja pelaajana, mutta nyt on kiva palata takaisin    Eurooppaan ja eurooppalaiseen pelityyliin. Espanja on todella hyvä koripallomaa, joten odotan jo innolla ensi kautta ja sen tuomaa kokemusta, Koskimies kommentoi.

Koskimies tunnetaan erinomaisena heittäjänä, jonka vapaaheittoprosentti 93,3% majaili läpi hänen viimeisen NCAA-kauden koko Yhdysvaltojen yliopistosarjan kärkikymmenikössä.

– Meillä on kasassa kilpailukykyinen joukkue ja tavoitteena on paras mahdollinen sijoitus. Valmentajan mukaan kamppailu sarjan kärkipaikoista tulee tällä kaudella olemaan kovaa, mutta lähdemme taistelemaan kaikesta.

Koskimies pelasi ensimmäisen kerran Susiladiesissa jo vuonna 2014. Kuvassa Koskimies johtaa Suomen hyökkäystä EM-karsinnoissa 2014 Saksaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

– Henkilökohtaisena tavoitteena ensi kaudella on tottua taas eurooppalaiseen koripalloon ja, totta kai, mennä eteenpäin pelaajana. Pitkällä tähtäimellä tavoitteeni on päästä pelaamaan Euroopan huippusarjoissa, mutta myös nauttia jokaisesta kokemuksesta ja siitä, mitä koripallo minulle antaa.

Koskimiehelle on kertynyt runsaasti edustuksia Suomen paidassa. Nuorisomaajoukkueissa hän on pelannut 58 ottelua, haastajamaajoukkueessa kuusi ja naisten maajoukkueessa jo 16 kappaletta. Susiladiesin päävalmentaja on tyytyväinen suojattinsa siirtymisestä Espanjaan.

– Elina on monipuolinen, pystyy pelaamaan monia paikkoja molemmissa päissä kenttää, erittäin älykäs ja todella kova heittäjä. Elinan rooli Susiladiesin seuraavan askeleen ottamisessa on iso ja tämä sopimus on hyvä askel Yhdysvaltojen vuosien jälkeen, Salminen kommentoi.

Henkilöt

 
1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

Näytä lisää vastaavia