Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

5.6.2023 15:14 Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Espanjassa Bembibren joukkueessa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Edelliskaudella Bembibre varmisti sarjapaikan päätöskierroksella, mutta tällä kaudella joukkue taisteli pääsystä pudotuspeleihin jääden vain voiton päähän kauden loppuhuipennuksesta.

- Tosi hyvä kausi ja samalla historiallinen seuralle. Meillä oli mukava joukkue ja kemiat toimivat hyvin. Jäimme voiton päähän pudotuspeleistä ja se oli hieno suoritus joukkueelta. Tietenkin se jäi vähän harmittamaan, että pääsy pudotuspeleihin oli niin lähellä, mutta sieltä olisi sitten tullut vastaan sarjan huippujoukkueita, joita on vaikea voittaa pudotuspelisarjassa, Pirttinen arvioi mennyttä kautta.

Pirttinen kuului joukkueen luottopelaajiin pelaten lähes 16 minuuttia ottelua kohden 4,5 pisteen ja 1,6 levypallon keskiarvoilla. Joukkueessa pelasi myös Anniina Äijänen, joka niin ikään oli isossa roolissa joukkueessa.

- Kokonaisuutena jäi positiiviset fiilikset niin joukkueen osalta kuin henkilökohtaisestikin. Ja oli kiva, kun Anniina pelasi samassa seurassa, niin sai jakaa hänen kanssaan tämän hyvän kauden.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aiemmin urallaan Saksassa, Islannissa ja Slovakiassa pelannut Pirttinen vietti ensimmäisen kautensa Espanjassa. Hän nautti pelaamisesta kovassa sarjassa.

- Kliseisesti sanottuna sarja oli fyysinen ja nopea. Joukkueet pelasivat fiksusti ja piti yrittää lukea vastustajan peliä. Se oli itselleni hieman uusi kokemus, mutta pidin siitä.

- Espanjan liiga on tosi kova ja varmasti tämä kasvatti erilaisia juttuja. Tältä kaudelta jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen.

Pirttinen kuuluu myös Susiladiesin luottopelaajiin. Maajoukkue siirtyi uusiin käsiin, kun Ilkka Palviainen otti joukkueen ohjat ja Pirttinen odottaa innolla mitä tuleman pitää maajoukkueen suhteen.

- Jatkamme sitä hyvää työtä mitä olemme aloittaneet ja pyrimme jatkamaan kehittymistä. Uusi päävalmentaja on minulle uusi tuttavuus ja on mukava katsoa miten homma lähtee toimimaan.

Veera Pirttisen kauden tilastot

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

Näytä lisää vastaavia