Vuoden 2020 korisalumnit valittu

22.1.2021 07:14 Historiallisen ensimmäisen alumnivuoden kunniaksi aloitettiin perinne palkita kiertopalkinnolla alumnitoimintaa edistäneitä henkilöitä. Vuoden 2020 korisalumnit ovat Pirta Mikkola ja Mikko Simon.

Vastedes vuosittain jaettavan kiertopalkinnon saavat koripallon alumnitoimintaa merkittävällä tavalla edistäneet henkilöt. Aktiivinen alumnivuosi 2020 oli koko toiminnan käynnistymisvuosi, johon Koripallomuseo sai mm. Opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja Amerin kulttuurisäätiöltä tukea. Tällä tuella erityisesti kehitettiin myös mentoriohjelmaa, jossa moni koripallon parissa oleva onkin jo saanut apua niin koripallouralle kuin siviilityöurallekin. Vuonna 2019 ensi kertaa julkaistu koripallolehti Ribari toteutettiin korisalumnien avulla kahdesti kuluneen vuoden aikana.

Pirta Mikkola on ollut keskeisessä roolissa graafikkona ja taittajana alumnien toteuttaman Ribari-lehden työryhmässä. Pirta on uurastanut kymmeniä tunteja jokaisen lehden aikaansaamiseksi. Hän oli myös yksi tärkeä taustatekijä alumnien toteuttamassa Basket & Popcorn -lähetyksessä toukokuussa (katso lähetys).

- Olen erittäin iloinen tästä valinnasta. Koripallo on antanut minulle niin paljon ihania ystäviä ja mieleenpainuvia elämyksiä, että koen luontevana antaa sille myös takaisin. Työni Ribari-lehden AD:na ja taittajana on hyvä tapa osoittaa rakkauteni koripalloa kohtaan. On hienoa päästä jakamaan vuosien varrella kertynyttä ammattitaitoani koripallon hyväksi. Myös vanhemmiltani saatu esimerkki yhteisen hyvän eteen tekemisestä motivoi minua paljon, kertoo Mikkola.

- Ribaria on nyt tehty kolme numeroa. Toivottavasti se pysyy jatkossakin vahvana osana koripallon alumnitoimintaa ja ennen kaikkea tärkeänä historiatietojen kerääjänä. Mahtavaa olisi, jos saataisiin kaikki Suomessa pelaavat joukkueet mukaan tukemaan Ribaria ja tietysti myös yksityishenkilöt ja yrityksetkin. Yhdessä saamme paljon aikaan!

 

Mikko Simon oli mukana oma-aloitteisena ja aktiivisena toimijana niin alumnitoimintaa suunnittelevassa työryhmässä kuin mentoriohjelmassa. Mikon markkinointi- ja viestintäosaaminen oli arvokas lisä starttikaudella uusia näkökulmia tuoden alumniuteen. Hänen esimerkillinen otteensa mentoriohjelmassa johti positiivisiin tuloksiin mentoripariensa kanssa. Lue Mikon ja Vilma Kesäsen kokemuksista mentoriparina TÄSTÄ.

- Todella mukava piristys kuulla valinnasta! Takaisin antaminen ja toisten tukeminen ovat perusarvoja, jotka opetettiin minulle kotona jo lapsena, ja toivottavasti voin omalla työllä motivoida muita mukaan toimintaan, Simon heittää palloa eteenpäin.

- Mielestäni aloitusvuosi oli onnistunut, varsinkin vallitseva Korona-tilanne huomioon ottaen. Mentorointiohjelma käynnistyi hienosti, ja alumniyhteisön rakentaminenkin on päässyt hyvin alkuun. Nyt tarvitaan vain entistä suurempaa joukkoa mukaan viemään viestiä eteenpäin ja tuomaan konkretiaa seuratasolle toimintaan!

Korisalumniyhteisö koostuu niistä motivoituneista korisihmisistä, joille laji on antanut paljon ja jotka haluavat antaa lajille takaisin. Korisalumniverkosto on auki kaikille niille, jotka ovat olleet mukana suomalaisessa koripallossa, ja joilla on halu vaikuttaa lajiyhteisön piirissä jatkossakin. Get back in the game! LUE LISÄÄ JA LIITY YHTEISÖÖN!

- Alumnitoiminnan potentiaali on juuri niin suuri kuin itse jaksamme unelmoida ja toteuttaa. On ollut hienoa nähdä seuratasolla mm. Hongan aktiivista toimintaa heti ensimmäisenä vuonna, mutta jokainen alumni voi pienellä panoksella auttaa saavuttamaan suuriakin tuloksia. Jos ihmiset ovat valmiita pistämään itseään likoon, voimme tuoda paljon lisäarvoa suomalaiseen koripalloyhteisöön, korostaa Simon toiminnan tärkeyttä ja oma-aloitteisuuden merkitystä.

Kiertopalkinnot on lahjoittanut nimetön suomalainen korisalumni - kiitos.

 

Lisätietoja:

Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori
040 5708078

 

 
5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

12.3.2021 07:15 Koripallomuseo

Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

1.12.2020 08:11 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame täydentyi kymmenellä koripallolegendalla

Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.

28.10.2020 08:45 Pääjuttu

Koripallon alumnitoiminta vauhtiin - Hanno Möttölä: "Kuulun alumnitoimintaan ylpeydellä"

Get Back in the Game! Koripalloyhteisön alumni-verkosto tuo uusilla ohjelmilla lajia rakastavat takaisin koripallon pariin.

6.5.2020 14:29 Pääjuttu

BASKET & POPCORN - Korisihmisten kotibileet Elisa Viihteellä 16.5.2020 klo 19

Koko korisperheen kotibileissä tarjolla haastatteluja, korisviihdettä, tietovisailuja ja kuulumisia Susijengin pelaajilta.

Näytä lisää vastaavia