Kouvottaret avasi pistetilinsä

11.10.2020 19:06 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Forssan Alku matkasi Kouvottarien vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 86-79.

Roosa Frimodig upotti 14 pistettä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret aloitti ottelun vahvasti. Joukkueen kaukoheittopeli oli heti uomissaan, kun kuudesta kolmen pisteen heitosta viisi upposi sukan läpi. Varsinkin Aliyah Collier oli ensimmäisellä jaksolla elementissään ja upotti nopeasti kymmenen pistettä. Vierasjoukkue pysyi kuitenkin hyvin pelissä mukana Heta Äijäsen johdolla ja tauolle mentiin Kouvottarien johdossa 25-22.

Toisella jaksolla kouvolalaisjoukkue jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Heitot upposivat kovalla prosentilla ja Collier sai kasaan jo 19 pistettä puoliaikaan mennessä. Forssan Mia Loyd sai pelinsä kulkemaan paremmin, mutta silti Kouvottaret johti ottelua puolivälissä 52-45.

Forssalaisjoukkue tuli pukukopista todella terävästi ja kuroi seitsemän pisteen eron kiinni alle kahdessa minuutissa. Kouvottaret toipui kuitenkin tästä ja sai pelinsä takaisin raiteilleen. Viimeiselle tauolle lähdettiin jännittävästä tilanteesta 71-67.

Viimeisen jakson aloitti räväkimmin Kouvottarien Sarah Toeaina. Lyhyessä ajassa hän upotti kahdeksan pistettä ja Kouvottaret karkasi 12 pisteen johtoon. FoA ei tästä enään toipunut ja kouvolalaisjoukkue nappasi voiton pistein 86-79.

Monilla osa-alueilla ottelu oli tasainen. Suurin ero tuli kolmen pisteen heitoissa. Kotijoukkue osui kaaren takaa 11 kertaa, kun FoA jäi viiteen onnistuneeseen kolmoseen.

- Onnittelut Kouvottarille voitosta. He hyödynsivät meidän pienet virheet tänään ja heittivät todella kovalla prosentilla läpi ottelun. Omaan hyökkäämisen pitää saada lisää terävyyttä ja tämän tason matseja ei vaan voiteta jos ei heitä hyvin, FoA:n päävalmentaja Aleksi Suominen totesi.

Kouvottarien amerikkalaiskaksikko pelasi todella hyvän pelin. Toeaina kirjautti 28 pistettä ja 14 levypalloa. Paljoa huonommaksi ei jäänyt Collier, jolle kirjattiin 26 pistettä ja kymmenen levypalloa. Forssan Loyd keräsi lopulta ottelun korkeimman pistemäärän 31 pisteellä ja napsi lisäksi yhdeksän levypalloa. Hyvin ottelun aloittanut Äijänen upotti lopulta 19 pistettä.

Ottelutilasto

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.